Belinda Aebi

Misdaad van eigen bodem

Maak kennis met

Belinda Aebi

Auteur Spannende Boeken

Belinda Aebi (1958) is de samensmelting van een Zwitserse vader en een Vlaamse moeder. Ze woont met haar man in Temse aan de oever van de Schelde. Het water en de stilte inspireren haar. Belinda werkte bijna dertig jaar in de commerciële sector en kreeg de schrijfmicrobe te pakken tijdens het werken aan de biografie van haar vader. In 2010 verscheen haar eerste misdaadroman. Intussen heeft ze er al elf op haar naam staan.

Het liefst van al geniet ze van alleen zijn en duikt ze weg in haar eigen wereldje, haar schrijfcocon, waarin personages met problemen worstelen, er conflicten ontstaan en uit de hand gelopen emoties rare dingen met een mens doen. 

In haar boeken worden actuele thema’s verweven met een pittig verzonnen plot. Ze wil dat haar verhalen iets met de lezer doen en dat ze blijven hangen. In haar ideale wereld is er geen verkeer, geen lawaai, geen mensenmassa, zijn er geen angsten. Haar drie kinderen en vijf kleinkinderen zijn het allerbelangrijkst en zitten verankerd in haar hart.

Belinda's boeken

Het Dorp

Een jonge journaliste belandt in Koolbeke, een mysterieus dorp waar de tijd bleef stilstaan en de inwoners niets van de buitenwereld willen afweten. En dan ontdekt ze dat zij ook aan een mysterieuze ziekte leiden.

Het Dorp - Belinda Aebi - HamleyBooks

De vondst van twee lijken zorgt ervoor dat hoofdrechercheur Stef Michiels en het forensisch lab de handen in elkaar moeten slaan om deze bijzondere zaak op te lossen. Beetje bij beetje brengen ze het verleden in kaart en de waarheid aan het licht.

De verborgen vrouw - Belinda Aebi - psychologische thriller - Hamleybooks

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Belinda’s boeken. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Marieke Leest

Bol.com
jul 13, 2020

Dankzij Thrillers & more en Hamleybooks mocht ik ‘het dorp’ lezen voor de leesclub.
Ik las eerder al enkele boeken van Belinda Aebi die ik erg goed vond, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

Wout Visser

Goodreads
jul 13, 2020

Een sterk verhaal, goed geschreven, en spannend tot aan de laatste bladzijde. Belinda Aebi’s elfde boek ‘Het Dorp’ is ‘unputdownable’. Bijzonder is, dat Belinda goed herkenbaar een sterk Protestant-Christelijke gemeenschap in beeld brengt — waarvoor het Nederlandse dorp Urk model stond. Méér kan ik niet verklappen zonder het plot weer te geven. Waarmee ik alleen maar uw toekomstig leesplezier zou bederven.

Kees De Bree

Hebban
jul 13, 2020

Van alle veelschrijvers (de auteurs die één of twee boeken per jaar publiceren) is de Vlaamse Belinda Aebi(1959) waarschijnlijk degene die de meest constante kwaliteit levert. Altijd fantasierijk en plezierig om te lezen. Na de zevendelige reeks misdaadromans rond de Gentse onderzoeksrechter Maud Gelderman en de tweedelige reeks rond profiler Kaya De Regge, heeft Aebi zich nu toegelegd op het schrijven van standalones. Haar nieuwste boek is Het Dorp.

Moon Kager

jul 13, 2020

De Vlaamse auteur Belinda Aebi staat bij mij hoog in mijn favoriete lijstje. Haar verhalen hebben sterke karakters en goed neergezette spanning waardoor ik altijd uitkijk naar een nieuw boek van deze auteur. Haar serie over Maud Gelderman was voor mij mijn eerste kennismaking met deze auteur en maakte mij groot fan. Het dorp is een standalone welke uitkomt bij Hamley Books, een nieuwe uitgever betekend dit ook een switch in haar schrijfstijl? Ik ben heel benieuwd.

Duimelotje

Bol.com
jul 13, 2020

Belinda Aebi is een Vlaamse misdaadauteur. Het Dorp is alweer haar twaalfde boek in dit genre. Ik had al wel veel goeds over haar gehoord maar had helaas nog niets van haar gelezen. Tijd dus om er maar eens aan te beginnen en ik kan vertellen, dat smaakt naar meer!

Wout Visser

Hebban
jul 24, 2020

Goed & meeslepend !

Een sterk & goedgeschreven verhaal , dat tot aan de laatste bladzijde spannend blijft. Kort samengevat: Belinda Aebi’s elfde boek ‘Het Dorp’ is ‘unputdownnable’.

In dit verband is het bijzonder, dat Belinda haar verhaal goed herkenbaar baseert op de levenswijze van een streng Protestant-Christelijke gemeenschap — waarvoor het Nederlandse dorp Urk model stond.

Helaas kan ik niet méér vertellen zonder het plot van ‘Het Dorp’ te onthullen. Daarmee zou ik afbreuk doen aan uw toekomstig leesplezier.

Mariel

Bol.com
aug 9, 2020

Het Dorp is een erg goed in elkaar zittend verhaal, heel duidelijk beschreven en gemakkelijk te lezen. Je merkt dat het door een Vlaamse auteur geschreven is maar dat is alleen maar een erg charmante bijkomstigheid. Heel vereerd dat ik dit boek mag beoordelen en ik kan niet anders zeggen dan BRAVO! Belinda is zeker een auteur waarvan ik hoop dat alle boeken zo zijn, ze heeft er meer (klik hier) geschreven en ik verheug me er nu al op om deze te lezen.

Belinda achter de schermen

In mijn vrije tijd bezoek ik mijn ouders, doe ik iets leuks met de kleinkinderen, ga een eindje stappen, zoek ik dingen op in verband met een nieuw verhaal. Ik weet niet of het boek het beste boek aller tijden is, maar ‘Eva’s oog’ van de Noorse Karin Fossum staat toch bovenaan mijn lijstje.

cms_visual_23797.jpg_1425893145000_300x446

Ontdek nog meer auteurs van Spannende Boeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!