fbpx

Luna Van Roosen

 YOUNG ADULT AUTEUR

Luna Van Roosen, Sint-Amands, werd op kerstavond 1999 geboren werd met een pen in de hand. Ze omschrijft zichzelf als een Day Dreamer and a Night Thinker. Met andere woorden: haar brein staat nooit stil en is altijd bezig met het bedenken van nieuwe verhalen.

Luna studeert momenteel Biomedische laboratoriumtechnieken, maar daarnaast is zij vooral met verhalen en boeken bezig. Van kleins af aan had zij al een fascinatie voor voor mythen, sprookjes en andere “oerverhalen”. “Fantaseren” deed ze altijd al, “schrijven” bleek de volgende logische stap. Na een presentatie over schrijven kwam ze in contact met Sandra J. Paul, die sinds twee jaar haar mentor is en haar begeleidt.

Naast schrijven is Luna ook een fervent tekenaar, leest ze altijd en overal boeken, houdt ze van ballet, nachtelijke wandelingen en lang uitslapen om mooie dromen te beleven. Haar hond Noukie houdt een bijzonder plekje in haar hart. Luna doet vrijwilligerswerk in de bibliotheek, omdat ze altijd al iets heeft gehad met boeken.

Af en toe waagt Luna zich aan een schrijfwedstrijd, waarbij ze lovende kritieken krijgt van de jury, zoals deze: “We waren onder de indruk van jouw verhaal. Jouw straffe proza is beeldend en onbeschaamd; je sleurt de lezer mee in een nieuwe wereld. Je speelt met woorden; je werk liet bij ons dan ook een diepe indruk na. We willen meer van je lezen in de toekomst.”

Haar eerste werk ‘Day Dreamer’, een modern sprookje, verscheen in september 2019. Het vervolg ‘Night Thinker’ komt er einde februari 2020 aan. Luna schreef belangeloos mee aan ‘Thuisloos’.

luna-002-1.jpg

Luna's boeken

Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten