fbpx

De Hamley familie blijft groeien

Persbericht

Hamley Books maakt vandaag met veel plezier de samenwerking bekend met Nederlands auteur Sophia Drenth. Sophia (1971) woont in de Amsterdamse grachtengordel en is de auteur van de razendpopulaire Bloedwetten-reeks, een fantasyserie waarmee zij veel succes oogst.
Zolang Sophia zich kan heugen, verslond zij al avonturen van fantastische en/of historische aard. Het leesvirus sloeg vrij laat toe, toen zij vanaf haar zestiende noodgedwongen thuiszat tijdens een langdurige periode van ziekte. Niet veel later ontstond de drang om zelf de pen ter hand te nemen. 
Na vele jaren schrijven, publiceren, prijzen winnen en een stoelendans langs geïnteresseerde uitgeverijen, lukte het haar helaas niet om onderdak te vinden voor haar pennenvruchten. Hierop besloot zij met zwaar gemoed om het schrijversbestaan aan de wilgen te hangen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en zo ontstond na een aantal jaren de Bloedwetten reeks.

De reeks groeide dankzij een immense fanbase uit tot een fenomeen en won diverse prijzen, waaronder tweemaal de Bastaard Fantasy Award en eveneens tweemaal een Indie Award. Naast haar publicaties in eigen beheer schreef Sophia ook verhalen voor o.a. Luitingh-Sijthoff, Quasis Uitgevers en Dutch Venture Publishing. 
Nadat 1000 nachten de juryprijs won bij The Indie Awards voor beste boek 2019, waar Sandra een van de juryleden was, trok Sophia de stoute schoenen aan en benaderde zij haar over Bloedwetten, maar uiteindelijk was het niet die reeks die bij Hamley Books terecht zal komen. Na een aantal gesprekken, en de ontdekking dat Sophia ook zeer goed is in jeugdverhalen, werd Sophia een voorstel gedaan rond een nieuwe reeks griezeljeugdboeken. Het eerste daarvan zal in 2021 verschijnen.


Welkom bij de Hamley community, Sophia!