fbpx
Ga naar de inhoud

R. Wade

Ria: Grappig liefdevol & nieuwsgierig
Aron: Leergierig, filosofisch & fantasierijk

Maak kennis met

Ria Maes & Aron Wade

Jeugdauteurs

ARON WADE (1970) studeerde in 1996 af aan het koninklijk conservatorium van Brussel. In het theater speelde hij o.a. rollen als Amadeus, Peter Pan, The Elephant Man en Fagin uit Oliver Twist. Hij was ook te zien in verschillende musicals en vormde jarenlang, met Bert Van Poucke, het cabaretduo ‘De Kennedys’, waarmee ze politieke satire brachten op het internet. Aron speelde bovendien ook mee in tv-reeksen als De Kotmadam en Thuis en vertolkte de rol van Akke in W817. Op Ketnet was hij ook enkele jaren te zien als presentator.

Sinds 2017 volgt Aron zijn droom en schrijft hij samen met Ria Maes thrillers. Als jeugdschrijver maakte hij zijn debuut met de roman Robbe, een samenwerking met Marc De Bel en Ria Maes.

RIA MAES (1965) ging na haar studies aan de slag als freelance journaliste. Ze schreef voor diverse week- en maandbladen en concentreerde zich daarbij vooral op de Vlaamse en Nederlandse show- en televisiewereld. Met het non-fictie verhaal ‘Twee mensen, vier levens’, maakte Ria haar entree als auteur. Er zouden nog vele boeken volgen, zoals de reeks Sara, mijn dagboek in opdracht van VTM en het Thuis-boek ‘Doodgezwegen’. Ze schreef ook biografieën over o.a. wielrenners Nico Mattan en Frank Vandenbroucke.

Hoog op haar verlanglijstje stond voor Ria echter het schrijven van een thriller. De release van Pan in 2017, al snel gevolgd door Meester Dood, beiden geschreven met Aron, was voor haar een droom die werkelijkheid werd. Aangezien de samenwerking zo goed vlotte, schreef het duo in datzelfde jaar ook een openhartig boek over Arons depressie, ‘Eerlijk met mezelf’. Een boek om iedereen, maar zeker jongeren, te laten weten dat kwetsbaarheid geen zwakte is. 

En dan nu, onder de naam R. Wade, komt er de spannende jeugdreeks ‘Mission X’ die in het voorjaar van 2021 van start zal gaan. Daarna volgt er nog een spannende Young Adult-reeks die in het najaar zal debuteren.

De boeken van R. Wade

Mission One

Wat zou jij doen als je leven op een dag volledig op zijn kop zou staan? Je niet langer een gewone tiener was, maar de wereld moest redden? Ellen, Sam, Milly, Ricky, Joyce, Steve en Winston overkomt het.

Ze worden geheimagenten.

ISBN: 9789463967709 

Publicatiedatum: 18 maart 2021

Mission One R. Wade

Mission Two

Team internet bracht mission one tot een succesvol einde, maar betaalde daar een grote prijs voor. Ze moesten hun vriend achterlaten in de handen van aartsvijand en crimineel meesterbrein Medusa. Het valt hen zwaar om hun dagelijkse leven weer op te pikken, zonder te weten of hij nog in leven is.

Tegen alle orders van de staatsveiligheid in, beslissen de overgebleven leden om  terug te keren naar T-Polis om hun teamgenoot te zoeken. Dit brengt hen opnieuw in de onvoorspelbare en spannende wereld van het internet. Daar ontdekken ze dat computerbugs nog nooit zo gevaarlijk waren. 

ISBN: 9789464208603

Publicatiedatum: 01 december 2021

Mission two - R. Wade - Jeugd - Hamleybooks

Mission Three

Team Internet vertrekt voor een schijnbaar makkelijke missie naar T-polis. Niets blijkt echter minder waar. Er wacht hen namelijk een gevaarlijke verrassing. Bovendien staat, wanneer ze terugkeren uit het internet, hun hele wereld op zijn kop. Niets is nog wat het was. Alles wijst ook dit keer in de richting van aartsrivaal Medusa. Zal het Ellen, Winston, Steve, Milly, Joye, Ricky en Sam ook dit keer lukken om ons allen te beschermen? 0f is dit voor het team dan toch de missie teveel?

ISBN: 9789464510508

Publicatiedatum: 23 november 2022

r_wade_mission_three_jeugd_hamleybooks

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van R. Wades boeken. Laat zeker ook je review achter of zet ze op je leeslijst! 

Ria & Aron achter de schermen

Aron Wade: Ik lees het liefst in mijn hoofd en dat kan ik dus overal. Mijn voorkeur gaat uit naar filosofie, geschiedenis en wetenschap. Lezen helpt me om zelf te schrijven doordat het mijn fantasie stimuleert. Ik vind het heerlijk om al lezend te converseren met een auteur die soms vele eeuwen geleden leefde en waar ik mezelf als mens toch nog in herken. Mensen blijven mensen, dat is een boeiende vaststelling die me alleszins ook opviel in mijn lievelingswerk de Essays van De Montaigne.

Ria Maes: Ik wandel graag in de stad of op het platteland waar ik dan spontaan inspiratie opsnuif. Een favoriet boek noemen, is moeilijk omdat het er zoveel zijn, maar aan de top van mijn favorietenlijstje staat toch zeker de trilogie van Kathérine Pancol met als eerste boek De gele ogen van de Krokodil. Lezen doe ik bij voorkeur in bed terwijl de regen tegen de ramen klettert, al is mijn zetel bij het haardvuur ook wel een topper.

glasses, reading, book

Ontdek nog meer jeugd Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!