Winteruren - filip bastien

Winteruren - Filip Bastien

Een ontroerende roman met een vleugje humor over ontluikende liefde, onderdrukte verlangens en het verglijden van de jaren.

Richard, een man die zijn vader in de Eerste Wereldoorlog verloor, ontvangt een postkaart van zijn jeugdliefde Josephine. Ze wil hem nog een laatste keer ontmoeten. Net op dat moment ligt zijn vrouw Anna-Maria op sterven.

Door de ogen van Richard maakt de lezer de grote gebeurtenissen van de twintigste eeuw mee: beide wereldoorlogen, de Koude Oorlog, de wereldexpositie in Brussel en de val van de Berlijnse Muur.

 Een aangrijpend verhaal waarin de geschiedenis tot leven komt.

Winnaar van de Indie Award 2018: “Meest memorabele personage”

Meest gelauwerde boek van de Indie Awards 2018.

ISBN:97890893915 – NUR 300
Aantal pagina’s: 202
Publicatiedatum: februari 2020

Recensies

Speltincx

Hebban
jul 27, 2020

Magistraal

Winteruren, een magistrale liefdesroman, die zich afspeelt in een onze eigen nabije, iets wat woelige geschiedenis. Filip Bastien schrijft met vakmanschap. Hij creëert sfeer door zijn details zorgvuldig op te bouwen.. en zijn romanfiguren zijn heel levensecht.. een enorme aanbeveler.

Els Lens

Hebban
jul 27, 2020

Boeiend Levensverhaal

Mooi en boeiend levensverhaal van een man die erg veel heeft meegemaakt in zijn lange leven. Korte hoofdstukken, waar telkens duidelijk boven staat over welk jaar het gaat. De jeugdjaren, de oorlog, expo ’58, de jaren ’90. Er wordt veel heen en weer gesprongen in de tijd. Sommigen vinden dat verwarrend; ik vond dit eerder een voordeel, want dat houdt het spannend tot op het einde. Ik vond het een mooi boek, behalve de stukken over Breendonk. Die waren zo hard en verschrikkelijk dat ik het boek, na het derde stukje over dat kamp, bijna vol afschuw opzij heb gelegd. Gelukkig las ik toch door, want het was verder zeker een fijne leeservaring.

Maria Stannaert

Bol.com
jul 27, 2020

Fenomenaal

Dat Filip Bastien een nieuw fenomeen is, hoeft geen betoog. Neem het boek ‘Winteruren’, sla een willekeurige bladzijde open en lees: de zinnen dansen voor je ogen. ‘Winteruren’ verhaalt de zoektocht van een oorlogsveteraan naar zijn verloren gewaande jeugdliefde. Het verhaal leest als een raket en is psychologisch goed onderbouwd. Bijwijlen is Filips schrijfstijl overdonderend. Het verhaal blijft boeien tot op de laatste bladzijde. Filip Bastien werkt graag met flashbacks. Dit geeft een speciale dynamiek aan het verhaal. Ik heb genoten van de soms fenomenale volzinnen en aan de denderende schwung. Het boek is het (meermaals) lezen meer dan waard! Ik geef graag een score van 5 sterren *****

Alexandra peeters

alexandrapeeters.ap@icloud.com
sep 3, 2020

Het boek won de juryprijs van het meest memorabele hoofdpersonage 2018, meteen ook de eerste Indie Award voor een Vlaming. Compleet terecht want Richard is een erg interessant en mooi personage.

Een roman om rekening mee te houden en zeker een aanrader. Dit is een roman die gaat over liefde, verscheurende keuzes, over oorlog en hoe iemand daarmee tracht om te gaan en tracht te overleven.

Volledige recensie www.alexs-books-and-socks.com

Booktrailer

Wie is Filip?

Filip Bastien (Eeklo, 1962) woont met zijn vrouw Annie in Werchter. In het dagelijks leven is hij systeembeheerder, daarnaast schrijft hij ook boeken. De titel van zijn debuut, ‘Winteruren’ kan je mogelijk bekend in de oren klinken. Logisch, want Filip heeft dit verhaal in eigen beheer uitgebracht in 2018, waarna het meteen warm werd ontvangen door vele lezers.

Winteruren werd genomineerd als ‘beste boek 2018’, zowel voor de jury als voor het publiek, voor de Indie Awards – de prijs voor onafhankelijke uitgevers. Het boek won de juryprijs van het meest memorabele hoofdpersonage 2018, meteen ook de eerste Indie Award voor een Vlaming

Filip_Bastien

Blogtour deelname

Dit boek wordt door verschillende boekbloggers gerecenseerd. Hier vind je het overzicht van alle deelnemers.

winteruren - filipbastien

Ontdek nog meer Romans

Wil je graag meer Hamley Books-titels in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!