Sandra J Paul

Genre-overschrijdende creatieve duizendpoot

Maak kennis met

Sandra J. Paul

Spannende Boeken, Young Adult en Jeugdboekenauteur

Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’: Het Eiland (2015), De Geest (2016), De Wolf (2016) en De Ziel (2017).

Zij schreef en publiceerde tussendoor ook de thrillers Azerty (2016), Moordspel (2017) en Kwijt (2019). Azerty werd in 2019 heruitgebracht in een langere versie met nieuwe cover. Kwijt werd verkozen voor de Hebban longlist voor beste spannende boek van het jaar 2019, werd verkozen als thriller van jaar bij de boekengroep Thrillers and More en behaalde de derde plaats in de historische Thrillzone leesclub ranking. Haar vierde thriller Mijn Waarheid, verschijnt in het najaar van 2020. Haar eerste jeugdthriller De Duistere School (2019) is tot op vandaag nog steeds een hit bij jong en oud. Na massale interesse schreef zij het eerste vervolg Het Verlaten Huis (2020) – tevens haar tweede jeugdthriller. Erna zullen nog twee titels volgen in deze reeks. (De Vergeten Tuin en Het Verdwenen Dorp).

In 2018 schreef zij de kortverhalenbundel Loopgravenhel(d) naar aanleiding van de honderdjarige oorlogsvieringen, waar ze veel lof over ontving. Sandra was in 2015 laureate van de allereerste Aspe Award, een thriller-kortverhalenwedstrijd, georganiseerd door uitgeverij Manteau en Pieter Aspe. Zij was in 2017 laureate van de gerenommeerde Bath-Award voor flash fiction en werd in 2018 genomineerd voor de Cultuurprijs van Sint-Amands. Sandra schrijft en publiceert ook Engelstalige boeken onder het pseudoniem Joanne Carlton.

Sandra is samen met haar partner Cathy de oprichter en eigenaar van Hamley Books. Zij is daarnaast ook de uitgever.

Boeken van Sandra om uit te kiezen

De Duistere School

In Kraaidorp verschijnt plots een geheimzinnig gebouw. De kinderen moeten er verplicht op internaat. Dan verdwijnen ze een voor een.

Het Verlaten Huis

Zes vrienden komen vast te zitten in een verlaten huis, en vinden een geheimzinnige kist in de woonkamer. En dan gaat de kist open.

Mijn Waarheid​

Twee vrienden. Een bruid die sterft. Eén onbetrouwbare verteller. Wie geloof jij? De lezer kiest zelf welke versie hij of zij het eerst leest.

Kwijt

Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.

Azerty

Martijn wordt als kind ontvoerd en draagt dit zijn leven lang mee. Tot hij samen met zijn van hem vervreemde broer een kasteeltje erft, en er besluit zijn intrek te nemen.

Loopgravenhel(d)

De zeventienjarige Victor wordt gedwongen om te gaan vechten in de Westhoek. Jaren van trauma's worden verhaald door zijn ogen.

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies over Sandra. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Dennis Van Elten

Goodreads.com
jul 14, 2020

Een nieuwe thriller uit het brein van Sandra J Paul. Dit keer het verhaal van een man met geheugenverlies. Je wordt meteen het verhaal getrokken en komt pas los als het verhaal af is.
Weer bewijst Sandra dat zij verre van voorspelbaar is. Het verhaal is gevuld met plottwists die je van te voren niet ziet aankomen. Het mooie vind ik dat je als lezer evenveel weet als het hoofdpersoon. Dit zorgt ervoor dat je als lezer bij iedere twist verrast bent. Het leuke is ook de Avengers Endgame referentie. Dit terwijl al ver voor de ontwikkeld is. Kwijt is een heerlijk verhaal dat je niet weg kunt leggen als je er aan begint. Een verademing.

Lieve Van Rooy

Goodreads.com
jul 14, 2020

Dit is het tweede boek van Sandra j.Paul dat ik gelezen heb. Ze weet als de beste hoe ze spannningsboog in haar verhalen moet aanspannen. ‘Kwijt’ is een psychologische thriller, er worden thema’s aangehaald in het boek die zorgen dat het boek een beladen kant krijgt. Als je het dichtslaat, blijft het nazinderen. Het verhaal is een puzzel en een geheel dat je niet ziet aankomen.Echte aanrader!

Heleen

Standaard Boekhandel
jul 14, 2020

Kwijt is een boeiend verhaal. Het verhaal is goed en begrijpelijk geschreven. Ik vind dat Sandra sowieso boeiend, realistisch en geloofwaardig schrijft met altijd eigentijdse elementen. Daarnaast zijn er altijd aangrijpende passages, juist omdat zij de ontwikkeling van personages en relaties zo geloofwaardig omschrijft. De hoofdpersonages zijn bijna allemaal mensen waar je mee meeleeft en een beetje van gaat houden.
Ik heb enorm genoten van deze psychologische thriller waar ik meteen ingezogen werd.

Sabrina

Standaard Boekhandel
jul 14, 2020

Ik las dit boek voor T&M Leesclub. Daarom bedank ik hen graag, maar ik wil ook graag Hamley Books bedanken. En Sandra zeker en vast ook (en zeker om mijn boek te signeren). Het was een verhaal dat heel vlot las: geen te lange hoofdstukken, mooi uitgewerkte personages,… Ik zat vanaf het begin mee in het verhaal van Jim. Spannend en mysterieus vanaf het begin. Heel veel vragen, maar de antwoorden kwamen beetje per beetje. Een verhaal over vertrouwen, vriendschap, of het kwijt geraken ervan, beslissingen nemen,
Super! Daarom een dikke 4-sterren.

Snoefie

Bol.com
jul 14, 2020

Kun je het je voorstellen: je word wakker in je ouderlijk huis waar je al jaren niet meer woont en je herinneringen van de afgelopen 2 jaar zijn weg. De enige die bij je woont is je tienerzoon en de vrouw met wie je getrouwd bent is verdwenen. Alsof dit nog niet genoeg is blijkt je beste vriend ook nog dood te zijn. Wel dit alles overkomt Jim Vermeersch een Londense gerenommeerde patissier. Van het begin af aan werd mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd. Je wil gewoon weten wat er gebeurd is in het verleden van Jim waarom zijn vrouw weg is en zijn vroegere close band met zijn zoon Vince nu verziekt is. In korte vlotte hoofdstukken onthult de auteur beetje bij beetje de gebeurtenissen van de afgelopen 2 jaar. Het verhaal blijft maar nieuwe wendingen nemen zodat je pas op het einde weet hoe de vork in de steel zit. Wauw, dit verhaal heeft mij echt kunnen bekoren. Het las zo vlot waardoor ik het op 2 dagen tijd uit had.

Petra

Standaard Boekhandel
jul 14, 2020

Een geweldig boek voor jong en oud – samen gelezen met mijn dochter en evenveel genoten als zij. Een heel leuk, spannend boek waar ik met plezier op terugkijk.

Chelsey (Lees mee met mij)

Hebban.nl
jul 14, 2020

Ik vond dit een zeer leuke jeugdthriller. Dit is het tweede boek dat ik voor Hamley Books mag recenseren en ook dit boek vond ik zeer sterk. De schrijfstijl van Sandra J. Paul is zeer aangenaam en leest enorm vlot. Ook vond ik het zeer leuk dat Sandra dit boek samen met haar zoon heeft bedacht. Het was een spannend boek en als ik dit als kind had gelezen durfde ik gegarandeerd die avond niet meer te slapen. Dit boek had echter ook een minpuntje en dat was dat ik sommige dingen wel al zag aankomen of verwachtte dat het die bepaalde richting zou uitgaan. Maar ondanks dat ik een paar dingen zag aankomen wist ik tot 40 pagina’s van het einde echt niet hoe dit verhaal zou eindigen omdat het toen namelijk alle kanten op zou kunnen gaan.

Dit boek was een zeer vlot geschreven boek en een echte aanrader voor kinderen van 10+, het is ook een zeer leuk boek om samen met je kind te lezen of voor te lezen in een klas. Ik denk zeker dat dit boek in de smaak zal vallen bij veel mensen. Ik gaf dit boek 4 sterren omdat ik het een goed boek vond maar toch een aantal dingen zag aankomen. Ik ben dan ook heel blij dat ik besloten heb om dit boek te lezen voor deze blogtour en kijk er naar uit om meer boeken van Hamley Books te lezen (en van Sandra J. Paul natuurlijk).

Dirksboekenkast

Goodreads.com
jul 14, 2020

Dit was echt een wauw boek. Het is het verhaal van drie vrienden die, na zon hevige storm, plots een school ontdekken op een eiland. Daar aangekomen vinden rare dingen plaats en Quinten is de enige die al zijn vrienden kan helpen en redden. Elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger. Het begin van ieder hoofdstuk is heel mooi versiert met pentekeningen en zo geraak je nog meer in het verhaal betrokken. de locaties zijn zo goed beschreven dat je het bijna voor je ziet. Dit is een boek dat volwassen ook graag zullen lezen. Ik kan niet wachten op het vervolg. De personages zijn heel goed uitgeschreven

Aurelie Peeters

Goodreads
jul 14, 2020

Ik kreeg enkele maanden geleden de eer om dit boek te proeflezen. Maanden later komt dit pareltje uit en sta ik te trippelen om het opnieuw te lezen… Vanaf de eerste pagina’s word ik opnieuw meegezogen in een wereld waar ik enorm van hou. Duister, mysterie, hekserij,duivels en demons. Je zoog me weer mee in deze nachtmerrie en daar heb ik geen spijt van. Ondanks dat het voor jeugd is, durf ik deze avond toch niet met een gerust hart te gaan slapen. Want wie weet hoe ik terug kom??? Grotendeels is het griezelig, avontuurlijk en raadselachtig. Toch komt de vriendschap en emotie er met sprankeltjes in en daar werd ik op het einde wel emotioneel van. Je hebt dat weer super goed gedaan. Dit genre is gewoon u ding en keep on going that way, is het enige wat ik hierop kan zeggen. Vervolg hierop? Gegarandeerd en met veel zin kijk ik hier naar uit.

Nathalie

Goodreads
jul 14, 2020

Azerty, wat een debuut in de thrillerwereld. Ik had reeds haar 2de boek Moordspel gelezen en die vond ik top maar Azerty is dus haar debuur en wat voor eentje! Doorheen het verhaal van Marijn wordt je constant op een andere verdachte gezet zodat je uiteindelijk zelf begint te twijfelen aan jezelf. Ik voelde letterlijk de pijn van Marijn door mijn bloed stromen. En dan het einde wauw deze had ik helemaal niet zien aankomen. Een aanrader!

Sandra achter de schermen

In de zeer schaarse vrije tijd die ik heb, hou ik wel van Netflix en films. Meestal kijk ik samen met mijn drie zonen. 

Mijn favoriete plek om een boek te lezen is gewoon thuis in de woonkamer. Niet het allerbeste boek aller tijden, maar wel het boek dat me tot schrijven heeft gebracht, is Christine van Stephen King. Tot op heden is hij nog altijd mijn held.

king - Sandra Vets

Ontdek nog meer Young Adult, Spannende Boeken of Jeugdauteurs

Wil je graag meer Hamley Books auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!