fbpx
Ga naar de inhoud

Duurzaamheidscharter

Boeken uitgeven is een van de fijnste dingen ter wereld. Als uitgeverij staan wij dagdagelijks in contact met verschillende partijen die te maken hebben met boeken, zoals boekhandels, drukkerijen, designers en uiteraard ook lezers. Voor ons is het dan ook erg belangrijk dat we deze duurzaamheidscharter delen met iedereen die in een of andere vorm met Hamley Books te maken krijgt.

We hebben onze charter op basis van de 5 P’s gebaseerd (People, Planet, Prosperty, Partnerships en Peace). Heel veel info vind je op de website van oa de Belgische SDG’s

1. People

We staan voor langdurige coaching en samenwerking met onze auteurs en community. Onze auteurs worden vanaf het goedkeuren en aanvaarden van hun manuscript begeleid, tot ver nadat hun boeken worden aangeboden. We zetten de auteur centraal en vormen samen een team.

2. Planet

Hamley Books kiest resoluut voor FSC papier, waarbij bossen worden aangeplant, speciaal voor de papierindustrie. Hamley Books let erop dat er geen grote overstock komt van boeken. We houden het aantal te drukken boeken bewust beperkt en drukken bij wanneer het nodig is. Zo creëren we geen overschot dat noddeloos vernietigd zou moeten worden. Onze boeken worden ook in Europa gedrukt, vooral in Nederland en Polen, om onze transport-ecologische voetafdruk te beperken.

Alle boeken worden mooi en gedetailleerd afgewerkt, waardoor het geen wegwerpproduct wordt. Wij geloven in een langdurig leven voor elk boek en zijn trots dat deze boeken kunnen pronken in de boekenkast van onze lezers.

Wij geloven in digitale samenwerking, oa door meetings met onze partners online te laten doorgaan en door onze brochure in eerste instantie digitaal aan te bieden.  Een papieren brochure is zeker nog steeds mogelijk, maar wordt niet nodeloos opgestuurd.

3. Prosperity (welvaart)

Hamley Books organiseert jaarlijks een actie voor geselecteerde goede doelen, zoals mindergegoede mensen, dierenwelzijnsorganisaties, en andere organisaties. Hiervoor wordt er een speciale editie uitgebracht van een boek, waarvoor onze auteurs en partners zich belangeloos inzetten. De auteurs ontvangen voor hun werk voor deze goede doelen geen auteursvergoeding. 

Verder worden de boeken die niet meer verkoopbaar zijn in de boekhandels en dus naar ons retour worden gestuurd niet vernietigd. Zij worden echter wel geschonken aan organisaties en goede doelen die deze met open armen ontvangen. Ook voor deze actie zetten onze auteurs zich in, omdat zij hier ook geen auteursvergoeding voor ontvangen.

4. Partnerships

Hamley Books gelooft sterk in trouwe partnerships en werkt met vaste drukkers en freelancers voor het dagelijkse productiewerk. Ook geloven we heel sterk dat een nauwe samenwerking met boekhandels en aanverwanten elkaar alleen maar kan versterken.

5. Peace

Hamley Books ondersteunt een community om een gevoel van plezier in lezen te scheppen. Door in nauw contact te staan met lezers, bloggers en boekengroepen, zijn we in staat om zeer persoonlijk met iedereen om te gaan. Je kan ons hier zeker ontdekken op Facebook of Instagram.

boeken
1 +
auteurs
1 +
katten
1
Hamley
1