Monica Haak

Enthousiast, lief, gek

Maak kennis met

Monica Haak

Young Adult Auteur

De vierentwintigjarige Monica Haak woont in Nederland, maar evengoed in de ontelbare werelden die zich in haar hoofd afspelen. Al van jongs af aan schrijft ze verhalen en ademt ze inspiratie in voor opkomende verhalen.

In september 2017 publiceerde ze haar eerste boek “Fatale Beloftes”, een emotioneel verhaal over twee meisjes die elk een zwaar verlies lijden en elkaar vinden op het moment dat ze met dat verdriet leren omgaan. Fatale Beloftes werd in eigen beheer uitgebracht en werd tweede in de Indie Awards van dat jaar.

In 2019 kwam Monica in contact met Hamley Books, waar de gesprekken al snel gingen over het bovenvermelde boek. Daarop besloot Hamley om dit boek opnieuw uit te brengen in een gewijzigde vorm. Zo werd de inhoud grondig aangepast, werd er een nieuwe cover gemaakt, en kreeg het verhaal een nieuwe titel die  ontstond na een fijne brainstorming sessie.

“Voor verdriet heeft niemand tijd” is een pakkende hedendaagse Young Adult geworden met zeer veel emotie en vooral pure vriendschap.

Naast haar passie voor schrijven, heeft Monica ook jaren óver boeken geschreven op haar blog My Perfect Book Life. Ze plaatst zo nu en dan video’s op haar gelijknamige YouTube-kanaal en is actief op haar boekige Instagram. Verder is ze dol op dansen, yoga en toneelspelen. Voor haar werk is ze vaak ook met boeken bezig. Ze is namelijk orthopedagoog, werkzaam in de onderwijssector, waar ze naast het onderzoeken van o.a. leerproblematiek ook dyslexiebehandelingen geeft aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Lees Monica's boek

Voor Verdriet heeft niemand tijd

Liv en Emerald zijn twee tienermeisjes die elk een groot verlies hebben geleden. Ze ontmoeten elkaar als Liv naar de andere kant van het land verhuist. Ze worden meteen de beste vriendinnen, wat hen beiden hoop geeft op een positieve toekomst. Tot hun geheim hun vriendschap op proef stelt.
Voor verdriet heeft niemand tijd - Monica Haak

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Monica’s boeken. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Whatdoreads

Hebban.nl
aug 16, 2020

Wauw, wat een heftig en mooi verhaal, kippenvel. Je leeft echt helemaal mee met de personages, en het leest gewoon als een trein.

Chinouk Thijssen

aug 16, 2020

Een must-read, een heel sterk en bijzonder boek.

Monica achter de schermen

In mijn vrije tijd ben ik meestal aan het lezen of schrijven (shocking!), maar ik ben ook dol op yoga en streetdance. Ik zou zonder geen van allen kunnen. De perfecte plek om een boek te lezen is toch echt op een chille stoel met een dampende kop thee, een zacht dekentje en regen die tegen de ramen tikt. Het beste boek aller tijden is mijns inziens Caraval van Stephanie Garber. Zelfs na de serie al vier keer gelezen te hebben, krijg ik er nog steeds geen genoeg van. Het is zo magisch, zó goed!

King_Pigeon - Monica Haak

Ontdek nog meer Young Adult Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!