Nina Verheij

Theeleut, kattenmoeder en seriebinger

Maak kennis met

Nina Verheij

Auteur Spannende Boeken

Nina Verheij (1984) is een Nederlandse auteur met een zwak voor poffertjes en haar kat Emmy. Ze is nog net geboren in Amsterdam, maar verhuisde als 6 weken oud hummeltje met wieg en al naar Hillegom in de bollenstreek.

Haar eerste iets serieuzere schrijfinspanning als kind was een verhaal over katjes die uit een cake geboren werden. Dat creatieve meesterwerk heeft nog een aantal jaren in de bibliotheek van haar basisschool gelegen, nadat ze het hen cadeau had gedaan toen ze klaar was met groep 8.

Rond die tijd schreef ze bovendien haar eerste thriller: ‘Een graf zonder naam’. Hierin hadden alle hoofdpersonen namen van Power Rangers. Het zal niemand verbazen dat haar favoriete series om te lezen op dat moment Kippenvel, Fear Street en de blauwe Thriller-boekjes waren.

Na het vwo besloot Nina de studie Nederlandse taal en cultuur te volgen aan de Universiteit Leiden. Een keuze waarvan ze geen seconde spijt heeft gehad. Als kers op de taart wist ze haar Master Taalbeheersing cum laude af te ronden. Helaas kwam het fictieschrijven vanaf die tijd wel op een steeds lager pitje te staan.

Ook tijdens haar 8,5 jaar in de online marketing-wereld schoot het met schrijven niet zo op. Daarom besloot Nina eind 2016 het roer om te gooien. Ze wilde haar passie voor het geschreven woord weer serieus nemen. Tijdens haar rondreis van 2,5 maand door Australië toverde ze de beginselen van haar romantische drama ‘De andere kant’ om tot een whodunit. Dat werd uiteindelijk Fatale Keuzes, dat in 2019 werd gepubliceerd.

Mede dankzij een opleiding aan de Schrijversacademie en haar deelname aan de National Novel Writing Month (50.000 woorden in 30 dagen) vond ze haar plezier in fictieschrijven terug. Ze was zo blij dat ze deze positieve ervaring graag met zoveel mogelijk vastgelopen verhalenvertellers wilde delen, zodat ook zij weer zouden zien hoeveel voldoening schrijven eigenlijk geeft.

Sinds begin 2019 is Nina daarom de trotse eigenaar van BackWords, de naam waaronder ze online schrijfcursussen aanbiedt. Bij haar BackWords-community op Facebook sluiten zich iedere dag nieuwe (aspirant)schrijvers aan. Ook hebben al meer dan 2.500 Nederlanders en Vlamingen haar gratis 7-daagse #WieSchrijftDieBlijft-challenge gevolgd, in een poging weer op gang te komen met schrijven.

Nina woont sinds 2011 in Haarlem. Naast eigenaar van BackWords is ze freelancer op het gebied van copywriting en online marketing, beheert ze mee de sociale media van Hamley Books.

Boeken van Nina om uit te kiezen

Fatale Keuzes

Wanneer haar huisgenote Lisa na ruim twintig jaar het contact met haar criminele vader wil herstellen, heeft politie-stagiaire Emily genoeg redenen om zich terughoudend op te stellen. Toch lukt het haar niet haar nieuwsgierigheid te bedwingen. Lisa's vader blijkt immers een gewelddadig man te zijn met een besproken verleden.
Fatale Keuzes Nina Verheij

Geheugenspel

De verkeerde dader heeft vastgezeten voor de dood van je vader. Sinds Emily deze woorden te horen kreeg, wordt de jonge rechercheur achtervolgd door vragen. Waarom heeft de man die gevangenzat bekend en wie was daadwerkelijk de schutter?

Geheugenspel - nina verheij
Het lijkt een doodnormale ochtend te worden voor de jonge rechercheur Emily Gagliardi. Maar dan vindt ze het lichaam van een vrouw op het dakje naast haar balkon. De vrouw is prachtig neergelegd als Vrouwe Justitia, met een blinddoek, weegschaal en zwaard. Is dit een waarschuwing voor Emily of puur toeval?
Blinde wraak - Nina Verheij - Psychologische thriller - Hamleybooks

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Nina’s boeken. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Lieve Van Rooy

Goodreads
jul 22, 2020

Ik vind het een veelbelovend debuut.De personages zijn goed uitgewerkt en worden mooi met elkaar verstrengeld in één verhaallijn.
In het begin miste ik soms wat actie, maar vanaf de moment dat ik de achtergrond kende werd ik helemaal meegezogen in het spannende verhaal!Knap werk!

Dennis Van Elten

Goodreads
jul 22, 2020

De eerste pageturner van Nina Verheij. Een verhaal dat even op gang moet komen maar je daarna in het verhaal gezogen wordt.

