fbpx
Ga naar de inhoud

Sandra J Paul

Genre-overschrijdende creatieve duizendpoot

Maak kennis met

Sandra J. Paul

Spannende Boeken, Young Adult en Jeugdboekenauteur

Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’: Het Eiland (2015), De Geest (2016), De Wolf (2016) en De Ziel (2017).

Zij schreef en publiceerde tussendoor ook de thrillers Azerty (2016), Moordspel (2017) en Kwijt (2019). Azerty werd in 2019 heruitgebracht in een langere versie met nieuwe cover. Kwijt werd verkozen voor de Hebban longlist voor beste spannende boek van het jaar 2019, werd verkozen als thriller van jaar bij de boekengroep Thrillers and More en behaalde de derde plaats in de historische Thrillzone leesclub ranking. Haar vierde thriller Mijn Waarheid, verschijnt in het najaar van 2020. Haar eerste jeugdthriller De Duistere School (2019) is tot op vandaag nog steeds een hit bij jong en oud. Na massale interesse schreef zij het eerste vervolg Het Verlaten Huis (2020) – tevens haar tweede jeugdthriller. Erna zullen nog twee titels volgen in deze reeks. (De Vergeten Tuin en Het Verdwenen Dorp).

In 2018 schreef zij de kortverhalenbundel Loopgravenhel(d) naar aanleiding van de honderdjarige oorlogsvieringen, waar ze veel lof over ontving. Sandra was in 2015 laureate van de allereerste Aspe Award, een thriller-kortverhalenwedstrijd, georganiseerd door uitgeverij Manteau en Pieter Aspe. Zij was in 2017 laureate van de gerenommeerde Bath-Award voor flash fiction en werd in 2018 genomineerd voor de Cultuurprijs van Sint-Amands. Sandra schrijft en publiceert ook Engelstalige boeken onder het pseudoniem Joanne Carlton.

Sandra is samen met haar partner Cathy de oprichter en eigenaar van Hamley Books. Zij is daarnaast ook de uitgever.

Boeken van Sandra om uit te kiezen

Loopgravenhel(d)

De zeventienjarige Victor wordt gedwongen om te gaan vechten in de Westhoek. Jaren van trauma's worden verhaald door zijn ogen. Aangevuld met ontroerende gedichten die geschreven werder door Marc Geyens, is Loopgravenhel(d) een boek dat je nog lang bij zal blijven.

Alles Wat je maar Wenst

Wat als alles wat je maar wenst uitkomt? Een wervelend jeugdboek met een belangrijke les. Simon zou een zorgeloze jongen moeten zijn, maar dat is hij niet. Zijn veel jongere broertje Noah werd geboren met een ernstige ziekte die hun levens beïnvloedt. Dan begint Simon nachtmerries te krijgen over een andere wereld waar een donker kasteel staat. Een stem lokt hem naar het kasteel, maar telkens ontwaakt hij op tijd. Tot de tijd begint de dringen…
sandra_j_paul_alles_wat_je_maar_wenst_hamleybooks_jeugd
Hamley de kitten overzicht hamley books sandra j paul

Hamley is jarig

Maak kennis met Hamley, het zwarte katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola.
Hamley is jarig - Sandra J Paul - Hamleybooks

Hamley op pompoenjacht

Het is een bijzondere nacht. Halloween wordt die genoemd, de enige nacht waarin dieren en pompoenen elkaar begrijpen. Hamley trekt er alleen op uit en stuit op een eenzame en droevige pompoen, die haar vertelt dat hij zijn beste vriend is kwijtgeraakt. Hamley besluit om te helpen.
Hamley op Pompoenjacht - Sandra J Paul - Hamleybooks Jeugd

Hamley in de sneeuw

Op een winterse ochtend ziet Hamley dat de wereld is bedolven onder een witte laag: sneeuw! Nieuwsgierig trekt ze op avontuur in de tuin, waar ze bijzondere voetsporen ontdekt die haar leiden naar een magische wereld met bijzondere dieren.
Hamley in de sneeuw - Sandra J. Paul - Jeugd - Hamleybooks

Hamley en de draak

De baasjes van het zwarte katje Hamley krijgen bijzonder bezoek van Meizi, Viola’s nieuwe vriendinnetje, afkomstig uit China. Wanneer Hamley de volgende ochtend wakker wordt, bevindt ze zich in het oude China, waar ze een gigantisch drakenei vindt. Maar ook mama draak is ernaar op zoek…
Sandra J Paul - Hamley en de draak - Jeugdboeken Hamleybooks

Hamley in het pretpark

Hamley hoort haar baasjes praten over een pretpark. Daar moet ze heen! Ze glipt stiekem mee, maar dan raakt ze haar baasjes kwijt… Voor lezers vanaf 7 jaar die de achtbaanrit aandurven!

