fbpx

Muziek – de inspiratie van Joanne Carlton/Sandra J. Paul

Muziek is altijd een grote bron van inspiratie geweest voor me. Zo zeer zelfs dat ik amper kan schrijven als er niet een of andere vorm van muziek speelt. Stilte is niet aan mij besteed, maar dat is in mijn dagelijkse leven ook zo.

Muziek was ook de grote inspiratiebron achter Hart-Slag, waarin muziek een zeer grote rol speelt. Het verhaal gaat over een jonge kerel die te horen krijgt dat zijn dagen geteld zijn. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, besluit hij zijn ultieme droom – om te zingen – te vervullen. Logisch dus dat muziek een grote rol speelt in dit boek. En niet zomaar: muziek is immers zo belangrijk voor me dat ik besloot om van die droom, een muzikale droom te maken. De gekozen songs hebben allemaal een zeer persoonlijke reden waarom ze in dat boek staan. De Hart-Slag playlist kan hier beluisterd worden: https://open.spotify.com/playlist/5WHxuXDjYhnhi6o8xjx3N9

Daarnaast heb ik verschillende playlists aangemaakt op Spotify die ik gebruik tijdens het schrijven. Eén playlist is een filmmuziek-lijst die aangevuld wordt bij het horen van nieuwe, prachtige muziek tijdens bioscoopbezoeken. Enkele favorieten zijn Steven Price (oa van The Hunt, American Assassin …), Hans Zimmer (oa Inception) en Michael Giaccone (het genie achter oa Planet of the Apes). De mix van deze artiesten en zoveel meer, zorgen voor mooie achtergrondmuziek terwijl ik schrijf of aan het werk ben. Luister je mee?

Zo is er ook mijn writing playlist: een mix tussen rustige en iets minder rustige songs van oa Moby, Faithless en nog vele anderen: https://open.spotify.com/playlist/08TBmYbo8aECeDTsSbpoOf

Mijn favoriete playlist is echter mijn Ambient Trance-lijst. Ambient Trance? Een mix dus tussen de twee genres, en enorm inspirerend. Zo is o.a. het hele boek Dust geschreven op deze lijst, die ik wel tientallen keren kan beluisteren zonder beu te worden. https://open.spotify.com/playlist/5B7soAORIUMqBpz8X9gGSA

Je kunt deze playlists zelfs ook beluisteren – en wie weet inspireert het jou ook wel!

 

Hartslag - Joanne Carlton

Thriller Dust
Joanne Carlton

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten
Scroll to Top