Door ieder hoofdstuk van perspectief te veranderen bouwt zij de spanning behoorlijk op. Het is een verhaal dat onder je huid gaat zitten en ook tot het einde op de verkeerde been zet. Een geniaal debuut van een geniaal auteur. Fatale Keuzes is zeker een boek dat in mijn top 5 terecht komt dit jaar.

Vera71

Hebban
jul 22, 2020

Thriller en liefdesverhaal mooi verwerkt in het heden en het verleden.

Emily is een jonge studente criminologie die stage mag doen bij de politie. Zij mag er het bureau delen met de rechercheur die ooit samen met haar vader werkte maar die overleed toen Emily pas 5 jaar was. Emily woont samen op kot met Lisa en Jurre. Jurre is single en Lisa heeft een relatie met de muzikale Lucas die stiekem een oogje heeft op Emily. Emily heeft echter ook een vriend.
Het is een mooi liefdesverhaal met een top thriller in verwerkt. Dit alles wordt explosief afgesloten met een heel onverwacht einde.
Het boek speelt zich enerzijds af in het verleden en dan weer in het heden.

Alexandra peeters

alexandrapeeters.ap@icloud.com
sep 3, 2020

Nina Verheij haar schrijfstijl is erg toegankelijk en erg vlot waardoor het een makkelijke lees is. Ook denk ik dat deze manier van schrijven een erg breed publiek zal trekken. Haar verhaal is tot in de puntjes uitgewerkt en heeft alles wat een thriller nodig heeft.

Fatale keuzes is voor een debuut erg sterk. Het zit goed in elkaar, het leest vlot, kortom het boek heeft alle elementen die nodig zijn om een succes te worden. Het maakt me enkel maar nieuwsgierig en excited om meer van deze auteur te lezen.

Volledige recensie www.alexs-books-and-socks.com

Jeannie Bertens

jeaniebertens@planet.nl
dec 6, 2020

Nina Verheij debuteerde vorig jaar met Fatale Keuzes (https://perfecteburen.nl/review/fatale-keuzes-nina-verheij/), een thriller met Emily Gagliardi in de hoofdrol. Emily is nu afgestudeerd en werkt bij de politie. Ze worstelt nog steeds met de keuzes die ze in het verleden heeft gemaakt. Keuzes die niet altijd goed afgelopen zijn. Keuzes die haar niet loslaten. Zo is er Paul, de gewezen rechercheur die nu in de gevangenis zit voor zijn keuzes. Paul was de collega en vriend van Ben, de vader van Emily. Ben is twintig jaar geleden tijdens zijn werk neer geschoten en gestorven. De moordenaar heeft bekend en heeft zijn straf uitgezeten of toch niet? Paul heeft het zaadje van de twijfel in het hart van Emily gezet aan het einde van Fatale Keuzes. ‘De verkeerde dader heeft vastgezeten voor de dood van je vader’ had Paul haar gezegd en Emily kan dat niet vergeten. Wie was het dan wel en waarom? Paul was haar mentor geweest toen Emily nog studeerde en stage liep bij de politie, Haar steun en toeverlaat wanneer het in haar leven tegen zat, haar rots in de branding. Totdat ze onbedoeld té diep in zijn leven wroette, toen liet Paul een heel andere kant van zichzelf zien. Een kant die ze maar niet kan vergeten en vergeven. Daarom duurt het ook lang totdat Emily haar moed bij elkaar raapt en Paul op gaat zoeken in de gevangenis. Paul weet immers meer over de dood van haar vader…
Nadat Paul uit de gevangenis is ontslagen, gaan ze samen, in het geheim, op onderzoek uit. De auteur werkt met drie verhaallijnen, twee in het verleden in 1998/1999 en een in het heden, 2019. Ze wisselen elkaar af, Emily staat centraal in de verhaallijn van 2019. Ben, haar vader en Paul spelen de hoofdrol in de ene verhaallijn van 1998/1999 en in de andere krijgen we het perspectief van de vermeende daders te zien. Door de afwisseling en de relatief korte hoofdstukken blijft het tempo hoog. De auteur heeft een ingewikkeld en spannend plot bedacht met een aantal mooie wendingen die je niet ziet aankomen. Emily Gagliardi ontwikkelt zich tot een speurder van formaat, de appel valt niet ver van de boom want dat was haar vader ook. Net als hij is ze geneigd om veel op eigen houtje te doen, soms met gevaar voor eigen leven. Toch heeft ze ook geleerd van de dood van haar vader, hij nam immers die laatste keer té veel risico, die fout zal zij niet maken!
Geheugenspel is niet alleen een spannende thriller, het is ook een boek dat je tot nadenken stemt. Wat is goed en wat is fout? Het is niet zo zwart/wit als dat je vaak denkt. Er zijn vele tinten grijs en waar ligt de scheidslijn? En wat als je van gemaakte keuzes in het verleden spijt krijgt? De keuzes zijn gemaakt en niet meer terug te draaien maar kun je nog iets met de consequenties ervan? Nina Verheij laat beide kanten van de medaille zien in een mooi verhaal dat een dikke vier sterren waard is. Ik hoop snel weer een nieuw avontuur van Emily Gagliardi te mogen lezen!

