fbpx
Ga naar de inhoud

Arne Van Der Linden

Rustig, stil en gedreven

Maak kennis met

Arne Van Der Linden

Jeugdauteur

Arne Van der Linden (1996) is de auteur van het tweeluik Project [Lotgenoot]. In 2017 behaalde hij het diploma van leraar Frans-Nederlands, waarna hij besloot om niet meteen voor de klas te gaan staan, maar nog een opleiding taal- en letterkunde te volgen. Tijdens die studies begon het plan om een jeugdboek te schrijven stilaan vorm te krijgen. Hoewel hij al langer met het idee speelde, hadden de angst om te mislukken, het gebrek aan inspiratie en uitstelgedrag hem er steeds van weerhouden om effectief iets op papier te zetten. Tot eind 2017 dus, toen hij na een lange voorbereiding aarzelend gestalte gaf aan Alan Gray en het hoofdpersonage van zijn kladblok deed rechtkrabbelen.

Iets meer dan twee jaar later verzond Arne het afgewerkte manuscript naar verschillende uitgeverijen. Onder meer Hamley Books reageerde positief, maar wees hem eveneens op een groot struikelblok: de omvang van het verhaal. Het hoge woordenaantal van Project [Lotgenoot] overschreed de lengte van een gemiddelde young adult-roman ruimschoots. Daarom werd in samenspraak met de uitgeverij beslist om er een duologie van te maken, waarvan het eerste deel (Het Project) in april 2021 verschijnt en het tweede in oktober van datzelfde jaar in de rekken zal liggen.

Inmiddels heeft Arne ook zijn opleiding afgerond en is hij actief als leerkracht Frans-Nederlands. Naast lesgeven, schrijven en lezen luistert hij graag muziek, houdt hij van citytrips en zit hij vaak aan het scherm gekluisterd een voetbalwedstrijd te volgen.

De boeken van Arne

Het Project

Een vreemde samenloop van omstandigheden stelt de zeventienjarige Alan Gray voor een opmerkelijke keuze: een kamer in een delinquentengesticht of een plek in het Project: een geheime opleiding waarin veelbelovende probleemjongeren worden klaargestoomd voor een carrière als geheim agent. Als hij op het laatste in gaat, moet hij echter alle banden met zijn vorige leven te verbreken en sterven.

Alan besluit dat de dood hem het meest te bieden heeft en reist naar het verborgen trainingscomplex van Necropolis, waar hij als rekruut wordt opgeleid en uitgedaagd. Maar kan hij zich wel handhaven in de schaduwwereld der spionnen?

ISBN: 9789463967983 

Publicatiedatum: 21 juni 2021

Arne Van Der Linden - Het project - Jeugdboek - Hamleybooks

Lotgenoten

Duik mee in deze razend spannende jeugdboekenserie!

Alans puike prestatie tijdens de dropping krijgt een bittere nasmaak wanneer hij zijn eerste missie ontvangt. Thomas en Lauren, twee vroegere klasgenoten, zijn ontvoerd. Samen met Eli en Sam begeeft hij zich opnieuw in het rijk der levenden en in een race tegen de klok knoopt het team de strijd aan met een mysterieuze kidnapper. Parijs vormt het decor van een spannend kat-en-muisspel met meerdere mensenlevens als inzet.

ISBN: 9789464510300

Publicatiedatum: 02 mei 2022

Lotgenoten - Arne van der linden- jeugd - Hamley Books

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Arne’s boeken. Laat zeker ook je review achter of zet ze op je leeslijst! 

Arne achter de schermen

Ik lees -vanzelfsprekend- enorm graag. De boeken uit mijn jeugd hebben me ongetwijfeld aangezet om zelf de pen ter hand te nemen. Lezen lukt me overal, maar tijdens mijn studies heb ik gemerkt dat de trein zich uitstekend leent voor die gelegenheid. Niet toevallig heb ik op het traject Hasselt-Antwerpen heel wat romans verslonden. Een favoriet selecteren is ontzettend moeilijk. Recent waren de werken van Stephen Fry en Madeline Miller en ontdekking, evenals ‘Pleinvrees’ van Filip Joos.

train, station, platform

Ontdek nog meer auteurs van Jeugdboeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!