fbpx

Jean-Paul Dullers

ROMAN AUTEUR

Jean-Paul Dullers (64) is een Vlaming met Limburgse roots. Hij is germanist en woont in Branst, een dorp in Klein-Brabant dat lééft, waar hij onder meer voetbaltrainer is van de G-ploeg, en vrijwilliger bij huize De Steiger en De Schakel. Hij geeft ook taallessen in enkele basisscholen. Hij houdt van sporten en heeft in een vorig leven gevoetbald en onder meer vijf marathons gelopen.

Jean-Paul is gehuwd met Brigitte Chavée, hun lievelingslied is ‘My first, my last, my everything’ van Barry White. Samen hebben ze drie kinderen en drie mooie schoonkinderen, plus vijf kleinkinderen. De kleinkinderen zijn de uit de hand gelopen hobby van Jean-Paul geworden, ze verblijven (heel) vaak in Branst.

Jean-Paul schreef inmiddels reeds drie romans, ‘Een Vlucht Vooruit’, ‘Hondenleven!’ Zijn derde boek verschijnt in 2020 bij uitgeverij Hamley Books, de eerste in een reeks met de rechercheurs Coppens en Vercauteren, een sympathiek duo boezemvrienden. Het genre van deze romans laat zich niet vangen in een term die alles omvat.

Jean-Paul schrijft graag met humor over liefdes, vriendschappen en mensen met een twist. Hij schrijft geen thrillers, eerder verhalen over emoties, klein menselijkheid en over de Vlaamse aard van zijn hoofdfiguren. Of hij beschrijft hoe in ieder mens een potentiële moordenaar of misdadiger schuilt, zonder daarom de psychologische toer op te gaan.

De auteur zegt graag dat hij boeken schrijft voor mensen die niet graag lezen. Hij houdt het daarom lichtvoetig, in een vlot leesbare stijl, met zorgvuldige woordkeuze evenwel. Hij weet zich omringd dooreen team van ervaren redacteurs, die zijn boeken fileren tot op het bot, vooraleer ze naar de uitgever vertrekken, zodat die er geen werk meer mee hebben. Zijn grote droom is één van zijn boeken vertaald te zien in het Frans of het Engels.

foto: Guy Delforge
Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten