fbpx
Ga naar de inhoud

Ellen Ooms

Avontuurlijk, hopeloze romanticus en levensgenieter

Maak kennis met

Ellen Ooms

Feelgood Auteur

Al sinds haar kindertijd doet Ellen niets liever dan zich verliezen in de wondere wereld van verhalen en boeken.
Het duurde echter tot haar 43ste voordat ze haar eerste kortverhaal op papier zette. Dit was meteen een schot in de roos en werd gepubliceerd in de verhalenbundel ‘Op het randje van geluk’ bij Books & Butterflies.
Door haar liefde voor reizen neemt Ellen de lezer graag mee naar de meest uiteenlopende plaatsen.
Ellen is een romantische ziel waardoor het genre feelgood haar op het lijf geschreven lijkt.

De boeken van Ellen

Noorderlicht

E- book only! 

Fleur heeft het helemaal gehad! Ze werkt voor een sukkel van een baas, haar liefdesleven is onbestaande en tot overmaat van ramp wordt ze voortdurend voor de voet gelopen door haar bemoeizuchtige moeder die geen kans onbenut laat om haar er op te wijzen dat ze iets moet maken van haar leven. Als haar broer haar voorstelt om een tijdje te gaan helpen op de huskyfarm van Lukas, een vriend van hem, verklaart ze hem voor gek. Wat kent zij nu van husky’s? En dat in de ijzige koude van Lapland. En hoe moet het dan met haar job?
Wanneer ze op een dag een pijnlijke ontdekking doet, is de maat helemaal vol voor Fleur. Ze besluit haar job op te zeggen en in te gaan op het voorstel van haar broer. Eenmaal in Lapland is de buitentemperatuur niet het enige dat onder het vriespunt zakt. Ook de ontvangst door Lukas is verre van warm te noemen. Zit hij wel op haar komst te wachten?
Langzaam maar zeker geraakt Fleur gewoon aan de ijskoude temperaturen en ook Lukas ontdooit langzaam maar zeker. Vindt Fleur meer in het hoge noorden dan ze verwacht had?

ISBN: 9789464661569

Publicatiedatum: 2 december 2022

Bestemming Onbekend

Een zalige, grappige feelgood! Sam leidt een rustig leven. Op een dag  besluit Nina echter dat het hoog tijd is dat ze uit haar schulp kruipt en haalt ze Sam over om zich in te schrijven voor de Dis-connected cruise. Tijdens deze cruise word je gematcht aan een wildvreemde en heb je geen contact met de buitenwereld.

Als zoon van een beroemde acteur en actrice in De Verenigde Staten, is Flynn het gewoon om in de belangstelling te staan. Na het zoveelste schandaal stelt zijn moeder voor om even van de radar te verdwijnen tijdens de Dis-connected cruise.

Wanneer Flynn en Sam door een misverstand verplicht worden om een hut te delen, ontrolt er zich een reeks onverwachte gebeurtenissen.

ISBN: 9789464510980

Publicatiedatum: Voorjaar 2024

Bestemming Onbekend Ellen Ooms Feelgood Hamley Books
Interview adventskalender 2022

Ellen Ooms

Vandaag verschijnt Noorderlicht, het debuut van Ellen Ooms, na enkele kortverhalen die ze eerder schreef. Maar wie is Ellen?

Ik ben dus Ellen Ooms, 44 jaar oud. Ik heb al 29 jaar een relatie met mijn man Steve, waarvan we negen jaar gehuwd zijn. Samen hebben we twee dochters, Fien van vijftien jaar oud en Noor van dertien jaar oud.

Ik spendeer vijf dagen per week achter een computer om klanten te woord te staan en verder te helpen. Alsof dat niet voldoende is, zit ik ook menig avond achter de laptop om mijn hersenspinsels neer te pennen.

Ik ben een echte romanticus waardoor het genre feelgood mij wel op het lijf geschreven lijkt. Ik vind het enorm leuk om mijn passie voor reizen te verwerken in de boeken die ik schrijf. Op die manier kom ik nog eens op leuke plaatsen in de wereld zonder dat ik hiervoor mijn zetel uit moet.

Verder ben ik altijd wel te vinden voor een lekker etentje, een leuk concert en uiteraard het lezen van een goed boek.

Waar gaat Noorderlicht over?

Noorderlicht gaat over Fleur. Zij heeft het helemaal gehad! Ze werkt voor een sukkel van een baas, haar liefdesleven is onbestaande en tot overmaat van ramp wordt ze voortdurend voor de voet gelopen door haar bemoeizuchtige moeder die geen kans onbenut laat om haar er op te wijzen dat ze iets moet maken van haar leven. Als haar broer haar voorstelt om een tijdje te gaan helpen op de huskyfarm van Lukas, een vriend van hem, verklaart ze hem voor gek. Wat kent zij nu van husky’s? En dat in de ijzige koude van Lapland. En hoe moet het dan met haar job?

Wanneer ze op een dag een pijnlijke ontdekking doet, is de maat helemaal vol voor Fleur. Ze besluit haar job op te zeggen en in te gaan op het voorstel van haar broer. Eenmaal in Lapland is de buitentemperatuur niet het enige dat onder het vriespunt zakt. Ook de ontvangst door Lukas is verre van warm te noemen. Zit hij wel op haar komst te wachten?

Langzaam maar zeker geraakt Fleur gewoon aan de ijskoude temperaturen en ook Lukas ontdooit langzaam maar zeker.

Vindt Fleur meer in het hoge noorden dan ze verwacht had?

Waar haalde je inspiratie om dit verhaal te schrijven?

Ik wou een winters verhaal schrijven. Nadat ik een braindump gedaan had met allemaal onderwerpen die met winter te maken hadden, kwam het idee van de huskyfarm ineens in mijn hoofd naar boven drijven. Eens dit er was, is de rest van het verhaal vanzelf gevolgd.

Wat spreekt je zo aan in de setting van het Hoge Noorden?

Ik ben nooit echt een fan van wintersport geweest, maar de veelzijdigheid van activiteiten die je in het Hoge Noorden vindt, hebben me wel altijd aangesproken. Het is bovendien een bestemming die hoog op mijn bucketlist staat. Hoewel ik moet toegeven dat die lijst zo uitgebreid is dat ik waarschijnlijk niet alle bestemming bezocht zal krijgen.

Wat vond je het moeilijkste aan het schrijven van dit verhaal?

Eerlijk gezegd is dit verhaal redelijk vlot uit mijn pen gevloeid. Ik heb uiteraard wel het nodig opzoekingwerk gedaan over de streek, maar het verhaal is een beetje als vanzelf te voorschijn gekomen.

Wat is de beste tip die je toekomstige schrijvers wil meegeven?

Schrijven en lezen. Het lijkt misschien heel simpel maar eigenlijk is dat het beste wat je kan doen.
Het lezen van boeken in het genre waarin je schrijft is de beste manier om inspiratie op te doen qua schrijfstijl en het zorgt er ook voor dat meer manieren ontdekt waarop je iets kan verwoorden.
Hoe meer je schrijft, hoe meer je je schrijfspier ontwikkelt en hoe beter je er in wordt.

Verder mag je je droom nooit opgeven. Blijf jezelf uitdagen en stuur die verhalen naar uitgeverijen of doe mee aan wedstrijden. Je weet nooit of jouw verhaal er op een dag wordt uitgepikt.

Staan er nog nieuwe verhalen op de planning?

Ja! En daar ben ik enorm blij mee. In April komt, ook bij Hamley Books, Bestemming Onbekend uit. Een project waar ik een jaar lang aan geschreven en geschaafd heb en waar ik heel trots op ben!

Verder borrelen er nog heel veel ideeën in mijn hoofd dus hopelijk volgen er hierna nog veel meer.

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Ellen’s boek. Laat zeker ook je review achter of zet “Bestemming onbekend” op je leeslijst! 

Ellen achter de schermen

Het allerbelangrijkste voor mij in de wereld is mijn gezin. Ik ben mama van twee tienerdochters. Dat in combinatie met een fulltime baan is best wel een uitdaging. Toch lukt het me altijd om tijd vrij te maken om de pen op te pakken en de verhalen die in mijn hoofd borrelen op papier te zetten.
Ik hou van reizen, muziek luisteren, kokerellen, een concert meepikken of lekker uit gaan eten. Kortom: je zou kunnen zeggen dat ik een levensgenieter ben.
Mijn favoriete moment van de dag is ‘s avonds op de bank, onder een dekentje, met mijn twee meisjes tegen me aan genesteld en een boek in de hand.

Ontdek nog meer Feelgood Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!