Sandra J Paul

Genre-overschrijdende creatieve duizendpoot

Maak kennis met

Sandra J. Paul

Spannende Boeken, Young Adult en Jeugdboekenauteur

Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’: Het Eiland (2015), De Geest (2016), De Wolf (2016) en De Ziel (2017).

Zij schreef en publiceerde tussendoor ook de thrillers Azerty (2016), Moordspel (2017) en Kwijt (2019). Azerty werd in 2019 heruitgebracht in een langere versie met nieuwe cover. Kwijt werd verkozen voor de Hebban longlist voor beste spannende boek van het jaar 2019, werd verkozen als thriller van jaar bij de boekengroep Thrillers and More en behaalde de derde plaats in de historische Thrillzone leesclub ranking. Haar vierde thriller Mijn Waarheid, verschijnt in het najaar van 2020. Haar eerste jeugdthriller De Duistere School (2019) is tot op vandaag nog steeds een hit bij jong en oud. Na massale interesse schreef zij het eerste vervolg Het Verlaten Huis (2020) – tevens haar tweede jeugdthriller. Erna zullen nog twee titels volgen in deze reeks. (De Vergeten Tuin en Het Verdwenen Dorp).

In 2018 schreef zij de kortverhalenbundel Loopgravenhel(d) naar aanleiding van de honderdjarige oorlogsvieringen, waar ze veel lof over ontving. Sandra was in 2015 laureate van de allereerste Aspe Award, een thriller-kortverhalenwedstrijd, georganiseerd door uitgeverij Manteau en Pieter Aspe. Zij was in 2017 laureate van de gerenommeerde Bath-Award voor flash fiction en werd in 2018 genomineerd voor de Cultuurprijs van Sint-Amands. Sandra schrijft en publiceert ook Engelstalige boeken onder het pseudoniem Joanne Carlton.

Sandra is samen met haar partner Cathy de oprichter en eigenaar van Hamley Books. Zij is daarnaast ook de uitgever.

Boeken van Sandra om uit te kiezen

De Duistere School

In Kraaidorp verschijnt plots een geheimzinnig gebouw. De kinderen moeten er verplicht op internaat. Dan verdwijnen ze een voor een.

Het Verlaten Huis

Zes vrienden komen vast te zitten in een verlaten huis, en vinden een geheimzinnige kist in de woonkamer. En dan gaat de kist open.

Mijn Waarheid​

Twee vrienden. Een bruid die sterft. Eén onbetrouwbare verteller. Wie geloof jij? De lezer kiest zelf welke versie hij of zij het eerst leest.

Kwijt

Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.

Azerty

Martijn wordt als kind ontvoerd en draagt dit zijn leven lang mee. Tot hij samen met zijn van hem vervreemde broer een kasteeltje erft, en er besluit zijn intrek te nemen.

Loopgravenhel(d)

De zeventienjarige Victor wordt gedwongen om te gaan vechten in de Westhoek. Jaren van trauma's worden verhaald door zijn ogen.

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies over Sandra. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Sandra achter de schermen

In de zeer schaarse vrije tijd die ik heb, hou ik wel van Netflix en films. Meestal kijk ik samen met mijn drie zonen. 

Mijn favoriete plek om een boek te lezen is gewoon thuis in de woonkamer. Niet het allerbeste boek aller tijden, maar wel het boek dat me tot schrijven heeft gebracht, is Christine van Stephen King. Tot op heden is hij nog altijd mijn held.

king - Sandra Vets

Ontdek nog meer Young Adult, Spannende Boeken of Jeugdauteurs

Wil je graag meer Hamley Books auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!