fbpx
Ga naar de inhoud

Petra Doom

Empathische, humoristische onder-de-oppervlakte-kijker

Maak kennis met

Petra Doom

Young Adult & Fantasy Auteur

Petra Doom (°1980) groeide op aan zee, en heeft daar de neiging aan overgehouden te gaan pootjebaden zodra er zout water in zicht is. Tegenwoordig woont ze in het Gentse ommeland, omringd door (véél) boeken, gezelschapsspelletjes, een uitpuilende theedoos, een balkon vol kruiden en net iets te veel bakvormen.
 
Ze debuteerde met Een kracht ontwaakt, dat werd genomineerd voor de Hebban SF & Fantasy Award van 2018. Als kind was ze al een verwoede boekenwurm, die ook Romeinse en Griekse mythen en sagen verslond. De avonturen van goden en stervelingen waren de proloog op haar latere liefde voor fantasy. Petra’s favoriete genre verruimt volgens haar je blik op het vertrouwde. Misschien is er wel meer mogelijk dan je denkt?
 
Ze studeerde kunst- en cultuurwetenschappen, geboeid door hoe mensen samenleven: hoe ze zich uitdrukken, wat ze geloven over goed en kwaad, welke verhalen ze elkaar vertellen, en hoe dat hun werkelijkheid beïnvloedt. Ze verdiepte zich ook in de symbolen en archetypen in mythen en sprookjes en verzorgde daarover een reeks workshops. Schrijven is voor Petra een vanzelfsprekend vervolg op lezen. Ze laat zich leiden door de personages in haar verhalen: hun stille angsten, grote geheimen, kleine kantjes, verborgen verlangens en onverwachte overwinningen. Spanning, humor, magie, een vleugje romantiek en een dosis mysterie zijn daarbij voor haar onmisbaar. In 2015 werkte Petra mee aan de teksten voor de cd Juicy Little Bramble van de groep Tarhan. ‘Jij hebt allemaal verhaaltjes in je hoofd’, zei de zangeres toen nog. Niet veel later zouden die uitgroeien tot Overstekers, een reeks waarin al twee delen verschenen: Een kracht ontwaakt en De schaduw van de sha bij uitgeverij Lannoo. Het derde en laatste deel in de reeks verschijnt bij Hamley Books. In 2021 debuteert ze als Young Adult-auteur met Kinderen van Orpheus.
 

Boeken van Petra om uit te kiezen

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Petra haar boeken. Laat zeker ook je review achter of zet ze op je leeslijst! 

Petra achter de schermen

Ik ben een echte boekenwurm. Lezen vind ik heerlijk terwijl het buiten regent, een dekentje over me heen en een kop thee bij de hand… Eén favoriet boek kan ik niet kiezen! Ik ben fan van o.a. Terry Pratchett, Patrick Rothfuss, Brandon Sanderson, Marissa Meyer en Kim Harrison. Daarnaast ben ik gek op gezelschapsspelletjes, speel ik al jaren D&D (en af en aan WoW), hou ik van bakken, Marvel/DC en bezoek ik graag fantasyfestivals in aangepaste kledij.

20170923_154729 - Petra Doom

Ontdek nog meer Fantasy of Young Adult auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!

Dead Girls Don

WAIT

Signed copy available

Exclusively signed by the author on both sides of the book, with your name. Including custom bookmark.

16108