fbpx
Ga naar de inhoud

Bram Baptist

Ambitieus, leergierig en een doorzetter

Maak kennis met

Bram Baptist

Jeugd

Bram Baptist (1982) is schrijver en historicus. Zo’n zes jaar werkte hij aan zijn debuutroman, De Koningszoon, die in 2017 verscheen. Dit spannende verhaal over het gouden schaakstuk werd goed ontvangen bij de jeugd. Een nieuwe stap werd gezet bij Hamley Books, waar hij historische jeugdboeken voor zal schrijven. Naast romans schrijft Bram ook korte historische verhalen, organiseert hij schrijfwedstrijden en schrijft hij teksten voor historische muziekvoorstellingen.

Bram woont met zijn gezin in het landelijke Meeden (Groningen NL). Hij werkt in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis en geeft schaaklessen aan kinderen.

De boeken van Bram

Soldaat van het noorden

Op een avond in het voorjaar van 1943 stopt er ineens een Duitse legertruck in de straat van Klaas Nieboer. Duitse soldaten stappen uit en arresteren een man. Hij blijkt lid te zijn van het verzet, net als Klaas’ vader. Ook de dertienjarige Klaas smokkelt af en toe bonkaarten voor verzet. Als zijn vader onverwachts wordt opgepakt wegens illegaal slachten, gaat het mis.

Op school scheldt Klaas de geschiedenisleraar uit voor vuile NSB’er en moet hij zich melden bij de directeur. Hij wordt van school getrapt, maar vindt onder zijn kussen een briefje van zijn vader met een belangrijke opdracht. In hun verzetsgroep zit een verrader.  Klaas moet hem of zo snel mogelijk opsporen en uitschakelen voordat er nog meer leden worden opgepakt.

ISBN: 9789463967921

Publicatiedatum: 3 mei 2021

Soldaat van het noorden - Bram Baptist - Hamley Books

De Zilveren Dame

Tom is een boerenjongen van 14 jaar. Als een naburig dorp in vlammen opgaat, besluit hij de boerderij te verlaten om zich aan te sluiten bij koning Godfried. Maar de koning is verdwenen. De verschrikkelijke keizer Safir heeft het koninkrijk veroverd en tiranniseert het Koninkrijk.

Samen met een boswachter probeert hij uit te zoeken wat er is gebeurd. Dan doet hij een bijzondere ontdekking in de geheime bibliotheek van de Dillenburg. De zilveren dame blijkt ongeëvenaarde krachten te bezitten. Als dit schaakstuk in handen komt van Safir is alles verloren. Slaagt Tom erin het Koninkrijk te redden?

Een avontuur, geschikt vanaf 12 jaar

ISBN: 9789464208580

Publicatiedatum: november 2021

De Zilveren Dame-Bram Baptist-Hamleybooks_Jeugdboeken

Dit is dwaasheid

Een Britse cavalerist van de lichte brigade neemt deel aan een van de bloedigste veldslagen op de Krim, een oude koster is ooggetuige van heksenverbrandingen in Groningen, een arme vrouw maakt een van de grootste stormvloeden van Nederland mee en de Deense koning blikt terug op zijn bewogen leven. De hoofdpersonages komen telkens voor lastige, soms onvermijdelijke keuzes te staan. Slagen zij erin de juiste beslissing te nemen of worden zij verzwolgen door de dwaasheid van anderen? De verhalen in deze bundel zijn gebaseerd op historische feiten, met fantasierijke toevoegingen van de auteur.

ISBN: 9789464510560

Publicatiedatum: mei 2022

De oorlog van Juliette

Een spannende en meeslepende historische roman van de auteur van de historische jeugdboeken Soldaat van het Noorden en De Zilveren Dame

Vlak voor haar twintigste verjaardag wordt Juliette van Noer uitgehuwelijkt aan de Deense kroonprins. Haar vader beweert dat het koninkrijk alleen kan blijven bestaan als ze met hem trouwt en voor nageslacht zorgt. Maar is dit wel de enige reden waarom ze in het huwelijk moet treden, of verbergt haar vader iets voor haar?

ISBN: 9789464661675

Publicatiedatum: 23/03/23

De Oorlog Van Juliette Bram Baptist hamley books ebook

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je  enkele recensies van Bram zijn boeken. Laat zeker ook je review achter of zet Bram  zijn boeken op je leeslijst! 

Bram achter de schermen

In mijn vrije tijd kruip ik graag achter mijn computer of pak ik een schrift om te gaan schrijven. De perfecte plek om een boek te lezen is in mijn bed of languit op de bank. Er zijn zoveel goede boeken, maar het boek dat ik echt niet weg kon leggen was “Het spel van de Engel” van Carlos Ruiz Safon. Helaas is hij veel te jong overleden.

IMG-20200615-WA0000 - Bram Baptist

Ontdek nog meer auteurs van Jeugdboeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!