fbpx

Auteur zijn … hoe werkt dat nou? Blogbericht door Rani

Je zit achter je computer en hamert ingespannen op de toetsen. Soms stop je even, overloop je wat er net uit je chaotische geest is ontsprongen, om dan weer verder te gaan met het vullen van die eindeloze witte pagina’s.

Dat was mijn idee van het ‘auteur-zijn’, maar niets is minder waar…

Toen ik mijn contract vastlegde bij uitgeverij Hamley Books ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Plots kwam ik in een enthousiaste groep meiden terecht die zich stuk voor stuk trotse auteurs mochten noemen!

Auteur zijn gaat namelijk niet enkel over schrijven. Mijn eerste maand als nieuw lid in deze uitgeverij had veel te maken met praten, lachen en elkaar beter leren kennen. Ik kreeg de tijd om mijn manuscript samen te overlopen en de planning op te maken (en wat is dat spannend!). Er werden deadlines vastgelegd, nog wat aan die datums gesleuteld en dromen werden uitgeschreven in echte plannen. Al snel volgde er een officiële aankondiging op sociale media – wat héél erg spannend was – en werd ik gelukkig met open armen ontvangen in de wereld van de Hamley Books-lezers!

Nu is het voor mij tijd om mijn eerste versie opnieuw te sturen naar de uitgever en dan kan het echte werk beginnen! Dat wordt natuurlijk schrijven, herschrijven, zuchten en steunen en misschien ook wel wat vloeken, maar ik heb een heel sterke, lieve en behulpzame uitgeverij achter me staan. Ik kan vooral niet wachten om jullie updates te geven over mijn ervaringen als kersverse auteur – stapje voor stapje, want zo hoort dat!

Rani De Vadder

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten