fbpx

Zwarte Vijvers opnieuw op de shortlist

Zwarte Vijvers

Hebban Debuutprijs

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten die al sinds 2016 wordt uitgereikt. De prijs rist zich op Nederlandstalige literaire fictie en non-fictie, spanning, feelgoed en YA. Een 120-koppige lezersjury boog zich over de 15 boeken van de longlist en distileerde daaruit een shortlist van 5 potentiƫle winnaars. Eerder wonnen onder andere Lize Spit, Antoinette Beumer en Thomas Rueb deze wedstrijd.

Als uitgeverij Hamley Books zijn we dan ook geweldig fier dat het boek Zwarte Vijvers van onze Amina Laffet een van de 5 is. In september wordt bekend gemaakt wie de winnaar is. Wij duimen alvast mee.

Dombergen, 2032.

Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt. De dertienjarige Rashad wordt geraakt door een kogel die eigenlijk bedoeld was voor een bendelid. Hij heeft dringend hulp nodig, maar Zwarte Vijvers is recent uitgeroepen tot no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen.

De zestienjarige Tamara komt meteen in opstand. Ze organiseert een demonstratie die uitmondt in een heftige clash tussen voor- en tegenstanders van de nieuwe wet.

Nikkie, een populaire Influencer, gebruikt haar platform om jongeren te informeren, maar bevindt zich al gauw in een hachelijke situatie door de vele protesten.

Derek, een arts-in-opleiding, waagt zijn leven om Rashad te redden, maar oplaaiend bendegeweld en de naderende betogers laten de boel al snel uit de hand lopen.

Lukt het om Rashad te redden, of wordt de jongen het eerste slachtoffer van de nieuwe wet?

Dead Girls Don

WAIT

Signed copy available

Exclusively signed by the author on both sides of the book, with your name. Including custom bookmark.

16108