Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze er ongeveer vijftig jaar liggen. 

Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op.

Het verhaal volgt de twee tijdslijnen.

ISBN: 9789464208375NUR 332 – FHX
Aantal pagina’s:  380
Publicatiedatum: oktober 2021

Recensies

Wout Visser

Hebban
jul 24, 2020

Goed & meeslepend !

Een sterk & goedgeschreven verhaal , dat tot aan de laatste bladzijde spannend blijft. Kort samengevat: Belinda Aebi’s elfde boek ‘Het Dorp’ is ‘unputdownnable’.

In dit verband is het bijzonder, dat Belinda haar verhaal goed herkenbaar baseert op de levenswijze van een streng Protestant-Christelijke gemeenschap — waarvoor het Nederlandse dorp Urk model stond.

Helaas kan ik niet méér vertellen zonder het plot van ‘Het Dorp’ te onthullen. Daarmee zou ik afbreuk doen aan uw toekomstig leesplezier.

Mariel

Bol.com
aug 9, 2020

Het Dorp is een erg goed in elkaar zittend verhaal, heel duidelijk beschreven en gemakkelijk te lezen. Je merkt dat het door een Vlaamse auteur geschreven is maar dat is alleen maar een erg charmante bijkomstigheid. Heel vereerd dat ik dit boek mag beoordelen en ik kan niet anders zeggen dan BRAVO! Belinda is zeker een auteur waarvan ik hoop dat alle boeken zo zijn, ze heeft er meer (klik hier) geschreven en ik verheug me er nu al op om deze te lezen.

Guy Doms

Hebban.nl
aug 9, 2020

Koppel levensechte personages aan een flink dichtgetimmerde plot; het eindresultaat is een typische misdaadroman à la Aebi. Neergeschreven in een glasheldere taal, zonder ingewikkelde poespas.
Na een uitnodigende proloog, gevolgd door 75 korte hoofdstukken en een duidelijke epiloog, weet je hoe het met Koolbeke en de bewoners voortaan verder moet.

Sandra Hutchison

indeboekenkast@kpnmail.nl
sep 3, 2020

De jonge journaliste Eline Jehaes komt bij toeval in het eigenaardige dorpje Koolbeke terecht. De mensen daar leven volgens de door hun dominee opgelegde regels. Eline besluit een paar dagen te blijven en raakt bevriend met een aantal inwoners van het dorp. Ze ontdekt dat er opvallend veel mensen in het dorp geboren worden met het Kolbe-syndroom, een zeldzame ziekte met ernstige botvergroeiingen tot gevolg.

Het eerste gedeelte in het boek start veelbelovend. Door autopech komt een vrouw bij een mysterieus dorp dat niet op de wegenkaart te vinden is. Het dorp is omringd met water en slechts te bereiken met een veerboot. De knorrige man die de boot bedient, laat echter lang op zich wachten, maar besluit Eline uiteindelijk toch in het dorp af te zetten. Dit begin doet erg denken aan de Wayward Pines-serie van Blake Crouch. Mijn interesse was gewekt, dit moest wel een heel spannende thriller worden, maar ik was op het verkeerde been gezet….

Auteur Belinda Aebi lijkt over een onuitputtelijke bron van ideeën voor verhalen te zitten en lijkt bij het schrijven van dit verhaal geen keuze te hebben kunnen maken. In het begin is dit even wennen. Als lezer krijg je in het eerste deel een hele berg aan informatie aangereikt, verhaallijnen die weinig met elkaar te doen lijken te hebben. Uiteindelijk komen de meeste verhaallijnen wel samen, maar daarvoor moet je als lezer wel geduld hebben.

Eline verlaat al snel het eigenaardige dorp. Ze stuit op een duister bedrijf dat voornamelijk handelt in medicijnen voor hun eigen gewin en ze besluit hier onderzoek naar te gaan doen. Hier wordt het verhaal een tikkeltje langdradig.

Dan neemt het verhaal in het tweede gedeelte een heel andere wending en gaat het boek plots over Hugo Cockaert. Hij is een van de uitgekookte zakenmannen achter het bedrijf Sandmedico. Eline verdwijnt naar de achtergrond. Dit deel leest gemakkelijk weg en de verhaallijn over Hugo en zijn gezin is vrij spannend. Hugo Cockaert wordt in eerste instantie neergezet als een harteloze zakenman, maar in dit gedeelte wordt er een andere kant van hem belicht. Eigenlijk maakt vooral dit gedeelte Het dorp tot een goed boek.

In het laatste deel komen de verhaallijnen grotendeels samen. Belinda dwaalde echter in het eerste deel zoveel af dat er aan het eind veel vergeten wordt. Er komen personages in het eerste deel voorbij, die uitgebreid aan de lezer worden voorgesteld, maar die je later in het verhaal niet meer tegen zult komen. Dit leidt af van het eigenlijke verhaal en dat is jammer. Hierdoor wordt het boek geen enkel moment echt zo spannend als dat je van een thriller zou verwachten.

Dat Belinda een fictief verhaal kan schrijven, is wel duidelijk, maar haar onophoudelijke bron aan fantasie lijkt ook een beetje haar valkuil te zijn. Haar Vlaamse schrijfstijl was ook wat wennen. Ik lees vaak boeken van Vlaamse schrijvers, maar dit was de eerste keer dat sommige zinnen mij bevreemdden. Ze lijkt in dit boek Het dorp zoveel te willen vertellen, waardoor het geheel eigenlijk te veel van het goede wordt. Vragen blijven openstaan, personages komen niet volledig uit de verf maar toch….

Nadat ik het boek Het dorp uit had, bleken er veel van de personages te zijn blijven hangen en het veelomvattende verhaal had mij geraakt. Voor mij een teken dat Belinda Aebi weet wat ze doet. Ze weet de lezer op de een of andere manier toch voor zich te winnen en dat is knap. Ze kruipt onder je huid en laat je niet meer los. Ondanks dat er wat mij betreft een deel geschrapt zou mogen worden, omdat het geheel dan gewoon vlotter leest, is dit toch zeker een aanrader voor lezers die wel houden van een leesuitdaging.

Alexandra Peeters

alexandrapeeters.ap@icloud.com
sep 3, 2020

Dat Belinda Aebi weet hoe ze moet schrijven is niet in twijfel te trekken. Je raast door het boek heen dankzij haar schrijfstijl. Genoeg details prijsgevend, maar net niet genoeg om al linken te leggen, beeldend genoeg om je volledig in te leven, ja qua schrijfstijl zit dit goed.

Volledige recensie www.alexs-books-and-sock.com

Maud Pattyn

feb 20, 2022

“Het dorp” las heel vlot en het verhaal heeft mij heel zeker geraakt…schitterend boek!

Booktrailer

Wie is Belinda?

Belinda Aebi (1958) is de samensmelting van een Zwitserse vader en een Vlaamse moeder. Ze woont met haar man in Temse aan de oever van de Schelde. Het water en de stilte inspireren haar. Belinda werkte bijna dertig jaar in de commerciële sector en kreeg de schrijfmicrobe te pakken tijdens het werken aan de biografie van haar vader. In 2010 verscheen haar eerste misdaadroman.

Belinda_Aebi_Hamley_Books

Ontdek nog meer Spannende Boeken

Wil je graag meer Hamley Books-titels in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!