fbpx

r. wade

JEUGDauteurs

ARON WADE (1970) studeerde in 1996 af aan het koninklijk conservatorium van Brussel. In het theater speelde hij o.a. rollen als Amadeus, Peter Pan, The Elephant Man en Fagin uit Oliver Twist. Hij was ook te zien in verschillende musicals en vormde jarenlang, met Bert Van Poucke, het cabaretduo ‘De Kennedys’, waarmee ze politieke satire brachten op het internet. Aron speelde bovendien ook mee in tv-reeksen als De Kotmadam en Thuis en vertolkte de rol van Akke in W817. Op Ketnet was hij ook enkele jaren te zien als presentator.

Sinds 2017 volgt Aron zijn droom en schrijft hij samen met Ria Maes thrillers. Als jeugdschrijver maakte hij zijn debuut met de roman Robbe, een samenwerking met Marc De Bel en Ria Maes.

RIA MAES (1965) ging na haar studies aan de slag als freelance journaliste. Ze schreef voor diverse week- en maandbladen en concentreerde zich daarbij vooral op de Vlaamse en Nederlandse show- en televisiewereld. Met het non-fictie verhaal ‘Twee mensen, vier levens’, maakte Ria haar entree als auteur. Er zouden nog vele boeken volgen, zoals de reeks Sara, mijn dagboek in opdracht van VTM en het Thuis-boek ‘Doodgezwegen’. Ze schreef ook biografieën over o.a. wielrenners Nico Mattan en Frank Vandenbroucke.

Hoog op haar verlanglijstje stond voor Ria echter het schrijven van een thriller. De release van Pan in 2017, al snel gevolgd door Meester Dood, beiden geschreven met Aron, was voor haar een droom die werkelijkheid werd. Aangezien de samenwerking zo goed vlotte, schreef het duo in datzelfde jaar ook een openhartig boek over Arons depressie, ‘Eerlijk met mezelf’. Een boek om iedereen, maar zeker jongeren, te laten weten dat kwetsbaarheid geen zwakte is. 

En dan nu, onder de naam R. Wade, komt er de spannende jeugdreeks ‘De Internauten’, een epische trilogie over de mens en zijn toekomst, waarvoor ze exclusief Hamley Books hebben benaderd. Het eerste boek in de trilogie verschijnt in oktober 2020.

 

Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten