Uitgebroed - Pat Craenbroek

Uitgebroed - Pat Craenbroek (e-boek)

Verteerd door pijn en verdriet besluit Lilith van Winckel om zichzelf voor een aankomende trein te gooien.
Er wordt om haar getreurd, maar niemand in haar omgeving is echt verbaasd. Nadien gaat het leven voor haar familie en vrienden verder. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is en dat de vrouw de maanden voor haar dood een plan met verstrekkende gevolgen heeft uitgebroed.
Hoewel verraad, moord en wraak de voornaamste ingrediënten zijn van deze pageturner, heeft het verhaal meerdere lagen. De verrassende wendingen en bij momenten pijnlijk mooie beschrijvingen maken van dit boek een aangrijpende thriller die nét even anders is dan we gewend zijn.

ISBN: 9789082986341  – NUR 332

Recensies

Kees Van Duyn

Hebban.nl
aug 9, 2020

Hoewel er wel wat kleinigheden op dit debuut zijn aan te merken, heeft Pat Craenbroek met Uitgebroed een origineel, vlot lopend en goed uitgewerkt verhaal met interessante en intrigerende personages geschreven. Ze bewijst hiermee dat ze kan schrijven en zo goed als zeker geen eendagsvlieg zal zijn.

Aukje Den Daas

Heb
aug 9, 2020

Ik had veel positieve verhalen gehoord over dit boek en was blij dat ik het via het selfpub café boeken en auteurs op facebook mocht lezen. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Het verhaal is vlot geschreven en steekt goed in elkaar. Ik heb het met veel plezier gelezen en het is zeker een aanrader. Ik kijk uit naar een volgend boek van deze schrijfster. Het boek krijgt van mij 4 sterren.

Bol.com
aug 9, 2020

Heb het boek net uit en wat vind ik het jammer…
Ik hing aan haar lippen, ik heb genoten van begin tot einde!
Ik liet patiënten voorgaan in de wachtzaal omdat ik toch net nog snel dat stukje wilde verder lezen….
Ik kan niet wachten op haar tweede boek!
En bij deze alvast een groot applaus voor haar debuut

Jaimy

jaimyseatsleepread@gmail.com
sep 3, 2020

Beginnend aan Uitgebroed had ik geen idee waarin ik terecht zou komen.
Het boek vertelt het verhaal van Lilith, een moeder en vrouw die het leven op een bepaald moment niet meer aankan en besluit van een viaduct voor een trein te springen.
Haar keuze is er geen die veel mensen niet zien aankomen, Lilith heeft namelijk al veel moeten verduren. Toch lijkt er ergens iets niet te kloppen.

Het boek begint alleen niet bij Lilith, maar laat ons eerst kennismaken met Kell een jonge vrouw uit Bulgarije die onder valse voorwendselen naar België gekomen is en hier als dakloze haar dagen doorbrengt.
Ze ontmoet Alex, die ook op straat leeft en ondanks dat dit niet het leven is wat ze zich voorgesteld heeft, is ze toch gelukkig met Alex.
Totdat Alex verdwijnt en Kell alleen achterlaat.
Het verhaal van Kell en Alex wordt verder uitgediept en geeft ons een beeld waarom de twee op elkaar en het dakloze bestaan aangewezen zijn.
Ook ontmoeten we Jenna, een alleenstaande vrouw, wier broer in de gevangenis zit en die op zijn beurt weer correspondeert met een single dame die hij aan het lijntje houdt terwijl hij een echtgenote thuis heeft zitten.

Het zijn veel verhaallijnen en personages die zich constant afwisselen.
Het is in het begin niet alleen moeilijk om deze verhaallijnen te volgen omdat het veel ineens is, maar ook omdat niet duidelijk is welke mensen wel of niet met elkaar in verband staan.
Daarnaast verspringen de perspectieven vaak in een hoofdstuk, zonder daar notie van te maken, waardoor het moeilijk is te weten over wie het nu gaat en het je even gas laat terug nemen in het verhaal.
Ondanks deze heuveltjes op de weg leest het boek wel vlot.
De nieuwsgierigheid speelt hierin een grote rol, ik wil namelijk heel graag weten hoe het allemaal zit en waar het verhaal van Lilith uiteindelijk verder gaat.

Gaandeweg kom ik steeds meer in het verhaal en begin ik linken te leggen.
Er blijft heel veel gebeuren, wat mijn interesse alleen maar aanwakkert en ik begin zelfs wat te speculeren.
Het geheel begint echt vorm te krijgen en op het einde weet Craenbroek ontzettend te verrassen.
De lagen worden duidelijk en het blijkt dat er heel goed nagedacht is over het plot en de uitwerking ervan.
Als je houdt van een verhaal waarin veel gebeurt maar alles op het einde op zijn pootjes terecht komt, is Uitgebroed niet het juiste boek.
Net zoals in real-life zijn er flink wat hobbels en struikelblokken en komt helaas niet iedereen er ongeschonden vanaf.
Dit maakt het verhaal voor mij erg geloofwaardig, niet altijd alles komt met de tijd goed en meestal nemen gedane zaken geen keer.

Uitgebroed begint wat chaotisch, maar komt laag voor laag bij het uiteindelijke totaalbeeld en, ik denk, ook de uiteindelijke boodschap.
Een boek waar je even in moet komen, maar zeker niet teleurstelt.
Het leven spaart niemand en een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Meer boeken van Pat?

Uitgekookt

Een jonge ambitieuze parketmagistrate die zich vastbijt in een dossier tegen een arts. Een paar bizarre sterfgevallen en een jonge man die verlamd in het ziekenhuis terechtkornt. Zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Maar niets is wat het lijkt in deze tweede thriller van Pat Craenbroek.
Uitgekookt - Pat Craenbroek

Wie is Pat?

Pat Craenbroek hoeft geen introductie meer. Deze talentvolle auteur bracht in juni 2018 haar debuut Uitgebroed uit in paperbackvorm. Daarna ging het enkel maar in stijgende lijn.
Ze wist met haar origineel, beklijvend debuut de thrillerwereld te veroveren. Ze ontving enkel positieve recensies en werd maar liefst vijf keer genomineerd voor een prijs (Lang Zullen We Lezen, Thrillers and More, Thrillzone, Vrouwenthrillers en de Indie-Award voor beste debuut).

SAMSUNG CSC

Ontdek nog meer Spannende Boeken

Wil je graag meer Hamley Books-titels in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!