fbpx
Ga naar de inhoud

Recensies Young Adult

Placeholder Image

Jeannie Bertens

Nooit Gedacht

Een heerlijk verhaal dus met veel onverwachte wendingen die je continue op het verkeerde spoor zetten. Goed gedaan, een prima young adult, vier sterren.

mrt 21, 2022
Placeholder Image

Wendy Wenning (Passie voor Boeken)

Mooie start

De vraag wat er precies aan de hand is met dit huis, houd je als lezer verbonden met het boek. Maar de personages blijven wat vlak en ook de spanning komt niet helemaal op goede hoogte. Het is best wel griezelig en ook wel spannend, maar toch mist er voor mijn gevoel iets. Het tempo is prima, maar er wordt soms net te veel om de waarheid heen gedraaid, waardoor er wat langdradigheid tussendoor sijpelt wat even de vaart eruit haalt. Toch is dat om de waarheid heen draaien, net weer datgene wat maakt dat je doorleest. Het willen weten hoe alles precies in elkaar steekt, is voldoende om het boek steeds weer op te pakken. Al wordt je geduld flink op de proef gesteld. Ook al maakt dit boek mijn verwachtingen niet helemaal waar, de beeldende schrijfstijl van de auteur maakt veel goed. Ze weet de grimmige sfeer scherp neer te zetten en ook de angst van de personages is voelbaar. Voor een debuut is dit een hele mooie start en de auteur laat met In het duister zeker potentie zien.

apr 25, 2021
Placeholder Image

Marissa van Tante Boekie

Emmelie did it again!

Ik zeg het maar even eerlijk. Ik ben echt geen fantasy lezer. Maar toen ik vorig jaar Het Hart van de Adelaar las, wist ik meteen als er ooit nog een boek van Emmelie uitkwam ik deze echt moest lezen.  Want ze maakt fantasy toegankelijk voor mensen zoals ik.  Gewone personages zonder té ingewikkelde namen en werelden waar mijn hersens niet van in de knoop raken.

apr 25, 2021
Placeholder Image

Soraya (Soraya's bookshelf)

Fantasierijk en meeslepend

Lara Reims heeft een vlotte schrijfstijl en beschrijft de meest ingewikkelde momenten en veranderingen op zo’n levendige manier dat het voor de lezer makkelijk in te beelden is hoe de werelden en de technische snufjes eruit moeten zien. Hierdoor komt het boek, ondanks dat het zich afspeelt in de toekomst, dichtbij de lezer te staan. Zo was voor mij het boek Lucht opnieuw een heerlijk boek van Lara Reims en heb ik er van begin tot het eind ontzettend van genoten! Lucht is echt een aanrader voor iedereen die even wil ontsnappen aan het hier en nu.

feb 28, 2021
Placeholder Image

Magicofbooksnl

Een waardige afsluiter van de Overstekers-trilogie!

Koninklijke magie is een mooie afsluiter van De Overstekers-trilogie van Petra Doom. Het verhaal zit goed in elkaar, de personages zijn gedetailleerd uitgewerkt en je wordt gewoon een hele nieuwe wereld ingetrokken. Het is origineel en zit vol met verrassingen. Koninklijke magie laat je niet meer los als je eenmaal bent begonnen met lezen!

feb 28, 2021
Placeholder Image

Tessa Vandepoel

Dit boek liet me achter met een gebroken hart.

Dit was zo’n realistisch en herkenbaar verhaal, een echte emotionele rollercoaster. Het liet me achter met een hart gebroken in duizend stukjes. Het kaart heel wat belangrijke onderwerpen aan zoals groepsdruk, vriendschap, liefde, rouw… maar blijft toch luchtig. Er was één scene waarbij ik 100% zou hebben gehuild als hij net iets gedetailleerder en langer zou zijn geweest. Ik heb enorm genoten van dit boek en ik weet heel zeker dat veel lezers zichzelf gaan herkennen in het hoofdpersonage. Van mij krijgt hij 4,5 sterren!

tessa_vandepoel@hotmail.com
dec 6, 2020
Placeholder Image

Soraya (Soraya's bookshelf)

Vlotte YA met verschillende heftige momenten

Toen ik Kartonnen sterren in handen kreeg had ik direct zin om erin te beginnen. De prachtige cover trok direct mijn aandacht en ik kreeg er gelijk een cozy feeling bij. Ik begon daarom ook vrij snel met het lezen van dit boek en las het boek binnen 24 uur uit. De vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken zorgde ervoor dat ik bleef doorlezen.

dec 6, 2020
Placeholder Image

Ramonaleest

goed in elkaar

Er komen in deze young adult veel personages aan bod. Maar allen zo uitgewerkt dat ik me een goed beeld van ze kan maken. We krijgen te maken met voorstanders van de no-go gemeentes, maar ook met tegenstanders. Het hoofdthema in dit boek is toch wel racisme. Die zich op verschillende manieren laat zien. Van geweld tegen hulpverleners als de bendes die onderling in gevecht zijn. Helaas wordt bij het laatste gevecht een onschuldige jongen neergeschoten. In dit scenario komen verschillende personages met elkaar in aanraking. De persoon zelf was belangrijk. Niet zijn afkomst, niet zijn religie, niet zijn geslacht en daar ging ze voor strijden. pagina 27 Bovenstaande quote is afkomstig van Tamara, zij heeft samen met haar beste vrienden een beweging opgezet om te protesteren tegen de nieuwe wet. Voor mij is dit een van mijn favoriete personen in dit verhaal. Afifa is ook een van de personages in dit verhaal die iets met me doet. Zij merkt zelf haar tekortkomingen op door haar eigen opvoedin...

nov 20, 2020
Placeholder Image

Pages by Nicole

Droomwereld

April is geboren als half Sirene en half Ripper. Van haar vriendengroep zijn er slechts een paar die dit van haar weten. Veel doet ze dan ook niet met haar gaven, totdat ze per ongeluk een dode wekt tijdens haar werk in een funerarium. De gewekte dode brengt haar op een pad van waar ze van de ene verbazing in de andere strijd valt. Haar thuiswereld Terr blijkt in gevaar en dit kan ze niet zomaar laten gebeuren. April wil helpen maar kan zij dit ook? En wat betekend dit dan voor haar zelf? “Met macht komt verantwoordelijkheid” (p.206) Kijkend naar de cover valt de met sluiers bedekte wereld direct op. Enerzijds zien we een mooi bloemenveld, maar in het silhouet van het meisje vallen ook de kapotte gebouwen nogal op. De dromerige sfeer met de gouden letters maakt de cover erg aantrekkelijk. Duidelijk is dat er erg veel zorg is besteed aan de cover, maar ook het binnenwerk is voorzien van prachtige details. In het verhaal zitten vele fantasierijke wezens waarvan enkele een sprankelende ro...

nov 20, 2020
Placeholder Image

Ramona

Mooi verhaal

De cover van dit boek laat twee meiden zien die elkaar vast hebben. Het is een mooie zachte cover die me meteen aanspreekt. In deze young adult maken we kennis met Liv en Emerald. Beide hebben ze het afgelopen jaar iets meegemaakt dat ervoor zorgt dat hun leven op zijn kop staat. Op de eerste schooldag komen ze met elkaar in contact. En dan blijken ze bij natuurkunde ook nog partners te worden voor een project. Met kleine stapjes lijkt hun vriendschap geboren. Ik heb me aan een enkel ding in dit verhaal gestoord. Bepaalde woorden zijn met een ander lettertype gedrukt. Dit vind ik jammer. Wat me vooral op valt is de humor in dit verhaal. Het is een zwaar thema waarover geschreven wordt, maar door de ingebrachte humor voelt het veel minder zwaar. Een leuke qoute wat ik uit het boek gehaald heb is de volgende, een waar ik me vroeger zeker menige keer in kon vinden. Op dat laatste had ik geantwoord dat ik altijd nog met een boek in de bibliotheek kon gaan zitten, boeken brengen veel minder...

nov 20, 2020