fbpx
Ga naar de inhoud

Nina Verheij

Theeleut, kattenmoeder en seriebinger

Maak kennis met

Nina Verheij

Auteur Spannende Boeken

Nina Verheij (1984) is een Nederlandse auteur met een zwak voor poffertjes en haar kat Emmy. Ze is nog net geboren in Amsterdam, maar verhuisde als 6 weken oud hummeltje met wieg en al naar Hillegom in de bollenstreek.

Haar eerste iets serieuzere schrijfinspanning als kind was een verhaal over katjes die uit een cake geboren werden. Dat creatieve meesterwerk heeft nog een aantal jaren in de bibliotheek van haar basisschool gelegen, nadat ze het hun cadeau had gedaan toen ze klaar was met groep 8.

Rond die tijd schreef ze bovendien haar eerste thriller: ‘Een graf zonder naam’. Hierin hadden alle hoofdpersonen namen van Power Rangers. Het zal niemand verbazen dat haar favoriete series om te lezen op dat moment Kippenvel, Fear Street en de blauwe Thriller-boekjes waren.

Na het vwo besloot Nina de studie Nederlandse taal en cultuur te volgen aan de Universiteit Leiden. Een keuze waarvan ze geen seconde spijt heeft gehad. Als kers op de taart wist ze haar Master Taalbeheersing cum laude af te ronden. Helaas kwam het fictieschrijven vanaf die tijd wel op een steeds lager pitje te staan.

Ook tijdens haar 8,5 jaar in de online marketing-wereld schoot het met schrijven niet zo op. Daarom besloot Nina eind 2016 het roer om te gooien. Ze wilde haar passie voor het geschreven woord weer serieus nemen. Tijdens haar rondreis van 2,5 maand door Australië toverde ze de beginselen van haar romantische drama ‘De andere kant’ om tot een whodunit. Dat werd uiteindelijk Fatale Keuzes, dat in 2019 werd gepubliceerd.

Mede dankzij een opleiding aan de Schrijversacademie en haar deelname aan de National Novel Writing Month (50.000 woorden in 30 dagen) vond ze haar plezier in fictieschrijven terug. Ze was zo blij dat ze deze positieve ervaring graag met zoveel mogelijk vastgelopen verhalenvertellers wilde delen, zodat ook zij weer zouden zien hoeveel voldoening schrijven eigenlijk geeft.

Sinds begin 2019 is Nina daarom de trotse eigenaar van BackWords, de naam waaronder ze online schrijfcursussen aanbiedt. Bij haar BackWords-community op Facebook sluiten zich iedere dag nieuwe (aspirant)schrijvers aan. Ook hebben al meer dan 2.500 Nederlanders en Vlamingen haar gratis 7-daagse #WieSchrijftDieBlijft-challenge gevolgd, in een poging weer op gang te komen met schrijven.

Nina woont sinds 2011 in Haarlem. Naast eigenaar van BackWords is ze freelance online marketeer. Ook werkt ze als corrector bij Hamley Books.

Boeken van Nina om uit te kiezen

Fatale keuzes

Wanneer haar huisgenote Lisa na ruim twintig jaar het contact met haar criminele vader wil herstellen, heeft politie-stagiaire Emily genoeg redenen om zich terughoudend op te stellen. Toch lukt het haar niet haar nieuwsgierigheid te bedwingen. Lisa's vader blijkt immers een gewelddadig man te zijn met een besproken verleden.
Fatale Keuzes Nina Verheij

 

 

ISBN: 9789463886048

Publicatiedatum: oktober 2019

Spanning

Taal: Nederlands 

Geheugenspel

De verkeerde dader heeft vastgezeten voor de dood van je vader. Sinds Emily deze woorden te horen kreeg, wordt de jonge rechercheur achtervolgd door vragen. Waarom heeft de man die gevangenzat bekend en wie was daadwerkelijk de schutter?

Geheugenspel - nina verheij
Het lijkt een doodnormale ochtend te worden voor de jonge rechercheur Emily Gagliardi. Maar dan vindt ze het lichaam van een vrouw op het dakje naast haar balkon. De vrouw is prachtig neergelegd als Vrouwe Justitia, met een blinddoek, weegschaal en zwaard. Is dit een waarschuwing voor Emily of puur toeval?
Blinde wraak - Nina Verheij - Psychologische thriller - Hamleybooks
Een krachtige YA die het thema “rouw” mooi aanhaalt. Waarom leef ik nog wel en zij niet? Sinds de dood van haar ouders en broer wordt Jo achtervolgd door schuldgevoelens. Al bijna acht jaar is ze ervan overtuigd dat ze meer had kunnen doen om hun levens te redden.
naar het licht- nina verheij - youngadult - Hamleybooks

 

 

ISBN: 9789463967518

Publicatiedatum: oktober 2020

Spanning

Taal: Nederlands 

 

 

 

ISBN: 9789464208504

Publicatiedatum: november 2021

Spanning

Taal: Nederlands 

 

 

 

ISBN: 9789464661118

Publicatiedatum: november 2022

Young Adult 

Taal: Nederlands 

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Karin’s boek. Laat zeker ook je review achter of zet “De Plicht” op je leeslijst! 

Nina achter de schermen

In mijn vrije tijd bingewatch ik graag series. Elk jaar kijk ik Grey’s Anatomy en Buffy the Vampire Slayer wel een keer opnieuw. Ook de Scandinavische series The Bridge en The Killing vind ik heerlijk. Verder speel ik squash en ga ik graag langs bij mijn familie. Lezen doe ik meestal ‘s avonds in bed. Mijn favoriete boeken allertijden zijn Ronja de Roversdochter en de Harry Potter-serie. Elke leesdip kan door hen worden genezen. Als auteur laat ik me ook graag inspireren door Robert Galbraith.

20181128_135659-vierkant - Nina Verheij

Ontdek nog meer auteurs van spannende boeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!

Dead Girls Don

WAIT

Signed copy available

Exclusively signed by the author on both sides of the book, with your name. Including custom bookmark.

16108