Ina De Man

Nieuwsgierig, doorzetter en creatief

Maak kennis met

Ina De Man

Jeugdboeken

Ina De Man schrijft al heel haar volwassen leven. Ze schreef toneelstukken, jeugdverhalen, cursiefjes en blogteksten. Daarnaast schreef ze ook in het Engels en Duits zakelijke teksten en papers.
 
Met Ravenburcht levert ze haar eerste jeugdthriller af. Het oorspronkelijke verhaal ontstond 25 jaar geleden en streed mee voor de “Boekenuil”, een literatuurprijs voor eerstelingen. Onlangs kreeg het een make over en werd aangepast aan de huidige tijdsgeest. 
 
Ina werkt als consultant en heeft in die rol heel wat afgereisd, van India tot Zuid Afrika, van de VS tot Singapore. Het leven op luchthavens gaf haar de gelegenheid om indrukken op te doen, mensen te observeren en te vertalen in verhalen. Ze woont met haar man en twee katten in de rand rond Mechelen.
 
 

Boek van Ina om te lezen

Ravenburcht

Kaat gaat op de manège van haar tante logeren. Tijdens een uitstap komt ze samen met haar nichtje terecht op een vervallen burcht. En daar vinden ze een lichaam. Het wordt het begin van een spannend avontuur voor Kaat en Eva.Ina De Man - Ravensburcht

Wolvenhart

Als Kaat haar nichtje Eva van de trein gaat halen, start voor de meisjes een week vol avontuur, geheimzinnige symbolen en gevaar. Hun zoektocht naar antwoorden dompelt hen onder in de geschiedenis van Mechelen, van Margaretha van Oostenrijk en van Wolvenhart Vanaf 12 jaar
Wolvenhart - Ina de man - Hamleybooks -jeugdboek

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Ina’s boeken. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Sandra J. Paul

aug 16, 2020

Een auteur die haar publiek goed kent. Ravenburcht werd dan ook gebaseerd op haar eigen kinderen. Hou haar jeugdboeken in de gaten!

Soraya (sorayasbookshelf)

okt 15, 2021

Wolvenhart is het tweede deel in de jeugdserie over Kaat en Eva maar is op zichzelf te lezen. En waar Ina de Man de lezer in deel 1, Ravenburcht, al snel te weten kan hoe goed deze auteur schrijft laat ze in Wolvenhart zien waarom ze een blijvertje is! Het verhaal zit vol spanning en puzzels waardoor je als lezer de neiging krijgt om direct zelf op onderzoek uit te gaan naar wat er allemaal gebeurt in de Mechelse kapel.

Ina achter de schermen

In de zomer ben ik een echt buitenmens. Ik heb twee terrassen aan mijn huis en daar kan je me vinden als het niet te koud of te nat is. Ideaal ook om vanuit een luie stoel en met zicht op de velden mijn favoriete boek te lezen, wat meestal een thriller of een politieroman is. En dat is ook vaak ‘Tien Kleine Negers’ van Agatha Christie, het beste closed room mystery ooit geschreven. Maar in de winter als het koud en nat is kan je me vinden in een warm hoekje met een haakwerkje.

Ontdek nog meer jeugdauteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!