fbpx

MONICA HAAK

 YOUNG ADULT AUTEUR

De vierentwintigjarige Monica Haak woont in Nederland, maar evengoed in de ontelbare werelden die zich in haar hoofd afspelen. Al van jongs af aan schrijft ze verhalen en ademt ze inspiratie in voor opkomende verhalen.

In september 2017 publiceerde ze haar eerste boek “Fatale Beloften”, een emotioneel verhaal over twee meisjes die elk een zwaar verlies lijden en elkaar vinden op het moment dat ze met dat verdriet leren omgaan. Fatale Beloften werd in eigen beheer uitgebracht en werd tweede in de Indie Awards van dat jaar.

In 2019 kwam Monica in contact met Hamley Books, waar de gesprekken al snel gingen over het bovenvermelde boek. Daarop besloot Hamley om dit boek opnieuw uit te brengen in een gewijzigde vorm. Zo werd de inhoud grondig aangepast, komt er een nieuwe cover en zal het boek heruitgebracht worden met een titel die ontstond na een fijne brainstorming sessie.

“Voor verdriet heeft niemand tijd” is een pakkende hedendaagse Young Adult geworden met zeer veel emotie en vooral pure vriendschap. Het boek komt in het najaar van 2020 uit in zijn hernieuwde versie.

Naast haar passie voor schrijven, schrijft Monica ook nog óver boeken op haar boekenblog My Perfect Book Life. Verder is ze dol op dansen, toneelspelen, yoga en waterverven. Voor haar werk is ze vaak ook met boeken bezig. Ze is namelijk orthopedagoog, werkzaam in de onderwijssector, waar ze naast het onderzoeken van o.a. leerproblematiek ook dyslexiebehandelingen geeft aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

monica
Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten