fbpx

Inspirerende familie – blog door Sandra J. Paul (ook wel Joanne Carlton)

Ik heb een grote familie. Een hele grote familie. Meer dan vijftig neven en nichten, talloze ooms en tantes. Heel veel mensen dus die ik soms heel lang – of vaak haast niet meer – zie. Want al die neven en nichten hebben ook hun eigen gezinnen, inclusief een hele hoop kinderen.
Een grote familie is normaal voor mij, altijd al geweest. Zelf groeide ik ook op in een gezin van vier, dus het was altijd heel druk aan onze tafel en in ons huis. Zelf was ik een introverte eenzaat als kind, had ik mijn slaapkamer nodig om mijn boeken te kunnen lezen.
Nooit had ik gedacht dat ik zelf ook een groot gezin zou hebben, maar kijk eens aan: getrouwd, drie zonen. (één van die drie kan je gerust een bonuszoon noemen, gezien ik een identieke tweeling kreeg :)). Dus ook in mijn eigen huishouden is het vaak ontzettend druk, maar zo wil ik het ook het liefst.
Mijn drie zonen en mijn partner inspireren me enorm. We komen altijd wel toffe dingen tegen, bespreken veel aan de tafel en brainstormen ook vaak. Soms over leuke dingen die we willen doen voor Hamley Books, soms gewoon over boeken. Zo heb ik nog een aantal ideeën liggen voor boeken en kortverhalen, geïnspireerd door mijn kroost. Ze stapelen zich vaak op, maar af en toe grijp ik daar echt iets uit en dan wordt het opeens een boek. Zo ontstond bijvoorbeeld De Duistere School, mijn eerste jeugdthriller. En zo zal ook zijn opvolger (tadaa – titelreveal!): “Geesten Bloeden Niet” ontstaan.
Mijn kids zijn dus grote inspiratiebronnen. Ik zal niet snel aan “writer’s block” lijden. 😉

1 thought on “Inspirerende familie – blog door Sandra J. Paul (ook wel Joanne Carlton)”

  1. Met je gezin heb je genoeg inspiratie om geen writer’s block tegen te komen, Waarschijnlijk heb je door je gezin en gezinsleven ook vaak onvoldoende tijd om al die inspiratie naar wens neer te schrijven.
    Nu ik gepensioneerd ben heb ik wel tijd (alhoewel vrouw, kinderen, hond en kat … grotendeels mijn agenda vullen) en door de levensjaren ook meer ervaring en inspiratie, maar lukt het mij niet om te starten met schrijven. Concentratieproblemen, een geheugen met meer gaten dan kaas, schrik om te falen … bevorderen mijn uitstelgedrag.
    Zou jij me kunnen helpen Sandra?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten