fbpx

Nina Verheij

 THRILLER AUTEUR

Nina Verheij (1984) is een Nederlandse auteur met een zwak voor poffertjes en haar kat Emmy. Ze is nog net geboren in Amsterdam, maar verhuisde als 6 weken oud hummeltje met wieg en al naar Hillegom in de bollenstreek.

Haar eerste iets serieuzere schrijfinspanning als kind was een verhaal over katjes die uit een cake geboren werden. Dat creatieve meesterwerk heeft nog een aantal jaren in de bibliotheek van haar basisschool gelegen, nadat ze het hen cadeau had gedaan toen ze klaar was met groep 8.

Rond die tijd schreef ze bovendien haar eerste thriller: ‘Een graf zonder naam’. Hierin hadden alle hoofdpersonen namen van Power Rangers. Het zal niemand verbazen dat haar favoriete series om te lezen op dat moment Kippenvel, Fear Street en de blauwe Thriller-boekjes waren.

Na het vwo besloot Nina de studie Nederlandse taal en cultuur te volgen aan de Universiteit Leiden. Een keuze waarvan ze geen seconde spijt heeft gehad. Als kers op de taart wist ze haar Master Taalbeheersing cum laude af te ronden. Helaas kwam het fictieschrijven vanaf die tijd wel op een steeds lager pitje te staan.

Ook tijdens haar 8,5 jaar in de online marketing-wereld schoot het met schrijven niet zo op. Daarom besloot Nina eind 2016 het roer om te gooien. Ze wilde haar passie voor het geschreven woord weer serieus nemen. Tijdens haar rondreis van 2,5 maand door Australië toverde ze de beginselen van haar romantische drama ‘De andere kant’ om tot een whodunit.

Mede dankzij een opleiding aan de Schrijversacademie en haar deelname aan de National Novel Writing Month (50.000 woorden in 30 dagen) vond ze haar plezier in fictieschrijven terug. Ze was zo blij dat ze deze positieve ervaring graag met zoveel mogelijk vastgelopen verhalenvertellers wilde delen, zodat ook zij weer zouden zien hoeveel voldoening schrijven eigenlijk geeft.

Sinds begin 2019 is Nina daarom de trotse eigenaar van BackWords, de naam waaronder ze online schrijfcursussen aanbiedt. Bij haar BackWords-community op Facebook sluiten zich iedere dag nieuwe (aspirant)schrijvers aan. Ook hebben al meer dan 1.300 Nederlanders en Vlamingen haar gratis 7-daagse #WieSchrijftDieBlijft-challenge gevolgd, in een poging weer op gang te komen met schrijven.

Nina woont sinds 2011 in Haarlem. Naast eigenaar van BackWords is ze freelancer op het gebied van copywriting en online marketing.

Haar debuut Fatale Keuzes verscheen in oktober 2019. In het najaar van 2020 komt het vervolg eraan. Nina schreef ook belangeloos een kortverhaal voor Thuisloos.

Leer Nina beter kennen via ninaverheij.nl en backwords.eu

Nina's boeken

Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten