Esther Boek

Houdt van maatschappijkritische boeken

Maak kennis met

Esther Boek

Roman Auteur

Esther Boek (1967) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Uden. Na een aangifte tegen haar zoon en zijn veroordeling, die later onterecht bleek te zijn, besloot ze hier een boek over te schrijven. 

Ze volgde opleidingen aan De Schrijversacademie en de Queridoacademie en in maart 2017 debuteerde ze met ‘Geen kind meer’, waarin ze alle kanten belicht in een zedenzaak. Die van de, onterechte, verdachte en diens familie, maar ook de kant van de vermeende slachtoffers. Van ‘Geen kind meer’ zijn al duizenden exemplaren verkocht en is inmiddels de vierde druk verschenen. Haar debuut werd overladen met lovende kritieken en werd door diverse blogsites uitgeroepen tot het beste of één van de beste boeken van 2017.

Bij Hamley Books verschenen de spannende, psychologische romans De Perfecte Moeder en Het Leven Dat Ik Kende

Esther woont samen met man en drie zonen in De Betuwe. Naast schrijven, werkt ze in de zorg rondom kinderen. Je kan meer over Esther ontdekken op estherboek.nl. Ze geeft ook schrijftrainingen.

Boeken van Esther om uit te kiezen

De Perfecte Moeder

Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden. Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt, blijft lang verborgen.
De Perfecte Moeder - Esther Boek

Het Leven Dat Ik Kende

Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie. Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert, is het drama compleet.
Het Leven Dat Ik Kende - Esther Boek

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Esthers boeken. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Valerie Vaes

Goodreads
jul 15, 2020

Van Esther Boek verscheen bij Hamley Books eerder De perfecte moeder, een prachtig en aangrijpend verhaal waar ik enorm fan van was. En Esther Boek doet het opnieuw. Met Het leven dat ik kende zet ze een emotioneel verhaal neer dat elke lezer zal raken tot in het diepst van zijn hart.

Heidi Bogman

Hebban
jul 15, 2020

Via Thrillerlezers mocht ik deelnemen aan de Leesclub van het boek “Het leven dat ik kende” van schrijfster Esther Boek.
Terwijl ik haar tweede boek (De perfecte moeder) wel al in mijn bezit heb, maar nog ongelezen in de kast heb staan, was mijn eerste kennismaking met deze schrijfster dus het boek “Het leven dat ik kende”. Maar wat een kennismaking. Ik ben echt helemaal in de ban van haar schrijfstijl. Wauw, wat kan deze dame schrijven.

Valerie Vaes - Valeries boekenwereld

Standaard Boekhandel
jul 15, 2020

Van Esther Boek verscheen bij Hamley Books eerder De perfecte moeder, een prachtig en aangrijpend verhaal waar ik enorm fan van was. En Esther Boek doet het opnieuw. Met Het leven dat ik kende zet ze een emotioneel verhaal neer dat elke lezer zal raken tot in het diepst van zijn hart.

Mariane Burneel

Bol.com
jul 20, 2020

Het leven dat ik kende is een must read boek. Het levensverhaal is heel mooi en met gevoel geschreven, je staat er even bij stil als je het leest dat dit jou ook wel kan gebeuren en de les die men kan leren hieruit is dat je steeds de moed moet hebben om verder te gaan het is nog altijd de moeite waard , het verdriet ,gemis en de liefde voel je zo in de woorden die Esther heeft geschreven. Het laat je ook even nadenken dat het materialisme eigenlijk overbodig is maar het emotionele en hoe je leeft en omgaat met je medemens veel belangrijker is in het leven . Ik kijk al uit naar het volgend boek van deze auteur .

Sabrina DM

Hebban
jul 20, 2020

Een prachtig, beklijvend boek gebaseerde op waargebeurde feiten verteld vanuit het standpunt vanuit de verschillende personages. Het boek grijpt je naar de keel en laat je niet meer los. Het toont het rauwe, echte leven en de hoeveelheid pech iemand kan hebben maar ook de kracht.

Valerie Vaes

Hebban
jul 20, 2020

Van Esther Boek verscheen bij Hamley Books eerder De perfecte moeder, een prachtig en aangrijpend verhaal waar ik enorm fan van was. En Esther Boek doet het opnieuw. Met Het leven dat ik kende zet ze een emotioneel verhaal neer dat elke lezer zal raken tot in het diepst van zijn hart. Hoewel de cover het niet meteen doet vermoeden, is Het leven dat ik kende een emotioneel en hartverscheurend verhaal over het leven van Roelf. De lezer sluit het hoofdpersonage meteen in zijn hart, maar verliest naar het einde toe af en toe de grip. Dit belet niet dat Het leven dat ik kende elke lezer naar de keel zal grijpen en ook na het lezen niet zal loslaten.

Ramona

Goodreads
jul 20, 2020

Dit verhaal begint als een roman. Wel met zijn ups en downs, maar alles verloopt goed. Totdat Roelf alles wordt afgenomen wat hij lief heeft. In het tweede gedeelte van het boek neemt de spanning enorm toe. Dit kan ik in dit boek enorm waarderen. De hoofdpersonen in dit boek worden mooi beschreven. Ik kan me van ieder een beeld maken. Zelfs de nukken en de grillen van een ieder wordt goed in beeld gebracht. Esther heeft goed kunnen beschrijven hoe mensen veranderen wanneer ze schokkende dingen in hun leven doormaken. De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. In dit verhaal komen de vlinders terug. Een heel mooi detail! De grootte van de hoofdstukken en de prettige schrijfstijl zorgen ervoor dat het boek zich vlot laat lezen. Dit verhaal moet gewoon gelezen worden.

Rosie B

Bol.com
jul 20, 2020

In het begin had ik een beetje moeite met het switchen van personage naar personage. Verder weer een top boek! Werd helemaal in de verhalen gezogen en heb hem vrijwel in 1 ruk uitgelezen.

Annemarie De Sutter

Hebban
jul 20, 2020

Een boek dat je niet snel zal loslaten. Twee vrouwen hebben één ding gemeen: ze kunnen het verleden niet loslaten, wat verstrekkende gevolgen heeft voor beiden. Op intrigerende manier verhaalt de auteur Esther Boek het levensverhaal van beide vrouwen doorheen tijdsprongen en korte hoofdstukken. Hier moest ik even aan wennen, om vervolgens volledig op te gaan in het verhaal. Daarna kon ik het boek nauwelijks wegleggen. Een pracht van een boek met een schokkend einde dat je nog lang zal doen nadenken over gevolgen van drastische en emotionele beslissingen. Bovendien behandelt het zeer ruw het gevoelige onderwerp rond kindermishandeling zonder oordeel te vellen. Prachtig.

Silke A

Hebban
jul 20, 2020

Mooi, intrigerend relaas over twee vrouwen die een zwaar verleden achter de rug hebben en dit met zich meedragen naar volwassenheid; Aanvankelijk dacht ik niet dat dit boek iets voor mij zou zijn, maar na hoofdstuk 4 betrapte ik mezelf erop dat ik wilde blijven lezen. Emotionele stukken worden afgewisseld met een bijzonder moeilijke verhaallijn over kindermishandeling. Bij een bepaalde scène waarin het personage Helena, die op dat moment nog een kind is, door haar vader in de steek wordt gelaten, brak mijn hart.

Esther achter de schermen

Lezen is wegdromen in een onbekend leven. Daarom is lezen wat ik het liefst doe, in mijn schaarse vrije tijd. Met thee en chocolade. In bed, in de zon of op de bank met een kussen op mijn voeten en een deken om me heen, het is mij om het even. Een goed boek brengt me toch wel naar een mooie plek, zelfs als het verhaal gruwelijk is. Overigens hou ik niet van zoetsappige verhalen. Het moet wel ergens over gaan. Het moet schuren, me aan het denken zetten. ‘Alleen op de wereld’ is zo’n boek.

camera, book, candle

Ontdek nog meer Romanauteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!