fbpx
Ga naar de inhoud

Jen Minkman

Creatief, dromer & positief

Maak kennis met

Jen Minkman

Young adult auteur

Jen Minkman werd geboren in Alphen aan den Rijn en verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Den Haag voor haar studie aan de Haagse Hogeschool. 

Na een uitwisseling, stage en masterstudie in Salzburg, Brussel en Cambridge kwam ze terug naar Den Haag en werd lerares Engels op de middelbare school. In 2020 verhuisde zij naar Utrecht.

Zij is in de eerste plaats auteur en schrijft en publiceert al jaren boeken in het Young Adult (Fantasy) genre. Zo haalde zij o.a. bekendheid met haar boek ‘Het Licht van de Lorelei.’ Zij schrijft Nederlandstalig en Engelstalig werk.

Sinds 2017 is zij fulltime auteur. In augustus 2017 behaalde zij als eerste Nederlandse YA-auteur ooit een plekje op de USA Today bestsellerlijst.

Jens debuut bij Hamley Books, ‘Mijn hart van IJs’ werd gebaseerd op een bestaande Oostenrijkse mythe en verschijnt in het najaar van 2020.

De boeken van Jen

Mijn Hart van ijs

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Als Magda's broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden.
Mijn Hart van ijs - Jen milman


Koning van het Sintelwoud

De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Morana is voorbestemd om op haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud.


Sterrenjager

Bovennatuurlijke verschijnselen en een goed familiemysterie? Say no more. Sterrenjagers neemt je mee in een avontuur dat je niet meer kan loslaten!
Sterrenjager - Jen Minkman - Young Adult - HamleyBooks

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Jen haar boeken. Laat zeker ook je review achter of zet ze op je leeslijst! 

Jen achter de schermen

In mijn vrije tijd lees ik heel graag om zo andere werelden te ontdekken! Maar echt reizen doe ik ook graag. De perfecte plek om een boek te lezen is voor mij gewoon lui op de bank of (als het lekker weer is) buiten onder de bomen. Ik kijk graag naar de zon maar zit het liefste in de schaduw. Tonke Dragt is een van mijn favoriete Nederlandse auteurs van jeugdboeken.

book, hand, reading

Ontdek nog meer Young Adult Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!