fbpx
Ga naar de inhoud

Ellis Van Steen

Lezer, Schrijver, Griezelfanaat

Maak kennis met

Ellis Van Steen

Jeugdboeken auteur

Al sinds groep drie (eerste klas in België) van de basisschool leest Ellis van alles en nog wat. De boeken van Paul van Loon, met name de Griezelbus en de Familie RIP serie, hebben haar geïnspireerd om zelf ook de pen op te pakken, rond 2009. Dit resulteerde in twee griezelverhalen voor de jeugd. Naast griezelverhalen schrijft zij ook duistere fantasy en geschiedenis verhalen voor kinderen. Naast boeken schrijven leest Ellis er ook veel. Daar vertelt ze op haar sociaal media accounts vaak en veel over en staat ze bekend als De Boekenvleermuis (A Book Bat.) Ellis waant zich al jaren graag in de magische wereld van fantasyfestivals en comic conventies. Thuis heeft zij verschillende verzamelingen die gestaag uitbreiden. Zij verzamelt onder andere: boeken en andere snuisterijtjes rond het thema vampiers, stripboeken, gesigneerde boeken van Nederlandse auteurs en boeken van Paul van Loon. In het dagelijks leven werkt zij, naast het schrijven, in de IT sector en kan ze jou alles vertellen over Apple producten.

Het boek van Ellis

Nachtmerriewedstrijd

Het is Liroys grote droom om professioneel basketbalspeler te worden, net zoals zijn vader. Wat heeft Liroy er voor over om die droom waar te maken?

Liroy speelt bij het jeugdteam in het dorp waar hij woont. Hij is de beste van zijn team en kan als enige dunken. Op een avond, na een wedstrijd, komt er een eng uitziende man naar hem toe in een steegje. Eerst wil Liroy niets met hem te maken hebben, maar dan vertelt de man dat hij de coach is van het beste junioren basketbalteam van Europa. De coach wil Liroy graag in zijn team. Liroys droom lijkt uit te komen, maar al snel blijkt dat de prijs hoger is dan hij dacht. Zal hij zich weten te redden uit deze benarde situatie?

ISBN: 9789464510263

Publicatiedatum: 26 april 2022 

Ellis Van Steen-De Nachtmerriewedstrijd-Jeugdboeken-Hamley books

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Ellis haar boek. Laat zeker ook je review achter of zet “Nachtmerriewedstrijd” op je leeslijst! 

Ellis achter de schermen

Naast schrijven lees ik heel graag en dan het liefst boeken in het fantasy genre. Ook speel ik graag spellen met vrienden en bezoek ik verschillende musea. Als ik lees, dan lees ik het liefst liggend op bed of onderuitgezakt in een luie stoel. Met een reep chocola en een goede bak koffie is dat de ideale plek! Mijn favoriete boek is sinds jaar en dag “Vampier in de school” van Paul van Loon. Dit boek betekent veel voor mij, omdat het mij heeft aangezet om zelf ook te gaan schrijven.

Depositphotos_31473197_XL

Ontdek nog meer Jeugdboekenauteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!