fbpx
Ga naar de inhoud

Belinda Aebi

Misdaad van eigen bodem

Maak kennis met

Belinda Aebi

Auteur Spannende Boeken

Belinda Aebi (1958) is de samensmelting van een Zwitserse vader en een Vlaamse moeder. Ze woont met haar man in Temse aan de oever van de Schelde. Het water en de stilte inspireren haar. Belinda werkte bijna dertig jaar in de commerciële sector en kreeg de schrijfmicrobe te pakken tijdens het werken aan de biografie van haar vader. In 2010 verscheen haar eerste misdaadroman. Intussen heeft ze er al elf op haar naam staan.

Het liefst van al geniet ze van alleen zijn en duikt ze weg in haar eigen wereldje, haar schrijfcocon, waarin personages met problemen worstelen, er conflicten ontstaan en uit de hand gelopen emoties rare dingen met een mens doen. 

In haar boeken worden actuele thema’s verweven met een pittig verzonnen plot. Ze wil dat haar verhalen iets met de lezer doen en dat ze blijven hangen. In haar ideale wereld is er geen verkeer, geen lawaai, geen mensenmassa, zijn er geen angsten. Haar drie kinderen en vijf kleinkinderen zijn het allerbelangrijkst en zitten verankerd in haar hart.

Belinda's boeken

Het Dorp

Eline Jehaes, een jonge journaliste, strandt met autopech in Koolbeke. Ze gaat op zoek naar hulp in dit geïsoleerde dorp aan de oevers van de Durme maar ontdekt dat ze er niet welkom is en dat er vreemde dingen gebeuren.

Haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld wanneer ze merkt dat er een groep mensen woont met een uitzonderlijke, erfelijke aandoening.

Ze krijgt onderdak bij Sylvia, de uitbaatster van de herberg ‘De Koolputten.’ Wanneer het lichaam van een jonge, zwangere vrouw uit een beerput wordt gehaald, gaat Eline dieper in het verleden graven. Ze moet te weten komen wat er zich heeft afgespeeld en waarom er over het dorp een dichte sluier van geheimen hangt.

ISBN: 9789463967020

Verscheen 11 april 2020

Het Dorp - Belinda Aebi - HamleyBooks

Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze er ongeveer vijftig jaar liggen.

Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op.

Het verhaal volgt de twee tijdslijnen.

ISBN: 9789464208375

Verscheen 8 oktober 2021

De verborgen vrouw - Belinda Aebi - psychologische thriller - Hamleybooks

Na het lezen van dit boek, kijk je nooit meer met dezelfde ogen naar een tuinhuisje – Urbain Decorte wordt na een brand dood aangetroffen in het tuinhuis van zijn volkstuintje. Het brandonderzoek wijst uit dat er kwaad opzet in het spel is. Twee jaar geleden werden er al eens percelen vernield, maar de daders zijn nooit gevonden. Hoofdrechercheur Stef Michiels zoekt met zijn team naar sporen om de brandstichters te vinden en wil meer te weten komen over het slachtoffer. Wie was Urbain Decorte? Naarmate de speurders meer in zijn verleden graven, stuiten ze op extreme gebeurtenissen die erop wijzen dat hij niet de onschuldige man was die hij deed uitschijnen. Ook zijn echtgenote lijkt compleet van de kaart wanneer ze geconfronteerd wordt met het beeld van een totaal andere man dan diegene waar ze jarenlang mee getrouwd was.

ISBN: 9789464661439

Verschijnt 4 april 2023

Verboden toegang belinda aebi-hamleybooks thriller

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Belinda’s boeken. Laat zeker ook je review achter of zet haar boeken op je leeslijst! 

Belinda achter de schermen

In mijn vrije tijd bezoek ik mijn ouders, doe ik iets leuks met de kleinkinderen, ga een eindje stappen, zoek ik dingen op in verband met een nieuw verhaal. Ik weet niet of het boek het beste boek aller tijden is, maar ‘Eva’s oog’ van de Noorse Karin Fossum staat toch bovenaan mijn lijstje.

cms_visual_23797.jpg_1425893145000_300x446

Ontdek nog meer auteurs van spannende boeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!