fbpx

Winnaar schrijfwedstrijd

Weet u het nog?

Vorig jaar in december lanceerden we een schrijfwedstrijd. We waren ervan overtuigd dat er in Vlaanderen en Nederland nog heel veel schrijftalent te vinden was en dat bleek te kloppen. Maar liefst 99 inzendingen kregen we. De opdracht was: schrijf een pitch. Het was de bedoeling dat ze in een korte tekst uitlegden waar het boek over ging, wie het publiek was en waarom mensen het zouden lezen. De jury kreeg dus de handen vol aan het lezen van al deze pitches.

De volgende fase

26 pitches werden goed bevonden voor de volgende stap en die was best pittig. Over het algemeen zijn auteurs mensen die het liefst achter hun computer zitten schrijven en alles wat met publieke verschijningen te maken heeft wordt liefst zoveel mogelijk gemeden. Hier moesten de 26 dus uit hun comfort zone want ze moesten een video opnemen waarin ze zichzelf voorstelden en iets meer vertelden over hun boek. Weer ging de jury aan de slag met al die video’s want weer moest er een keuze gemaakt worden. Wie ging door naar de volgende ronde.

De 16

Uit al de ingezonden video’s werden 16 kandidaten geselecteerd. De volgende opdracht was het schrijven van een synopsis of samenvatting waarin het boek werd uiteen gezet. Ze moesten ook een karakterschets maken en 3000 woorden schrijven. Het werd een hele opgave maar de jury kreeg uiteindelijk 16 inzendingen voor de kiezen. En uit die 16 werden uiteindelijk 5 finalisten gekozen, de zogenaamde short list. En uit die shortlist werden uiteindelijk vier veelbelovende auteurs gekozen. Een winnaar, een eerste runner up en twee tweede runners up (omdat de jury niet kon beslissen wie van hen nu beter was).

En de winnaar is…

De vier gelukkigen die uitgekozen zijn door de jury ziet u hierboven: Joke Lanting, Annemarie Snels, Hilde Van Malderen en Pamela Sharon. Maar wie van hen won nu dat boekcontract bij Hamleybooks?

De winnaar van het boekcontract is Pamela Sharon met haar spannende verhaal Oktober Koning. Eerste runner up is Annemarie Snels met Kansloos. Een gedeelde derde plaats is voor Joke Lanting met In een Ander Licht en Hilde Van Malderen met Rood.

Hoewel er maar een winnaar was, gaan de drie anderen niet met lege handen naar huis. De jury geloofde in hun verhaal en daarom krijgen ze coaching en begeleiding van Sandra J. Paul.

Hamley books bedankt iedereen voor het talrijke inzenden van jullie verhalen. Dit keer werden er slechts vier geselecteerd maar misschien ben jij er de volgende keer bij. Blijf dus zeker schrijven maar schrijf met plezier! Want schrijven moet leuk blijven.