Nellie Mandel

Veelzijdig, uniek & oprecht

Maak kennis met

Nellie Mandel

Thriller Auteur

De Vlaamse Nellie Mandel woont en werkt in Charlottetown, Prince Edward Island, de kleinste Canadese provincie.

Ze schreef drie misdaadromans, die zeer goed ontvangen werden: Rode Aarde (genomineerd voor de Hercule Poirot in 2009), Grijze Herfst (genomineerd voor de Diamanten Kogel, 2011) en Blauwe Sneeuw (genomineerd voor de Gouden Strop 2012).

Deze drie boeken worden in 2022 heruitgegeven door Hamley Books, gevolgd door een nieuwe trilogie met opnieuw als hoofdpersonage Police Chief Arletta Browning en het eiland als achtergrond. Mandel schreef ook een aantal verhalen voor literaire en andere tijdschriften. 

Nellie's boek

Gele zomer

'Een Meesterstuk', schreef de jury van de Hercule Poirot Prijs in 2009 over 'Rode Aarde'. Een meeslepende politiethriller op een eiland vol geheimen. Op Prince Edward Island verdwijnt het zoveelste meisje, deze keer een jonge Amerikaanse. Politiechef Arletta Browning en haar team worden door pers en publiek aangesproken over dit jaarlijkse fenomeen. Tegelijk moeten ze een fraudezaak oplossen waar een van de vooraanstaande burgers van het eiland bij betrokken is. De verdwijningszaak wordt een wedloop tegen de tijd, maar ook de persoonlijke relaties van Arletta komen in het gedrang.
Gele Zomer - Nellie Mandel - Thriller - HamleyBooks

Ontdek nog meer auteurs binnen dit genre

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!