Marjo de Vroed

Vrolijk, creatief, chaotisch

Maak kennis met

Marjo de Vroed

Jeugdboeken auteur

Marjo de Vroed (1965) is getrouwd en moeder van drie volwassen dochters. Van kleins af aan heeft ze verhalen geschreven: als klein meisje in de schoolkrant, als puber in schriftjes en als volwassene in de vorm van eindmusicals voor haar klas.

In 2018 heeft ze het roer omgegooid en is ze zich gaan toeleggen op wat ze al jaren graag wilde doen: een boek schrijven. Haar ervaring als leerkracht hielp haar bij het tot stand komen van haar eerste kinderboek. Sindsdien heeft ze niet alleen twee kinderboeken over de Bosdorp Brigade geschreven, maar zijn er ook twee verhalen van haar gepubliceerd in de bundels Blind vertrouwen (2020) en Onder druk (2021).

Marjo achter de schermen

Als ik vrije tijd heb, ben ik graag creatief bezig. Ook hou ik van de natuur en films kijken. Mijn perfecte plek om een boek te lezen, is met een kop thee voor de open haard of op de bank met een deken. Als je me vraagt wat mijn favoriete boek is, dan kan ik dat niet een, twee, drie opnoemen. Er zijn zoveel goede boeken! Als ik toch iets moet kiezen: The Graveyard Book van Neil Gaiman vond ik erg goed, net als Luna van Pieter Koolwijk.

Marjo de Vroed Jeugdauteur Hamley Books

Ontdek nog meer Jeugdboekenauteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!