Arne Van Der Linden

Rustig, stil en gedreven

Maak kennis met

Arne Van Der Linden

Jeugdauteur

Arne Van der Linden (1996) is de auteur van het tweeluik Project [Lotgenoot]. In 2017 behaalde hij het diploma van leraar Frans-Nederlands, waarna hij besloot om niet meteen voor de klas te gaan staan, maar nog een opleiding taal- en letterkunde te volgen. Tijdens die studies begon het plan om een jeugdboek te schrijven stilaan vorm te krijgen. Hoewel hij al langer met het idee speelde, hadden de angst om te mislukken, het gebrek aan inspiratie en uitstelgedrag hem er steeds van weerhouden om effectief iets op papier te zetten. Tot eind 2017 dus, toen hij na een lange voorbereiding aarzelend gestalte gaf aan Alan Gray en het hoofdpersonage van zijn kladblok deed rechtkrabbelen.

Iets meer dan twee jaar later verzond Arne het afgewerkte manuscript naar verschillende uitgeverijen. Onder meer Hamley Books reageerde positief, maar wees hem eveneens op een groot struikelblok: de omvang van het verhaal. Het hoge woordenaantal van Project [Lotgenoot] overschreed de lengte van een gemiddelde young adult-roman ruimschoots. Daarom werd in samenspraak met de uitgeverij beslist om er een duologie van te maken, waarvan het eerste deel (Het Project) in april 2021 verschijnt en het tweede in oktober van datzelfde jaar in de rekken zal liggen.

Inmiddels heeft Arne ook zijn opleiding afgerond en is hij actief als leerkracht Frans-Nederlands. Naast lesgeven, schrijven en lezen luistert hij graag muziek, houdt hij van citytrips en zit hij vaak aan het scherm gekluisterd een voetbalwedstrijd te volgen.

Arne achter de schermen

Ik lees -vanzelfsprekend- enorm graag. De boeken uit mijn jeugd hebben me ongetwijfeld aangezet om zelf de pen ter hand te nemen. Lezen lukt me overal, maar tijdens mijn studies heb ik gemerkt dat de trein zich uitstekend leent voor die gelegenheid. Niet toevallig heb ik op het traject Hasselt-Antwerpen heel wat romans verslonden. Een favoriet selecteren is ontzettend moeilijk. Recent waren de werken van Stephen Fry en Madeline Miller en ontdekking, evenals ‘Pleinvrees’ van Filip Joos.

train, station, platform

Ontdek nog meer auteurs van Jeugdboeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!