fbpx

lotte van den noort

 YOUNG ADULT AUTEUR

Lotte van den Noort (1995) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Helmond. Sinds het moment dat ze wist om te gaan met pen en papier, schreef Lotte al veel korte verhalen in notitieboekjes, die ze dan vol trots en enthousiasme voordroeg aan de klas. Haar docent vertelde haar toen al dat hij vertrouwen in haar had.

Nadat Lotte op haar veertiende een artikel had gelezen over een jong meisje dat haar eigen boek had uitgebracht, dacht zij: “Dat kan ik ook!”

Haar eerste boekje kwam uit bij Boekscout toen Lotte veertien was, sindsdien heeft ze nog zeven andere boeken geschreven, telkens uitgegeven via Boekscout, eigen beheer en via een kleine uitgeverij die vorig jaar is gestopt met publiceren.

Lottes passie ligt bij historische verhalen. Zij zal dus steeds voor boeken met een historische setting gaan. Haar moeder vertelde haar al dat ze een “oude ziel” heeft. Soms denkt Lotte zelf ook dat ze in de verkeerde tijd is geboren. Verhalen die zich afspelen in het verleden vindt ze namelijk erg interessant en aangrijpend.

Haar debuut bij Hamley Books zal zich dan ook in een historische setting én op een beroemd schip afspelen. Unsinkable wordt in het voorjaar van 2021 uitgebracht. Tegelijkertijd komt er een limited edition heruitgave van een van haar eerdere historische verhalen, Typewriter, dat hernoemd wordt naar Unwritable.

Naast schrijven volgt Lotte momenteel een opleiding als vormgever in Den Bosch. Daar kan ze haar passie en energie in kwijt. In het eerste jaar heeft ze de kwast en het canvas ontdekt en vanaf toen had Lotte naast schrijven en vormgeven een nieuwe hobby te pakken: schilderen.

Auteursfoto Lotte van den Noort
Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten