fbpx
Ga naar de inhoud

Eva Linden

creatief – nieuwsgierig – ondernemend

Maak kennis met

Eva Linden

Auteur van Young Adult boeken

Eva Linden (1992) is een Vlaamse schrijfster met een voorliefde voor reizen, cosplay en fotografie. Ze schrijft al verhalen zo lang ze zich kan herinneren, in ieder geval sinds ze zichzelf op vijfjarige leeftijd leerde lezen omdat ze de kinderboekjes van de schoolbib uit had en wou beginnen aan de ‘grotemensenboeken’. Tijdens haar studies journalistiek aan de hogeschool, begon ze te schrijven aan ‘Maanziek’. 

In 2016 debuteerde ze met de fantasyroman ‘Maanziek’, het eerste deel van een spannende trilogie die al snel compleet gemaakt werd met ‘Alpengloed’ en ‘Avondster’. In 2020 verscheen haar eerste thriller/detective ‘Weerwolven van Waraine’. Momenteel werkt Eva aan een high-fantasy-serie gebaseerd op het populaire rollenspel ‘Dungeons and Dragons’ en aan enkele feelgood-kortverhalen die bij Hamley zullen verschijnen. 

Eva woont sinds 2019 in het landelijke Nijlen, samen met haar man, hun kat Ainsa en hun konijntjes. Naast het schrijven werkt Eva als persoonlijk assistente voor mensen met een beperking.

Het boek van Eva

Duisternis

Het keizerrijk Astonia kreunt onder de druk van de Duisternis. Op bepaalde plaatsen is de druk zo groot dat alle bomen sterven en alle rivieren droog komen te staan. Hele soorten worden uit hun territorium verdreven of op een bloederige manier afgeslacht. Bovendien is er de dreiging van de Cultisten, aanhangers van het occulte die zwarte magie bedrijven.

Een eeuwenoude voorspelling brengt zeven onbekenden bij elkaar in de herberg De Verdronken Scheper. Zeven Zonderlingen gaan op zoek naar de zeven delen van een magisch kristal dat de Duisternis kan verdrijven. Duisternis is het eerste boek in een reeks die gebaseerd is op het populaire rollenspel ‘Dungeons & Dragons’.

ISBN: 9789464510102

Publicatiedatum: 10 maart 2022

Duisternis 1 De Zeven Zonderlingen - Eva Linden Young Adult Hamleybooks

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Eva’s boek. Laat zeker ook je review achter of zet “Duisternis” op je leeslijst! 

Eva achter de schermen

In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met alles wat creatief is: fotografie, grafische vormgeving, het monteren van filmpjes, koken en bakken, en natuurlijk cosplay (je verkleden als een personage uit een boek/game/film/…). De perfecte plek om een boek te lezen in de winter is onder een dekentje bij de haard, en in de zomer buiten in de tuin onder toeziend oog van de kat. Het beste boek aller tijden is ‘Matilda’ van Roald Dahl omdat zij me geleerd heeft om mijn dromen te volgen.

Eva Linden achter de schermen

Ontdek nog meer auteurs van Young Adult & Fantasy boeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!