fbpx

Het weekend van Rémi – blog door Lara Reims

Het weekend van Rémi. Of: hoe Lara Reims haar boeklanceringsweekend meemaakte!

 

Zaterdag

Op weg! Een laatste blik op de Eiffeltoren, de Arc de Triomph waar de gele hesjes zich opmaken voor een volgend protest. Tot volgende week, denk je, want die gebouwen staan er al zolang. Toch is dat vertrouwen na de brand in de Notre Dame licht aangetast. We rijden naar het noorden, waar we verrast worden door de stereotype enorme regenbui die in de film Les Chti’s een klassieker werd. Maar zodra we de Belgische grens passeren, klaart de lucht op en genieten we van Vlaams groen. Een berichtje van Sandra: Wil je een Smos hesp of Martino? Eh… Doe maar wat! Mentale notitie: Vlaams leren!

Even later heb ik voor het eerst mijn boek in handen. Voor dit moment had ik gelukkig die zakdoekjes in mijn tas gestopt. In de Standaardboekhandel van Bornem worden we welkom geheten door een stapel boeken, een vriendelijke jonge man en een lieve mevrouw en dan maak ik voor het eerst kennis met een hele andere kant van het schrijverschap: promoten en verkopen! Gelukkig ben ik niet alleen, en al snel loop ik op mensen af om ze te vragen wat ze graag lezen. Een praatje over boeken is altijd leuk tenslotte.

Zondag

Zachtjes zoeven we vanuit Tilburg naar Amsterdam. Die laatste uren, voordat je iets spannends moet doen. Te laat om een ander plan te bedenken, te vroeg om het maar te laten gebeuren. Gisteren vroeg Sandra me een stukje uit te zoeken om voor te lezen. Dus sla ik het boek, dat ik sinds gisteren in handen heb, open. Daar zijn ze. Als een pop-up boek plopt het Creodroom omhoog. Ik verdwijn even. Ze lachen me eruit als ik als een verwilderde stresskip kom binnen waaien. Ik ontspan. Het komt wel goed allemaal.

En dan, een paar uur later, als iedereen er is en de boeken op tafel liggen en ik een poppetje van Rémi in mijn handen klem en stomme grapjes maak tegen al die lieve mensen die er zijn, sommigen na een lange autorit, valt de spanning van me af. Het is hier best gezellig. Ik lijk wel jarig.

Maandag

Het boek is er nog steeds. Met angst en beven zie ik recensies komen, want de wijsheid dat niet iedereen je boek mooi kan vinden, blijkt op papier een hoger waarheidsgehalte te hebben dan in mijn hart. Maar zodra ik voel dat ik iemand geraakt heb, dat de boodschap over is gekomen, dat iemand om de personages is gaan geven, ervaar ik groot geluk. Dit is dus waarom je een boek schrijft.

Upgrade is verkrijgbaar in alle (online) winkels, én aanwezig in alle Standaard Boekhandels.

Wil je meer over Upgrade te weten komen? Kijk dan snel hier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten