fbpx
Ga naar de inhoud

Lara Reims

Dromer over morgen

Maak kennis met

Lara Reims

Young Adult en Jeugdboeken auteur

Lara Reims schrijft met uitzicht op Boekarest, waar ze in 2019 ging wonen. Daarvoor woonde ze jarenlang in Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk en vervolgens dus naar Roemenië, waar ze nu leeft, leest en schrijft.

Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Soms bleef ze stil in een hoekje zitten, verscholen achter een boek, tot sluitingstijd, hopend dat ze haar zouden vergeten zodat ze de nacht door kon brengen met alle verhalen om haar heen.

Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt.

Lara’s debuut Upgrade viel meteen op bij de Jonge Jury. Ze werd genomineerd voor de debuutprijs, die in juni 2020 zal worden uitgereikt. Haar trilogie wordt in maart compleet gemaakt. Momenteel werkt ze aan haar eerste jeugdboek en een nieuwe Young Adult. Lara werkte belangeloos mee aan Thuisloos.

Boeken van Lara om uit te kiezen

Upgrade

Deel 1. Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Na een vreselijk voorval gaat hij op zoek naar wie hij is.

Upgrade - Lara Reims

Black-out

Deel 2. Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Black-out -Lara Reims

Home

Deel 3. Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Hij moet examen doen. En proberen in de Raad van het Creodroom te komen.

Levy en het witte wonderdoosje

Op een dag vindt de bijna twaalfjarige Levy een doosje. Er beginnen vreemde dingen te gebeuren. Spannende dingen die haar afleiden van haar gescheiden ouders en haar problemen op school, maar die ook eng zijn. Tot ze via het doosje een uitnodiging krijgt om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen.
Lara Reims - Levy en het witte wonderdoosje

Tijl en de tijdbom

Tijl is boos op alles en iedereen. Zo boos dat hij moet slaan, of schreeuwen. Hij kan zijn woede niet tegenhouden. Op een middag ziet hij een lichtje in het bos en ontdekt Tijl iets bijzonders dat hem misschien kan helpen zijn woede onder controle te krijgen.
Tijl en de tijdbom - Lara Reims - Jeugd - Hamleybooks

Lucht

Romi woont op Mars, Ciro woont op aarde. Ze weten niet van elkaars bestaan. Tot ze op een dag contact met elkaar krijgen. Hoe dat kan, begrijpen ze niet. Via korte gesprekjes die nauwelijks door sterrenruis en meteorietenstormen heenkomen, leren ze elkaars wereld kennen. Bestaan ze alleen in elkaars hoofd, of zijn er dingen mogelijk waar zij niet van weten? Voor liefhebbers van spannende toekomstverhalen over jongeren in een veranderende wereld.
Lucht Lara Reims

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Lara’s boeken. Laat zeker ook je review achter of zet ze op je leeslijst! 

Lara achter de schermen

Als ik niet werk of schrijf, breng ik tijd door met mijn gezin en ik lees. Ook sport ik graag (hardlopen vooral) of ik game, ik houd van RPG’s en ben fan van Final fantasy en World of Warcraft. Lezen doe ik eigenlijk overal, het liefst in rust, met alles uit. Het beste boek aller tijden kan ik niet noemen, maar voor mijzelf hebben de boeken van Tonke Dragt, Roald Dahl en Astrid Lindgren (Ronja de roversdochter) een hele belangrijke rol gespeeld, ze hebben een lezer van me gemaakt.

IMG_7401 - Lara ten Broeke

Ontdek nog meer Young Adult of jeugdauteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!

Dead Girls Don

WAIT

Signed copy available

Exclusively signed by the author on both sides of the book, with your name. Including custom bookmark.

16108