Lara Reims

Dromer over morgen

Maak kennis met

Lara Reims

Young Adult en Jeugdboeken auteur

Lara Reims schrijft met uitzicht op Boekarest, waar ze in 2019 ging wonen. Daarvoor woonde ze jarenlang in Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk en vervolgens dus naar Roemenië, waar ze nu leeft, leest en schrijft.

Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Soms bleef ze stil in een hoekje zitten, verscholen achter een boek, tot sluitingstijd, hopend dat ze haar zouden vergeten zodat ze de nacht door kon brengen met alle verhalen om haar heen.

Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt.

Lara’s debuut Upgrade viel meteen op bij de Jonge Jury. Ze werd genomineerd voor de debuutprijs, die in juni 2020 zal worden uitgereikt. Haar trilogie wordt in maart compleet gemaakt. Momenteel werkt ze aan haar eerste jeugdboek en een nieuwe Young Adult. Lara werkte belangeloos mee aan Thuisloos.

Boeken van Lara om uit te kiezen

Upgrade

Deel 1. Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Na een vreselijk voorval gaat hij op zoek naar wie hij is.

Upgrade - Lara Reims

Black-out

Deel 2. Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Black-out -Lara Reims

Home

Deel 3. Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Hij moet examen doen. En proberen in de Raad van het Creodroom te komen.

Levy en het witte wonderdoosje

Op een dag vindt de bijna twaalfjarige Levy een doosje. Er beginnen vreemde dingen te gebeuren. Spannende dingen die haar afleiden van haar gescheiden ouders en haar problemen op school, maar die ook eng zijn. Tot ze via het doosje een uitnodiging krijgt om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen.

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies over Lara Reims. Wil je er ook graag een indienen? Dat kan via deze link. Wie weet verschijnt je recensie dan wel binnenkort op onze website!

Silke Gorremans

jul 8, 2020

De naam Lara Reims doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar daar gaat zeker verandering in komen. Met haar debuut Upgrade vult ze een gapende leegte op in de Nederlandstalige Young Adult markt.  Upgrade past zonder twijfel in het rijtje van futuristische, dystopische verhalen zoals De labyrintrenner van James DashnerH@ck van Mirjam Mous of Legend van Marie Lu.

Manuela Snoek

bol.com
jul 8, 2020

Een ding is zeker: Lara Reims weet je aan haar boeken gekluisterd te houden.

Gewapend met mooie zinnen neemt zij je mee op een wonderbaarlijke reis door het creadroom. Dankzij haar beeldende schrijfstijl speelt het verhaal als een film voor je ogen af en worden je vragen beantwoord.

Wendy Wenning

bol.com
jul 8, 2020

Reims zet een wereld neer die bol staat van technologische snufjes, ze heeft zich daar ook goed in verdiept. Ze weet dan ook waar ze over praat. Er zijn technische hoogstandjes die handig zijn en in deze tijd dat wij nu met zijn allen grotendeels alles digitaal moeten doen is bepaalde techniek ook goed voor te stellen. Maar stel je voor dat je door eenvoudige veranderingen in je DNA voor altijd beschermd bent tegen ernstige ziektes en virussen. Lijkt een perfect toekomstbeeld, vooral nu, maar de auteur laat zien dat dit niet zo perfect is als het lijkt. Zo zet de auteur niet alleen een spannend verhaal neer, maar buiten alle technische snufjes en dergelijke om geeft ze de personages heel veel menselijkheid mee. Gevoelens die bij verschillende levensfases horen worden uitgelicht en zelfs een vleugje romantiek wordt niet overgeslagen. Dit maakt deze young adult veelzijdig en zal veel jongeren kunnen aanspreken.

Dennis Van Elten

Goodreads
jul 22, 2020

Het vervolg op Upgrade Remi 1.0. Het verhaal gaat verder waar de vorige ophield, terwijl iedereen bijkomt van alle gebeurtenissen steken nieuwe mysteries de kop op. Remi en zijn vrienden duiken dieper in de geheimen van de Creodome en gaan opzoek naar een verdwenen vriend. Lara Reims heeft weer een YA topper geschreven waarin je vanaf pagina 1 in het verhaal gezogen wordt. De spanning is erg voelbaar. Het wachten is op het derde deel Home dat volgend jaar uitkomt. Een top boek.

Valerie Vaes

Hebban
jul 22, 2020

Na Upgrade bleven we als lezer met veel vragen achter: wie ziet er achter Rémi aan? Waarom? En wat zijn de geheimen van de andere bijzondere personages? In het tweede boek geeft Lara Reims slechts spaarzaam antwoorden en hoewel je als lezer het gevoel hebt dat je steeds dichter komt bij een ontknoping, je blijft met nóg meer vragen achter waardoor je deel drie liefst nu al zou willen lezen. De verwachtingen voor het derde boeken liggen ondertussen hoog en een climax waarbij de spanning tot het hoogste niveau wordt gedreven kan bijna niet uitblijven… Uitkijken naar het voorjaar dus, want dan mogen we het derde en laatste deel verwachten bij Hamley Books: Home zal de trilogie hopelijk afsluiten met een ongekend hoogtepunt! Lara Reims zorgt met Black-out opnieuw voor een boeiend sciencefiction verhaal met een wereld die blijft verbazen en boeien. Je kan als lezer enkel met een bonzend hart wachten op het ultieme slotstuk.

Hilona Schaft-Mol

Hebban
jul 22, 2020

Wat ben ik gelukkig dat ik ook het 2de deel van de trilogie van Lara Reims mocht lezen voor het boekvonnis van Thrillerlezers! Black-Out gaat verder waar Upgrade mij als lezer achter liet met heel veel onbeantwoorde vragen, maar die je vervolgens na het dichtslaan weer achterlaat met heel veel nieuwe onbeantwoorde vragen. Ook in dit 2e deel komen er weer mooie uitvindingen en snufjes voor die wellicht in de toekomst voor veel mensen best nuttig kunnen zijn. Lara heeft het weer voor elkaar gekregen dat ik ook dit 2e deel slechts met moeite aan de kant kon leggen. Haar schrijfstijl is vlot en plezierig, ze weet de spanning goed vast te houden en ik kijk rijkhalzend uit naar het laatste deel. Ik geef dit boek dan ook 4 dikverdiende sterren!

Claudia

Goodreads
jul 22, 2020

Het boek ziet er prachtig uit met harde kaft en mooie cover waar je naar blijft kijken. Fijne schrijfstijl, geen lange, ingewikkelde zinnen. Korte hoofdstukken.
De start van het verhaal zette mij op het verkeerde been en snapte ik niet helemaal, sneeuwlandschap en toch weer groen gras. Duurde even voor ik doorhad dat Rémi een computerspelletje aan het spelen was. Daarna werd ik volledig met hem meegesleurd in zijn zoektocht naar de waarheid. Ik vond het een mix van ‘Under The Dome’ en ‘Duizelingwekkende hoogte’ van Katherine McGee. Leven onder een beschermende koepel maar wel beschikken over zeer geavanceerde technische snufjes zoals glenzen. Je mag toch hopen dat glenzen in de toekomst niet bestaan. Gedaan is het met onze privacy. Ik heb ontzettend genoten van Upgrade en kijk uit naar deel 2! Ben benieuwd hoe het avontuur van Rémi en Emma verder zal verlopen.

Chelsey (Lees mee met mij)

Bol.com
jul 22, 2020

Ik ben zeer verrast door dit boek en zeker omdat het Lara haar debuut is en dit al een heel sterk boek is. Ik raad het dan ook zeker aan als je houdt van YA boeken met een sci-fi/futuristisch kantje. Ik gaf het boek 4 sterren en ben benieuwd naar deel 2

Silke Gorremans

Hebban
jul 22, 2020

Ideale eerste kennismaking met futuristische YA

De naam Lara Reims doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar daar gaat zeker verandering in komen. Met haar debuut Upgrade vult ze een gapende leegte op in de Nederlandstalige Young Adult markt.  Upgrade past zonder twijfel in het rijtje van futuristische, dystopische verhalen. arcraft. Door de vlotte verhaallijn en de levendige vertelstijl is Upgrade een boek dat heel wat jongeren zal aanspreken die hun eerste stappen zetten op de Young Adult markt. De verhaallijnen zijn niet te ingewikkeld, maar weten je als lezer wel te grijpen. Het verhaal barst van de actie, maar kent ook enkele ontroerende en grappige momenten. Daarnaast draait Upgrade vooral rond futuristische ontwikkelingen. Een onderwerp dat snel kan uitmonden in ongeloofwaardige situaties, maar ook hier slaagt Reims erin om de ontwikkelingen in de Creadroom niet té vergezocht te maken. Upgrade is een aanrader voor liefhebbers van futuristische verhalen en dystopische romans. Een ideale brug tussen middelgrade en young adult. Een boek dat net zoveel hype verdient als de bekendere Engelstalige tegenhangers.

Tamara Arts (Sleeping Books)

Goodreads
jul 22, 2020

Lara Reims did it again! Wat was dit een prachtig laatste deel van deze serie. In het slotdeel krijg je alle antwoorden op de vragen waar je als lezer en Rémi als hoofdpersoon vanaf boek één mee zitten.
Toegegeven, het einde was niet helemaal wat ik verwacht had. Ik wist niet wat ik verwachtte, maar het heeft me in ieder geval verrast en dat is positief. Sommige dingen zag ik wel aankomen, vooral omdat daar vanaf het eerste deel al naartoe werd gewerkt.

Lara Reims heeft een redelijk ingewikkeld verleden en verhaal aaneen weten te rijgen tot een trilogie met logische, opeenvolgende gebeurtenissen. Dat vind ik erg knap gedaan. Normaal ben ik niet helemaal van Science Fiction en technologie, maar Lara Reims maakt dit zeker goed met haar schrijfstijl en driedimensionale personages. Meer kan ik helaas niet vertellen zonder de eerste paar boeken te spoilen ;).

Lara achter de schermen

Als ik niet werk of schrijf, breng ik tijd door met mijn gezin en ik lees. Ook sport ik graag (hardlopen vooral) of ik game, ik houd van RPG’s en ben fan van Final fantasy en World of Warcraft. Lezen doe ik eigenlijk overal, het liefst in rust, met alles uit. Het beste boek aller tijden kan ik niet noemen, maar voor mijzelf hebben de boeken van Tonke Dragt, Roald Dahl en Astrid Lindgren (Ronja de roversdochter) een hele belangrijke rol gespeeld, ze hebben een lezer van me gemaakt.

IMG_7401 - Lara ten Broeke

Ontdek nog meer Young Adult of jeugdauteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!