fbpx

fenneke zwaaneveld

 YOUNG ADULT AUTEUR

De Nederlandse Fenneke Zwaaneveld werd geboren in Noord-Brabant in 1995 en heeft altijd al van verhalen gehouden.

Als kind was ze het liefst aan het dagdromen, om zo haar fantasieën tot leven te wekken. Ook tijdens het spelen met haar vriendinnetjes gebruikte ze die fantasie graag. Maar vanaf het moment dat ze zelf leerde lezen, ging er nog een andere wereld voor haar open, die van boeken. Dat lezen werd al snel haar favoriete bezigheid.

Bij een project in groep 8 van de basisschool, waar ieder kind zijn of haar eigen boek ging schrijven, ontdekte ze dat dit precies was wat ze wilde doen. Haar passie had ze gevonden. Toen haar lerares zei dat ze haar nog wel eens auteur zag worden, kreeg ze een doel voor ogen.

Fenneke is dol op dieren, maar katten hebben echt haar hart gestolen. Voor haar oude poes heeft ze zelfs een tatoeage op haar pols laten zetten. Nu woont ze samen met haar poes Lola. In het asiel was het al liefde op het eerste gezicht. Inmiddels is de liefde wederzijds en is Lola niet meer bij haar weg te denken.

Verder tekent Fenneke graag, zowel op papier als met digital art. Ze is ook een enorme fan van Formule 1 en speelt graag videogames. De games waar ze het meest van houdt, zijn uiteraard niet voor niets die met mooie en lange verhaallijnen, een beetje mysterie en interessante personages.

Haar debuut ‘Stille Duisternis’ zal in november verschijnen bij Hamley Books.

Fenneke met poes Loortje
Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten