fbpx

Petra Doom

 YOUNG ADULT AUTEUR

Petra Doom (°1980) groeide op aan zee, en heeft daar de neiging aan overgehouden te gaan pootjebaden zodra er zout water in zicht is. Tegenwoordig woont ze in het Gentse ommeland, omringd door (véél) boeken, gezelschapsspelletjes, een uitpuilende theedoos, een balkon vol kruiden en net iets te veel bakvormen.

Ze debuteerde met Een kracht ontwaakt, dat werd genomineerd voor de Hebban SF & Fantasy Award van 2018.
Als kind was ze al een verwoede boekenwurm, die ook Romeinse en Griekse mythen en sagen verslond. De avonturen van goden en stervelingen waren de proloog op haar latere liefde voor fantasy. Petra’s favoriete genre verruimt volgens haar je blik op het vertrouwde. Misschien is er wel meer mogelijk dan je denkt?

Ze studeerde kunst- en cultuurwetenschappen, geboeid door hoe mensen samenleven: hoe ze zich uitdrukken, wat ze geloven over goed en kwaad, welke verhalen ze elkaar vertellen, en hoe dat hun werkelijkheid beïnvloedt. Ze verdiepte zich ook in de symbolen en archetypen in sprookjes en verzorgde daarover een reeks workshops.

Schrijven is voor Petra een vanzelfsprekend vervolg op lezen. Ze laat zich leiden door de personages in haar verhalen: hun stille angsten, grote geheimen, kleine kantjes, verborgen verlangens en onverwachte overwinningen. Spanning, humor, een vleugje romantiek en een dosis mysterie zijn daarbij voor haar onmisbaar.

In 2015 werkte Petra mee aan de teksten voor de cd Juicy Little Bramble van de groep Tarhan. ‘Jij hebt allemaal verhaaltjes in je hoofd’, zei de zangeres toen nog. Niet veel later zouden die uitgroeien tot Overstekers, een reeks waarin al twee delen verschenen: Een kracht ontwaakt (2017) en De schaduw van de sha (2018) bij uitgeverij Lannoo. Het derde en laatste deel zal in het najaar van 2020 bij Hamley Books verschijnen. Petra werkte belangeloos mee aan Thuisloos.

Petra's boeken

Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten