fbpx

Welkom Petra!

Hamley Books kondigt met veel trots de samenwerking aan met auteur Petra Doom, de auteur van de Overstekers-reeks.

Petra debuteerde met Een kracht ontwaakt, dat werd genomineerd voor de Hebban SF & Fantasy Award van 2018.

Als kind was ze al een verwoede boekenwurm, die ook Romeinse en Griekse mythen en sagen verslond. De avonturen van goden en stervelingen waren de proloog op haar latere liefde voor fantasy. Petra’s favoriete genre verruimt volgens haar je blik op het vertrouwde.

Ze studeerde kunst- en cultuurwetenschappen, geboeid door hoe mensen samenleven: hoe ze zich uitdrukken, wat ze geloven over goed en kwaad, welke verhalen ze elkaar vertellen, en hoe dat hun werkelijkheid beïnvloedt. Ze verdiepte zich ook in de symbolen en archetypen in sprookjes en verzorgde daarover een reeks workshops.

Schrijven is voor Petra een vanzelfsprekend vervolg op lezen. Ze laat zich leiden door de personages in haar verhalen: hun stille angsten, grote geheimen, kleine kantjes, verborgen verlangens en onverwachte overwinningen. Spanning, humor, een vleugje romantiek en een dosis mysterie zijn daarbij voor haar onmisbaar.

In 2015 werkte Petra mee aan de teksten voor de cd Juicy Little Bramble van de groep Tarhan. ‘Jij hebt allemaal verhaaltjes in je hoofd’, zei de zangeres toen nog. Niet veel later zouden die uitgroeien tot Overstekers, een reeks waarin al twee delen verschenen: Een kracht ontwaakt (2017) en De schaduw van de sha (2018), die beiden uitkwamen bij onze samenwerkingspartner Uitgeverij Lannoo.

Deel drie van Overstekers zal dus in 2020 bij Hamley Books verschijnen. In totaal zijn er vijf delen gepland, waarvan ook delen vier en vijf bij ons een thuis zullen vinden. Meer info over Petra vind je hier http://hamleybooks.be/petra-doom/

Petra Doom Hamley Books

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten