fbpx
Ga naar de inhoud

Sterre Collins

Realist, dromer, recht door zee

Maak kennis met

Sterre Collins

Young Adult auteur

Sterre Collins leest al vanaf het moment dat ze van letters een woord kan maken. Vele boeken in diverse genres zijn door haar verslonden. Toen ze zelf nog een jong volwassene was, vond ze het belangrijk dat jongeren serieus genomen werden. Ze wilde niet alleen lezen over fantasie of verhalen vol romantiek, maar wilde ook verhalen lezen over wat haar raakte en waarin onderwerpen belicht werden waar ze zelf ook me worstelde. Nu ze allang geen jongvolwassene meer is, neemt ze met terugwerkende kracht de jongere in haarzelf serieus en schrijft ze boeken die daarbij passen.

Sterre noemt zichzelf gekscherend vaak wat schizofreen; afgeleid van het Griekse Gespleten Geest. Dat ze zelf zegt een realist en een dromer te zijn, geeft dat al aan. Ze is recht door zee, maar ook verlegen en onzeker. Vergevingsgezind maar onverbiddelijk tegen ongefundeerde vooroordelen.

De onderwerpen in haar boeken passen hierbij. Zwart en wit zijn niet Sterres lievelingskleuren, als het over het leven gaat. Net zo min als dat goed en slecht hierin haar lievelingswoorden zijn. Een mens is voor haar veel meer dan slechts deze uitersten. En wie weet, ontdekt de oplettende lezer nog wel meer schizofrene zaken als ze Sterre beter leren kennen.

Het boek van Sterre

Verstoten

Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader
heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien
woont ze samen met haar moeder, Carleen.
Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar
zoektocht naar antwoorden over haar vader.

ISBN: 9789463967884

Publicatiedatum: 27 april 2021

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Sterre’s boek. Laat zeker ook je review achter of zet “Verstoten” op je leeslijst! 

Sterre achter de schermen

Sterre is graag onder de mensen. Geen grote gezelschappen, daar houdt ze niet van. Maar goede gesprekken in een klein gezeldschap met een drankje en een hapje slaat ze niet af. Lezen doet ze het liefst alleen. Maar sowieso is ze onbereikbaar als het verhaal haar in haar ban heeft. De mooiste boeken zijn de boeken die ergens over gaan, die mensen in hun meest kwetsbare vorm laten zien en het leven in zijn meest grillige vorm tonen.

woman, reading, couch

Ontdek nog meer Young Adult Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!