Latoya Morris

Hart, passie en vastberadenheid

Maak kennis met

Latoya Morris

Young Adult & Jeugdboeken

De Nederlandse Latoya Morris is gebogen en getogen in Sittard. Op haar 21ste verhuisde ze naar Den Haag. Met haar Limburgse en Duitse roots kent ze alles over lekker eten, gezelligheid en gastvrijheid.

Latoya werkt als vertaler Engels en Duits bij een vertaalbureau, maar heeft daarnaast ook veel tijd voor haar hobby’s, waarvan schrijven de grootste is. Daarnaast houdt ze ook van lezen, zingen, gitaar en keyboard spelen, koken, bakken, tekenen en schilderen. Ze heeft twee katten genaamd Ghibli en Daigho. Ook sport behoort tot haar interesses. Verre reizen doet ze graag met haar man André.

Latoya’s auteurscarrière begon met het winnen van een schrijfwedstrijd in 2009, waardoor haar eerste boek “Yougian: Het nest van de Harpij” gepubliceerd werd onder het pseudoniem Latoya Moirae.
In 2012 nam Uitgeverij Zilverspoor deze titel over. Zij publiceerden vervolgens deel 2 “Het glazen paleis en deel 3 “Het vergeten rijk” uit dezelfde reeks. Onder hetzelfde pseudoniem verschenen ook nog de boeken De Slang in het Paradijs, Caelian en Indigo bij andere uitgeverijen.

Latoya debuteerde in het voorjaar van 2020 bij Hamley Books met “Gebroken Adem”. In 2021 verschijnt “Daigho”. Ook staat er een jeugdboek van haar op het programma dat in 2021 zal verschijnen.

Boeken van Latoya om uit te kiezen

Gebroken Adem

Een gezin gaat op vakantie in Baltimore, Ierland, waar geheimzinnige dingen gebeuren in en rond de oceaan. De tiener Patrick ontmoet een geheimzinnig meisje. Wat heeft zij met de zee te maken?


Gebroken adem - latoya morris

Daigho

Een jongen die het kind is van een gewone vrouw en een gevreesd monster, verandert in een wezen met vleugels.Daigho - Latoya Morris

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies over Latoya Morris. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Nakita's Library

Standaard Boekhandel
jul 20, 2020
Spannend
Je wordt gelijk in het verhaal getrokken. Het leest vloeiend weg. Je wordt meegenomen in het gezin van Patrick en leert de karakters beter kennen, zodat het meer op je emoties in gaat. Dat vind ik altijd heerlijk om te lezen. Je staat in connectie met de personages.

Shannon Claessens

Hebban
jul 20, 2020

Zeer mooi verhaal

In dit mooie YA-fantasy verhaal, wat ik voor de leesclub van Thrillers & More heb mogen lezen, wordt een mooie weergave gegeven van een prachtig stukje Ierland. In alle schoonheid wordt ook een stuk mythen en legenden naar boven gehaald. Of je er nu in gelooft of niet ik vond dat de auteur dit mooi en geloofwaardig heeft verwerkt in dit verhaal. Wat mij vooral opviel is dat de wereld heel realistisch is neergezet. De opbouw van het verhaal plus de onverwachte wendingen zijn een enorme aanwinst in dit genre. Ik vond de personen in het boek goed uitgewerkt en ook al herkende ik mijzelf niet in de personages zijn ze wel herkenbaar. Een zeer fijne kennismaking voor mij met deze auteur, hopelijk komt er meer uit in dit genre

Inge Sleegers

Hebban
jul 20, 2020

Prachtig mysterieus liefdesverhaal

Ik had het boek al een aantal keer zien passeren via sociale media en elke keer werd ik nieuwsgieriger.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelfs een beetje jaloers ben op de prachtige cover van dit boek!
Ik las het boek enkele weken geleden en ja, hoor, dit is helemaal mijn ding. Dit is exact de stijl waar ik van hou: mysterie en romantiek op een manier die niet te mierzoet is.
Ik zat meteen in het verhaal en las het boek op twee dagen uit. De schrijfstijl is vlot en meeslepend. Een schrijfster om in de gaten te houden.

Eline Books

Bol.com
jul 20, 2020

Gebroken adem is spannend, mysterieus, mythisch en intrigerend verhaal. Daarnaast bevat Gebroken adem een onverwachts einde, die tevens zeer ontroerend is. Gebroken adem is een fantastisch en heerlijk verhaal, dat je in één ruk uitleest!

Jack

Hebban.nl
aug 9, 2020

Je wordt door de schrijfster steeds nieuwsgieriger gemaakt hoe het verhaal gaat aflopen. De personages worden erg mooi en filmisch beschreven. Je waant je zo in Baltimore en voelt je erg betrokken bij de hoofdpersonen.

Cor

Hebban.nl
aug 9, 2020

In Gebroken Adem werd weer duidelijk hoveele de auteur per boek groeit! Zoveel personages waarvoor je een bepaalde mate van sympathie en begrip voelt, terwijl ze zulke tegengestelde belangen hebben; zoveel emoties die je met de personages kunt delen.

Sarah

sruijs2007@gmail.com
aug 30, 2020

Wat een mooi boek. Heel magisch, en héél spannend. Maakt je na elk hoofdstuk weer nieuwsgierig om verder te lezen! En het einde had ik echt niet verwacht! Heb er heel erg van genoten toen ik dit boek las. <3

Pages by Nicole

aug 11, 2021

‘Geestenvanger’ is geschreven voor de jeugd. Het is passend en in korte hoofdstukken geschreven met gevoel voor mysterie en originaliteit. Jeugdige lezers zullen Morris’ haar stijl zeker kunnen waarderen, onder andere door de herkenbaarheid in haar schrijven.
Mooi detail is dat de tekeningen in ‘Geestenvanger’ door Morris zelf zijn gemaakt. Deze zijn van zeer toegevoegde waarde en zetten de creatieve betrokkenheid van Morris bij het verhaal in de spotlights.

4,5 Ster

Jeannie Bertens

mrt 21, 2022

Een heerlijk verhaal dus met veel onverwachte wendingen die je continue op het verkeerde spoor zetten. Goed gedaan, een prima young adult, vier sterren.

Latoya achter de schermen

Hoi, ik ben Latoya! Uiteraard is schrijven een van mijn grootste passies, maar ik heb nog ontzettend veel andere hobby’s: tekenen en schilderen, zingen en gitaar en keyboard spelen, koken en bakken. Sport vormt ook een belangrijk onderdeel van mijn leven: ik doe aan badminton, tennis, squash, hardlopen en fitness. Lezen doe ik het liefst in de hoek van de bank, met mijn twee katten bij me. Mijn twee favoriete boekenseries zijn Wizard’s Rule van Goodkind en Game of Thrones van Martin.

20200629_144704 (3) - Latoya Meuris

Ontdek nog meer Young Adult en/of Fantasy-auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!