fbpx
Ga naar de inhoud

Latoya Morris

Hart, passie en vastberadenheid

Maak kennis met

Latoya Morris

Young Adult & Jeugdboeken

De Nederlandse Latoya Morris is gebogen en getogen in Sittard. Op haar 21ste verhuisde ze naar Den Haag. Met haar Limburgse en Duitse roots kent ze alles over lekker eten, gezelligheid en gastvrijheid.

Latoya werkt als vertaler Engels en Duits bij een vertaalbureau, maar heeft daarnaast ook veel tijd voor haar hobby’s, waarvan schrijven de grootste is. Daarnaast houdt ze ook van lezen, zingen, gitaar en keyboard spelen, koken, bakken, tekenen en schilderen. Ze heeft twee katten genaamd Ghibli en Daigho. Ook sport behoort tot haar interesses. Verre reizen doet ze graag met haar man André.

Latoya’s auteurscarrière begon met het winnen van een schrijfwedstrijd in 2009, waardoor haar eerste boek “Yougian: Het nest van de Harpij” gepubliceerd werd onder het pseudoniem Latoya Moirae.
In 2012 nam Uitgeverij Zilverspoor deze titel over. Zij publiceerden vervolgens deel 2 “Het glazen paleis en deel 3 “Het vergeten rijk” uit dezelfde reeks. Onder hetzelfde pseudoniem verschenen ook nog de boeken De Slang in het Paradijs, Caelian en Indigo bij andere uitgeverijen.

Latoya debuteerde in het voorjaar van 2020 bij Hamley Books met “Gebroken Adem”. In 2021 verschijnt “Daigho”. Ook staat er een jeugdboek van haar op het programma dat in 2021 zal verschijnen.

Boeken van Latoya om uit te kiezen

Gebroken Adem

Een gezin gaat op vakantie in Baltimore, Ierland, waar geheimzinnige dingen gebeuren in en rond de oceaan. De tiener Patrick ontmoet een geheimzinnig meisje. Wat heeft zij met de zee te maken?


Gebroken adem - latoya morris

Daigho

Een jongen die het kind is van een gewone vrouw en een gevreesd monster, verandert in een wezen met vleugels. Waarom verandert hij soms in een monster? Wat is zijn rol in Ayra, waar hij thuishoort en waar een gevangen tovenaar elk moment zijn macht terug kan krijgen? En wanneer komt het moment dat hij voor altijd een monster zal blijven…
Daigho - Latoya Morris

Nooit gedacht

Aarde, vierentwintigste eeuw. Ruimtereizen en handel drijven met andere planeten behoren tot het alledaagse leven. Eavan is een afstammelinge van een meisje genaamd Wendy, dat meer dan drie eeuwen geleden door een vliegende jongen met een panfluit mee is genomen naar een prachtig eiland, waar je nooit volwassenen wordt. Ze is ervan overtuigd dat dit verhaal klopt, maar kan ze dat bewijzen?
Nooit Gedacht - Latoya Morris - Young Adult - Hamleybooks

Geestenvanger

De onzekere Olivia gaat voor de zomervakantie naar een kamp waar ze over dierenverzorging leert. Ze krijgt het al snel aan de stok met de gemene Claire en haar vriendinnen. Het liefst van al zou ze meteen weer naar huis keren, maar gelukkig zijn er ook aardige meisjes en jongens in het kamp. Het kamp blijkt veel leuke en leerzame dingen voor Olivia in petto te hebben, maar ze komt er achter dat er ook een griezelig mysterie om de plek heen hangt.
Geestenvanger -Latoya Morris - Hamleybooks

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Latoya haar boeken. Laat zeker ook je review achter of zet ze op je leeslijst! 

Latoya achter de schermen

Hoi, ik ben Latoya! Uiteraard is schrijven een van mijn grootste passies, maar ik heb nog ontzettend veel andere hobby’s: tekenen en schilderen, zingen en gitaar en keyboard spelen, koken en bakken. Sport vormt ook een belangrijk onderdeel van mijn leven: ik doe aan badminton, tennis, squash, hardlopen en fitness. Lezen doe ik het liefst in de hoek van de bank, met mijn twee katten bij me. Mijn twee favoriete boekenseries zijn Wizard’s Rule van Goodkind en Game of Thrones van Martin.

20200629_144704 (3) - Latoya Meuris

Ontdek nog meer Young Adult en/of Fantasy-auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!