Valentijn Ringelberg

Creatief, boekenwurm, eigenwijs

Maak kennis met

Valentijn Ringelberg

Young Adult Auteur

Valentijn Ringelberg (1990) werd geboren in Breda, maar verhuisde al kort daarna naar het Noord-Hollandse Alkmaar. In zijn leven heeft hij veel verschillende baantjes gehad, van achter de computer als digital designer tot voor de klas als lesassistent in de Nederlandse taal. Toch heeft zijn hart altijd bij het schrijven van boeken gelegen.

Zijn liefde voor verhalen begon al op jonge leeftijd. Als kleine jongen speelde hij ze uit met speelgoeddiertjes en knuffels, daarna begon hij ze uit te werken op een oude typmachine en in zijn tienerjaren schreef hij korte Engelstalige verhalen en gamescripts. Hij maakte de overstap naar Nederlandse fictie toen hij zijn eerste jeugdroman schreef in 2011.

Valentijn identificeert zich als een echte boekenwurm en in de afgelopen jaren is zijn collectie boeken gemakkelijk verdrievoudigd. Gemiddeld leest hij zo’n 10 tot 15 boeken per maand en vindt overal wel een momentje om een nieuw hoofdstuk te verslinden. Thuis op de bank, tijdens het sporten met een luisterboek op of in de tattooshop van zijn vriend Thomas. Waar Valentijn gaat, volgt een tas vol boeken.

Het eerste deel in zijn Young Adult fantasyserie De Raad Van Vha’Rymn, Voorbij het Wederwoud, is zijn debuut.

De boeken van Valentijn

Voorbij het Wederwoud

Diep in het Wederwoud wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs.
Voorbij Het Wederwoud - Valentijn Ringelberg

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Valentijns boeken. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Valentijn achter de schermen

Het liefst ben ik de hele dag met boeken bezig. Ik begin mijn dag standaard met een uurtje lezen met een kop groene thee om wakker te worden. De rest van mijn dagen zijn gevuld met het schrijven van mijn boeken, het maken van bookstagram foto’s en het afstruinen naar nieuwe pareltjes in de Noord-Hollandse boekhandels. The Orïsha Legacy en The Lunar Chronicles behoren tot mijn favoriete boekenseries en ik lees zelden alleen met mijn zwarte kat Lint als mijn schaduw.

WhatsApp Image 2020-07-10 at 16.21.27 - Valentijn Ringelberg

Ontdek nog meer Young Adult Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!