fbpx

Een dag uit het leven van … Latoya Meuris

Zo, dus jullie willen graag weten hoe mijn leven eruitzien?

Kom dan maar mee!

Mijn schatten

Met twee nog redelijk jonge katten hoef ik zelden mijn wekker te zetten. Meestal word ik wakker met Daigho ergens tegen mijn benen aan en Ghibli boven op me. Ze weten dat ik degene ben die ze in de ochtend altijd eten geeft, dus ja…

Op 8 november 2020 vieren ze hun tweede verjaardag. Het is in ieder geval nooit saai met onze schatjes 😊

Ik denk dat ik een vrij gezonde slaper ben: ik ga niet al te laat naar bed en ben altijd wel voor acht uur op. Het eerste wat ik doe in de ochtend is uiteraard de katten eten geven. Dan log ik in op het intranet van mijn werk. Ik werk als vertaler Engels en Duits voor een Duits vertaalbureau. Daarvoor moest ik in mijn eerste jaar elke werkdag heen en weer tussen Rijswijk en Utrecht met de trein, dat waren behoorlijk lange dagen.

Maar ik werk eigenlijk al ruim drie jaar thuis. Een keer per maand ga ik naar kantoor in Utrecht, naar mijn twee collega’s op die vestiging. Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze niet thuis kunnen werken, maar dat geldt voor mij niet. Ik vind het gezellig mijn collega’s zo nu en dan te zien, maar ik vind het ook heerlijk om thuis te werken.

Meestal begin ik niet meteen met werken, ook al ben ik al ingelogd. Ik kijk vaak even of er dringende mails of vertalingen zijn en dan ga ik eerst ontbijten, vaak met een aflevering van het een of ander op Netflix of een eigen serie op dvd. Mijn ontbijt is meestal een smoothie van Griekse yoghurt, ongezoete amandelmelk en bevroren banaan. Ik heb moeite met ’s ochtends ontbijten en dit is voor mij dus ideaal.

Werken doe ik of op mijn werkkamer met computer en twee beeldschermen (zeer handig als ik bijvoorbeeld teksten vanaf een pfd moet vertalen) of beneden met laptop. Daarvoor heb ik de juiste benodigdheden zoals een laptopsteun, zodat ik zo ergonomisch mogelijk kan werken. De meeste vertalingen die ik binnenkrijg, moeten met verschillende vertaalprogramma’s worden gemaakt. Ik heb een diploma als vertaler en zit eigenlijk al in vertalen en tekstverwerken sinds ik ben afgestudeerd. Ik vind het heerlijk werk en doordat de vertalingen ook vaak heel divers zijn, verveelt het zelden. Van recepten tot ingewikkelde technische handleidingen. Het enige wat ik eigenlijk nooit doe, is juridisch vertalen. Meer dan eens ligt er een kat bij me als ik aan het werk ben…

De hoeveelheid vertaalwerk verschilt van dag tot dag. Ik kan tien uur op een dag bezig zijn om een bepaalde opdracht af te werken, of ik heb een dag niets te doen. Dat zijn dan vaak de dagen waarop ik tussendoor veel schrijf. Of lees. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik het liever lekker druk heb, maar het kan weleens heel welkom zijn als ik geen opdrachten binnenkrijg en ik midden in een verhaal zit en graag mijn inspiratie wil benutten.

Ergens tussen ontbijt of lunch ga ik vaak hardlopen of gewoon een half uurtje wandelen, als werk en weer het toelaten. Dat is heel belangrijk als je thuis werkt en ook nog eens een zittend beroep hebt. Gewoon even een frisse neus en wat beweging. Mijn katten zorgen ook vaak voor de nodige afleiding. Vooral Ghibli is iemand die om aandacht vraagt. Dat doet ze bijvoorbeeld door een van haar favoriete speeltjes – een simpel breed haarelastiekje – naar me toe te brengen. Dat is dan mijn clue dat ik dat moet gooien, zodat zij erachteraan kan en hem terug kan brengen. Daigho heeft zijn eigen speelkwartiertjes en doet soms zo gek dat we helemaal in een scheur liggen.

Mijn man André werkt onregelmatig. Als hij een vroege dienst heeft, is hij vaak tegen half vier in de middag thuis. Dat is meestal de tijd dat ik ook wel stop met werken, afhankelijk van mijn begintijd. Juist dankzij mijn thuiswerk en zijn onregelmatige werktijden kunnen wij vaak overdag al gaan sporten. Dat vind ik persoonlijk erg fijn, want ’s avonds is het vaak veel te druk. We doen samen fitness – de Milon-cirkel – en tennis. Verder is er op maandag- en vrijdagavond altijd badminton, waar we ook zoveel mogelijk naartoe proberen te gaan. We vinden sporten niet alleen belangrijk voor de gezondheid en om fit te blijven, maar ook erg leuk, met name tennis en badminton.

Als André in de avond gewoon thuis is, eten we gezellig samen met een aflevering Star Trek, of Masterchef Australia of My Kitchen Rules, wat we ook maar net hebben opgenomen en volgen. Ja, we zijn allebei Trekkies en trots erop 😛 Ik hou heel erg van koken. Voor mij is dat grotendeels koolhydraatarm (vis, vlees, bloemkool- of broccolirijst, verse groenten), behalve op dagen dat ik intensief sport, dan maak ik “gewone” maaltijden voor ons allebei. We proberen altijd zo gezond mogelijk te leven.

Onze avonden zijn vaak heel rustig. Soms spreken we voor een bakkie met vrienden af en als we gewoon thuis zijn, spelen we een bord- of computerspel, lezen een boek of doen aan Diamondpainting. Als ik aan een nieuw boek aan het schrijven ben of redactiewerk heb gekregen van mijn uitgever, zit ik vaak boven op mijn werkkamer te werken. Maar ik heb nog veel meer hobby’s. Ik teken en schilder heel graag, voornamelijk Japanse anime. Verder speel ik gitaar, ukelele en keyboard en zing ik ontzettend graag.

We zijn echte natuurmensen en hebben al veel mooie vakanties achter de rug. Zo waren we al in Nieuw-Zeeland, Schotland, Ierland, Canada en Amerika. Altijd waar veel natuur is en we heerlijk kunnen wandelen en dieren kunnen zien. Voor degenen die het nog niet wisten: Ierland speelt een grote rol in mijn boek “Gebroken adem”. Hier een foto van het kerkhof dat in het boek wordt beschreven en van The Beacon in Baltimore. 😊

Auteur: Latoya Meuris