fbpx

barbara de smedt

 THRILLERAUTEUR

De van oorsprong Antwerpse auteur Barbara De Smedt (1976) wilde als kind al ‘schrijfster’ worden. Zoals dat echter vaak gaat met kinderdromen, belandde ook deze in een donker hoekje.

Ze studeerde achtereenvolgens Politieke Wetenschappen en Vertaler-Tolk – beiden zonder succesvol resultaat – met als doel journalist te worden. Zonder diploma op zak moest ze het roer echter noodgedwongen omgooien en ze startte haar carrière als winkelbediende. In een poging iets van het leven te maken hopte ze van dan af van job naar job.

Dit veranderde toen ze op vijfentwintigjarige leeftijd startte als Herbalife coach. Ze slaagde er samen met haar man in om van een bijberoep een succesvol bedrijf te maken en daar plukt ze vandaag de vruchten van.

In december 2019 emigreerde ze met haar gezin naar de mooie Portugese kust en vandaag besteedt ze haar vrije tijd aan schrijven en een studie Psychologie, een wetenschap die haar altijd al boeide.

Barbara heeft twee kinderen en – zoals het een Hamley auteur betaamt – een hond (Luís) en een kat (Kenzo).

Samen met haar beste vriendin Joke bracht ze – eerst in eigen beheer, later opgepikt door Hamley – de succesvolle roman ‘Blauw’ uit.

‘Alleen’ (oktober 2020) is haar thrillerdebuut, deze keer helemaal alleen geschreven.

IMG_0062
Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten