fbpx
Ga naar de inhoud

Bart De Wolf

Af en toe een beetje raar zijn is gezond!

Maak kennis met

Bart De Wolf

Jeugdauteur

Bart de Wolf (Antwerpen, 1977) schrijft sinds 2015 verhalen over monsters en andere griezelfiguren. Zijn eerste korte verhaal ‘De Bra-Ba-Bla’ behaalde een vijfde plek in de Fantastels Verhalenwedstrijd en deed hem realiseren dat er voor zijn donkere schrijfsels blijkbaar wel een publiek was. In 2018 won hij er zelfs de Harland Awards Debuutprijs mee (‘Een nieuwe route wordt berekend’). Hij schrijft ook graag horrorgedichten en daar maakt zijn vader dan tekeningen bij. Bart droomt ervan om ooit een horrorgedichtenprentenboek in de bibliotheken te krijgen! Zijn verhalen en gedichten werden al talrijk gepubliceerd in genre-bundels en tijdschriften als Ganymedes, SF-Terra, Fantastische Vertellingen, EdgeZero en Vonk Magazine. Tegenwoordig woont Bart met zijn gezin net over de grens in Nederland. Naast griezelschrijver is Bart ook dierenarts met een eigen praktijk in het polderdorpje Lepelstraat. 

Het boek van Bart

Monsters en Mislukte Superhelden

Op het strand van Westerkerke spoelen lichamen aan. Het gerucht gaat dat de slachtoffers schipbreuk leden, veroorzaakt door de Brimskölle, een mythisch zeemonster uit oude zeemansverhalen. Of is er toch iets anders aan de hand? Floris droomt er al zijn hele leven van om superheld te worden. Nu hij dertien geworden is, wordt hij ongeduldig: het is nu of nooit. Zelfs Haroen, zijn beste vriend, kan het hem niet uit zijn hoofd praten. Wanneer een bende pestkoppen de twee jongens belagen, ziet Floris zijn kans om aan Haroen te bewijzen wat hij waard is. Maar dat plan gaat gruwelijk mis.

ISBN: 9789464510461 

Publicatiedatum: 01 oktober 2022

bart_de_wolf_monsters_en_mislukte_superhelden_jeugd_hamleybooks

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Bart zijn boek. Laat zeker ook je review achter of zet “De Plicht” op je leeslijst! 

Bart achter de schermen

Als ik niet aan het werk ben of aan mijn verhalen en gedichten schrijf, dan zit ik waarschijnlijk in de moestuin mijn handen vuil te maken óf ben ik ergens tezamen met mijn zoontje een speeltuin onveilig aan het maken. Boeken lees je het best in bad of op het toilet – dat weet iedereen – maar samen met mijn vrouwtje in de tuin lezen is ook best gezellig. Het beste boek allertijden is er waarschijnlijk eentje van Roald Dahl, maar ik kan niet kiezen.

Bart De Wolf jeugdauteur Hamley Books

Ontdek nog meer auteurs van Jeugdboeken

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!