Read wonderful stories

dec 6, 2020

Geheugenspel – Nina Verheij
Emily is een jonge, ambitieuze rechercheur die druk bezig is in de voetsporen van haar vader te treden. Haar vader was succesvol in zijn vak en geliefd door iedereen in het korps. Hij kwam echter om het leven terwijl hij bezig was aan een zaak. De moordenaar zou zogenaamd opgepakt zijn en achter de tralies zitten. Maar je leest het goed. Zogenaamd. Emily is er namelijk achter gekomen dat diegene die in ge gevangenis zit, de schuld opnam voor iemand anders. Maar voor wie? En waarom? Met dezelfde vastberadenheid waar haar vader om bekend stond, bijt ze zich vast in die zaak van 20 jaar geleden. Alleen kan ze dat niet alleen. Maar is de waarheid het waard om contact op te nemen met mensen die ze eigenlijk uit haar leven had willen zetten?
Nina Verheij is een Nederlandse auteur en haar haar thrillerdebuut bij Hamley books heette Fatale Keuzes, een boek dat ik heb verslonden. Geheugenspel is daar een vervolg op.
Vanaf het moment dat ik Fatale Keuzes uithad, hunkerde ik naar het vervolg. En dat stelde zeker niet teleur. Geheugenspel houdt de spanning erin tot aan de laatste pagina. Stukje per stukje worden de puzzelstukjes van een zeer complex geheel blootgelegd.
Eigenlijk ben ik dankzij Fatale Keuzes fan geworden van het genre politiethrillers. Sindsdien heb ik er ook al enkele gelezen. Wat me al heeft gestoord binnen dat genre, is dat sommige er zo graag een plot twist in willen steken, dat het einde niet meer logisch klinkt. Dat was hier alles behalve het geval. Je wordt hier ook mee op het verkeerde been gezet wat de dader betreft, en elke keer dat je iets denkt te weten loopt het toch eventjes helemaal anders. Maar het einde is wel degelijk het perfecte puzzelplaatje.
Als ik al een negatief puntje moet noemen, is het dat de verhaallijn van het eerste deel al wat verder weg lag in mijn geheugen. Hier werd wel af en toe naar verwezen waardoor ik soms even niet meer mee was. Een beetje meer uitleg naar de gebeurtenissen in deel 1 had wel gemogen.
Ik ben wel echt fan! Nina, wil je alsjeblieft een reeks maken over Emily haar avonturen bij de recherche? Ik zal ze allemaal lezen. Beloofd.
Op zoek naar een boek dat je in zijn greep neemt en niet meer los laat? Lees dan zeker Fatale Keuzes en Geheugenspel. Geniet van een vlotte schrijfstijl, fenomenale spanningsopbouw, verassende (maar logische) plot twists en een hoofdpersonage waar je veel te makkelijk mee meeleeft.
Geheugenspel / Nina Verheij / uitgeverij: Hamley Books / ISBN: 9789463967518/ Adviesprijs: €20,99

Sabrina Verschaeve

mrt 7, 2022

De cover past bij het verhaal, enkel de attributen ontbreken. De titel past beter bij het verhaal. De schrijfstijl is, zoals gewoonlijk, heel vlot en fijn om te lezen. Het verhaal is mooi opgebouwd (ook een mooie afwisseling tussen verleden en heden) en het plot is heel goed. Ook al wist ik vlug wie de dader was, het verhaal bleef boeiend met een aantal verrassingen.

Nina achter de schermen

In mijn vrije tijd bingewatch ik graag series. Elk jaar kijk ik Grey’s Anatomy en Buffy the Vampire Slayer wel een keer opnieuw. Ook de Scandinavische series The Bridge en The Killing vind ik heerlijk. Verder speel ik squash en ga ik graag langs bij mijn familie. Lezen doe ik meestal ‘s avonds in bed. Mijn favoriete boeken allertijden zijn Ronja de Roversdochter en de Harry Potter-serie. Elke leesdip kan door hen worden genezen. Als auteur laat ik me ook graag inspireren door Robert Galbraith.

20181128_135659-vierkant - Nina Verheij

Ontdek nog meer auteurs van Spannende Boeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!