fbpx
Ga naar de inhoud

Pen Stewart

Creatief, gepassioneerd, doorzetter

Maak kennis met

Pen Stewart

Young Adult

Pen Stewart is bekend van de succesvolle, door haar geschreven en geïllustreerde verbeeldingsroman “Wintercode”, verschenen bij Quasis-uitgevers. Dankzij deze roman werd ze de eerste Nederlandstalige genre-auteur met een beurs van Literatuur Vlaanderen.

Sindsdien zet ze zich in voor de promotie van genrefictie via beurzen, lezingen in scholen en culturele instellingen, en de organisatie en jurering van fantasy schrijfwedstrijden. Ook is ze samen met Creatief Schrijven de drijvende kracht achter de eerste fantasy-schrijfopleiding in Vlaanderen.

Haar hele leven al is ze creatief bezig. Ze was veertien toen ze naar het voltijds kunstonderwijs ging, en studeerde daarna nog verder in de schilderkunst. Daarnaast is ze ook actief als spreker, redacteur en schrijfcoach. Al heel vroeg was ze ook een fervent lezer. Toen ze twaalf was, had ze zowat alles wat er in de lokale jeugdbibliotheek stond, gelezen. Daarna maakte ze kennis met schrijvers als Stephen King, Dean Koontz, Terry Brooks etc.. Schrijvers die haar voorbeelden werden.

Pen woont in het Gentse, samen met haar gezin, en zet zich daar in voor leesbevordering als strijd tegen armoede. Met goede muziek en een grote pot thee kan ze hele dagen door verhalen fantaseren en neerpennen. Haar werk overspant meerdere genres, van fantasy, science fiction, dystopie, steam-punk tot magisch realisme. Kenmerkend voor haar verhalen zijn de maatschappelijke betrokkenheid en toegankelijke, vlotte schrijfstijl. De verhalen zijn niet zo zeer genre op zich, het genre wordt benut om de nadruk te leggen op de diepere lagen in het verhaal en die zo te versterken. Diepere lagen die telkens weer onderwerpen raken waar we in het dagelijks leven mee te maken krijgen: discriminatie, terreur, religieus geweld, euthanasie, dierenmishandeling, vrouwenrechten, gender, enz.…

Pen heeft een aversie tegen het ledige, en probeert met elk verhaal een balans te vinden tussen het avontuurlijke en het bedachtzame, de reis van de personages en de diepere lagen van het verhaal die ons als mens doen nadenken over de wereld om ons heen, ontdaan van alle opsmuk.

Het boek van Pen

Onderuniversum

Europa, 2665 n.Chr. Voor Julian O’Mallaghan waren de afgelopen zes maanden een droom. Niet alleen werd hij toegelaten tot het Amsterdamse stadsleger, ook zijn vriendin, Kim, staat onafscheidelijk aan zijn zijde. Maar dan gaan beiden op een avondpatrouille en loopt het grondig mis. 

Een ondergrondse uitbarsting met het epicentrum in de oude kerncentrale van Doel, te Antwerpen, opent een netwerk van doorgangen doorheen Nederland en Vlaanderen. De wezens die daar uit tevoorschijn komen, zijn vreemder dan iemand ooit gezien heeft. 

Aanvankelijk is het enkel een raar verschijnsel, maar dan krijgen deze wezens Kim te pakken, én lijken ze het op Julian voorzien te hebben.

Onderuniversum is een futuristisch Young Adult thriller.

ISBN: 9789463967945

Publicatiedatum: 17 juni 2021

Onderuniversum - Pen Stewart - Hamleybooks

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Pen’s boek. Laat zeker ook je review achter of zet “Onderuniversum” op je leeslijst! 

Pen achter de schermen

In mijn vrije tijd lees is veel, maar ik doe ook aan kruisboogschieten. Ik hou ook erg veel van bossen. Reizen doe ik graag, en dan wil ik vooral een doe-vakantie: musea en mooie architectuur bezoeken, eten in een goed restaurant, ronddwalen op een rommelmarkt of in antiekzaken snuisteren. Ik ben dus geen strandvakantietype. Ik lees graag in mijn zetel, maar ook op het terras in de tuin, met het geklater van water en het geruis van bomen op de achtergrond. Beste boek: 22-11-1963, Stephen King

king

Ontdek nog meer auteurs van young adult

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!