Anne van Meij

Als de zee, soms kalm, soms onstuimig, altijd creatief

Maak kennis met

Anne van Meij

Auteur van Young Adult boeken

Anne van Meij studeerde Engelse literatuur, ging naar de kunstacademie en runde een kledingzaak tot ze besloot om haar jeugddroom waar te maken: schrijfster worden. 
 
Dat pad begon heel rustig. Een kort verhaal hier, een gedicht daar, een workshop van thriller-auteur Eva Burgers, maar langzaam aan ontstond het idee om een boek te gaan schrijven. Het traject dat daarna volgde is niet zo makkelijk samen te vatten in een paar woorden, maar het komt erop neer dat ze dit jaar in drie verschillende genres debuteert. Waaronder bij Hamley Books met een contemporary young adult ‘Het geheim dat we delen’. 
 
Anne, die in het dagelijks leven gewoon Annette heet, is gefascineerd door het gedrag van mensen. Waarom doen we de dingen die we doen? En wat voor effect heeft dat op de ander?  Kunnen we over onze eigen schaduw heen stappen en is het mogelijk om ooit echt vrij te zijn? 
 

Anne achter de schermen

Ik wil altijd zoveel dingen doen in mijn vrije tijd dat ik geen tijd meer overhoud ;), maar ik hou heel erg van iets maken, lekker lezen, naar het strand gaan of een goede film kijken. Het liefst in de bioscoop. Maar thuis op de bank mag ook. Net als het lezen van een goed boek. Dat kan ik overal, maar op het strand in Zuid-Frankrijk heeft toch wel mijn voorkeur. Als ik toch mag kiezen ;). Daar las ik ook Atonement van Ian McEwan.

glasses, book, education

Ontdek nog meer auteurs van Young Adult & Fantasy boeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!