fbpx

Thuisloos – een bundel kortverhalen over en voor jongeren die beter verdienen

Download nu gratis Honger, een kortverhaal uit de Thuisloos-bundel! 

De auteurs van Hamley Books hebben de krachten samengebundeld om een bundel kortverhalen te schrijven met als thema dakloze jongeren. Elk verhaal heeft zijn eigen ziel en eigen thema, vaak ook in het genre waarin de auteur gekend is.
Hamley Books is een jonge, dynamische uitgeverij die jaarlijks een goed doel kiest om te ondersteunen. De auteurs en redacteur hebben kosteloos meegewerkt aan dit boek. De opbrengst van de bundel gaat integraal naar Ne(s)t.
We kozen voor dakloze jongeren als thema omdat dit te weinig in het daglicht komt te staan. We hopen dat deze verhalen ook wat awareness zullen creëren bij het grote publiek.

Waarom dit goed doel?

Ne(s)t is een organisatie met een warm hart voor jongeren die het zeer zwaar hebben gehad. Wij zijn ervan overtuigd dat deze mensen fantastisch werk leveren en willen hen dan ook heel graag steunen in hun opzet.

Ne(s)t

De vzw zorgt voor minderjarige meisjes en jongens die in de kinderprostitutie worden gedwongen door vrienden/familie of vreemden, ze vallen dus onder het officieel statuut mensenhandel.Onze doelgroep zijn minderjarigen jongens en meisjes die we opvangen en begeleiden, in bestaande centra zijn de faciliteiten er niet op voorzien om deze slachtoffers op een juiste manier op te vangen en te ondersteunen.
Via Ne(s)t kunnen we deze minderjarige kinderen helpen om terug kind te worden en om hun ervaringen te verwerken, bijstaan tijdens verhoren van de politie, rechtbanken en advocaten.

Door in een huiselijke sfeer tot rust te komen en hun verdriet en problemen te delen met andere slachtoffers en hulpverleners, vrijwilligers zijn we momenteel op spoor van nog een 25 andere slachtoffers die nog in dit milieu vastgehouden (valt onder gijzeling) en misbruikt worden (tot 15 x per dag verkracht), als ze dit niet doen worden ze afgeslagen, verbrand, verslaaft gemaakt aan harddrugs en alcohol.

Hamley books

Hou me op de hoogte

Nieuwtjes, events, boeken...

Sluiten