Hamley leert toveren

Welkom in de magische wereld van Hamley. Het is oktober en binnenkort is het weer Halloween. Ga je mee op avontuur? Voor jonge lezers die ook in magie geloven.
Hamley leert toveren - SandraJPaul - Jeugd - HamleyBooks

Hamley zoekt de kerstman

Het nieuwe avontuur van Hamley, het zwarte katje dat mensen verstaat. Hamley is enorm geïnteresseerd in de kerstperiode, en vooral hoe de mensen praten over de kerstman. Wie is toch die man, en waarom gooit hij pakketjes in schoorstenen? Nieuwsgierig als ze is gaat ze op zoek naar de kerstman. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Hij woont immers op een geheime plek die niemand ooit mag zien.
sandra_j_paul_hamley_zoekt_de_kerstman_hamleybooks_jeugd

Hamley in de Magische Bibliotheek

Hamley wordt door haar baasje Betty meegenomen naar de plaatselijke bibliotheek. Daar maakt ze kennis met Odin, de zwarte bibliotheekkat. Net als Hamley kan Odin ook begrijpen wat mensen zeggen. Odin vertelt haar dat alle magische zwarte katten bij volle maan samenkomen in de bibliotheek. De volgende nacht gaat Hamley samen met haar moeder op pad, en ontdekt ze in de magische bibliotheek het goed verborgen geheim van alle zwarte katten.
Hamley in de magische bibliotheek hamleybooks sandra j paul jeugdboek
Duistere school reeks overzicht sandra j paul hamley books

De Duistere School

In Kraaidorp verschijnt plots een geheimzinnig gebouw. De kinderen moeten er verplicht op internaat. Dan verdwijnen ze een voor een.
De duistere school - Sandra J Paul

Het Verlaten Huis

Zes vrienden komen vast te zitten in een verlaten huis, en vinden een geheimzinnige kist in de woonkamer. En dan gaat de kist open.
Het verlaten huis - sandra j paul

De Vergeten Tuin

Het jaar 1621. Vijf vrienden. Een heksenkring. De kans om eeuwig te leven. Colette verliest haar moeder, maar krijgt de ultieme kans om haar weer te vinden. Alleen, tegen welke prijs?
De Vergeten Tuin - Sandra J. Paul - Hamley Books

Het vervloekte dorp

Het jaar 1621. Vijf vrienden. Een heksenkring. De kans om eeuwig te leven. Colette verliest haar moeder, maar krijgt de ultieme kans om haar weer te vinden. Alleen, tegen welke prijs?
Het vervloekte dorp- SandraJPaul - Jeugdthriller - HamleyBooks

De Verdwenen Burcht

Wanneer tijdens de feesten voor de vierhonderdste verjaardag van het dorp Kraaidorp opeens een heksenjager verschijnt, is de rust snel verdwenen. Volgens de legende ligt de bron van de zwarte magie van heks Colette Zwart verborgen tussen de muren van een vierhonderdjaar oude burcht. Wie de bron vindt, wordt de machtigste mens ter wereld…
De verdwenen burcht - Sandra J. Paul - Jeugd - Hamleybooks
Thrillers sandra j paul overzicht hamley books

Azerty

Martijn wordt als kind ontvoerd en draagt dit zijn leven lang mee. Tot hij samen met zijn van hem vervreemde broer een kasteeltje erft, en er besluit zijn intrek te nemen.

Azerty - Sandra J Paul

Kwijt

Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.
Kwijt - Sandra J Paul

Paniek

Twee aparte verhalen over hetzelfde drama worden verweven in een uniek boek. Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet.
Paniek- Sandra J Paul - Hamleybooks - thriller

Onze eerste zomer samen

Ooit waren Mila en Daniel klasgenoten, tot Daniel naar het buitenland vertrekt. Wanneer hij op een nacht plots weer opduikt en een dringende lift nodig heeft, besluit Mila impulsief om hem te helpen. Maar dan loopt het grondig mis. Na een auto-ongeluk worden ze opgevangen door de mysterieuze Dominic, die hen naar zijn afgesloten domein brengt.
Onze eerste zomer samen - Sandra J. Paul - Young adult - Hamleybooks

Verknipt

In deze psychologische thriller volgen we Zoey. Zoey verliest haar ongeboren kind tijdens een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.
Verknipt - SandraJPaul - psychologische thriller - HamleyBooks

Mijn Waarheid​

Twee vrienden. Een bruid die sterft. Eén onbetrouwbare verteller. Wie geloof jij? De lezer kiest zelf welke versie hij of zij het eerst leest.
Mijn Waarheid - Sandra j paul

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Sandra’s boeken. Laat zeker ook je review achter of ze op je leeslijst! 

Sandra achter de schermen

In de zeer schaarse vrije tijd die ik heb, hou ik wel van Netflix en films. Meestal kijk ik samen met mijn drie zonen. 

Mijn favoriete plek om een boek te lezen is gewoon thuis in de woonkamer. Niet het allerbeste boek aller tijden, maar wel het boek dat me tot schrijven heeft gebracht, is Christine van Stephen King. Tot op heden is hij nog altijd mijn held.

king - Sandra Vets

Ontdek nog meer Young Adult, Spannende Boeken of Jeugdauteurs

Wil je graag meer Hamley Books auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!