Fenneke Zwaaneveld

Open, eerlijk & oprecht

Maak kennis met

Fenneke Zwaaneveld

Young adult Auteur

De Nederlandse Fenneke Zwaaneveld werd geboren in Noord-Brabant in 1995 en heeft altijd al van verhalen gehouden.

Als kind was ze het liefst aan het dagdromen, om zo haar fantasieën tot leven te wekken. Ook tijdens het spelen met haar vriendinnetjes gebruikte ze die fantasie graag. Maar vanaf het moment dat ze zelf leerde lezen, ging er nog een andere wereld voor haar open, die van boeken. Dat lezen werd al snel haar favoriete bezigheid.

Bij een project in groep 8 van de basisschool, waar ieder kind zijn of haar eigen boek ging schrijven, ontdekte ze dat dit precies was wat ze wilde doen. Haar passie had ze gevonden. Toen haar lerares zei dat ze haar nog wel eens auteur zag worden, kreeg ze een doel voor ogen.

Fenneke is dol op dieren, maar katten hebben echt haar hart gestolen. Voor haar oude poes heeft ze zelfs een tatoeage op haar pols laten zetten. Nu woont ze samen met haar poes Lola. In het asiel was het al liefde op het eerste gezicht. Inmiddels is de liefde wederzijds en is Lola niet meer bij haar weg te denken.

Verder tekent Fenneke graag, zowel op papier als met digital art. Ze is ook een enorme fan van Formule 1 en speelt graag videogames. De games waar ze het meest van houdt, zijn uiteraard niet voor niets die met mooie en lange verhaallijnen, een beetje mysterie en interessante personages.

Fennekes boek

Stille Duisternis

Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera's omgeving beginnen zich anders te gedragen. Nog even kan Vera genieten van dat wat ze het liefste doet: schilderen, het liefst bloemen. Maar die verwelken en de kleuren verdwijnen. En buiten dreigt gevaar.
Stille duisternis - Fenneke zwaaneveld

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Fennekes boek. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Chinouk Thijssen

aug 16, 2020

Een bijzonder debuut dat je doet nadenken over het belang van licht en kleur in ons leven.

Fenneke achter de schermen

In mijn vrije tijd speel ik vaak videogames of ben ik virtueel aan het racen, maar ook teken ik graag, zowel digitaal als traditioneel. De perfecte plek om te lezen zie ik voor me in een knus huis met eigen leeshoekje, bij een raam dat uitkijkt op een mooi rustig stuk land in een heuvelachtig gebied. 

Voor mij, het beste boek aller tijden is niet één boek, maar de hele Harry Potter serie. Ik kan anders onmogelijk kiezen en dit is wel een hele speciale voor me.

book, read, tee

Ontdek nog meer Young Adult Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!