fbpx
Ga naar de inhoud

Lotte van den Noort

Een oude ziel

Maak kennis met

Lotte van den Noort

Young Adult auteur

Lotte van den Noort (1995) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Helmond. Sinds het moment dat ze wist om te gaan met pen en papier, schreef Lotte al veel korte verhalen in notitieboekjes, die ze dan vol trots en enthousiasme voordroeg aan de klas. Haar docent vertelde haar toen al dat hij vertrouwen in haar had.

Nadat Lotte op haar veertiende een artikel had gelezen over een jong meisje dat haar eigen boek had uitgebracht, dacht zij: ‘Dat kan ik ook!’

Haar eerste boekje kwam uit bij Boekscout toen Lotte veertien was, sindsdien heeft ze nog zeven andere boeken geschreven, telkens uitgegeven via Boekscout, eigen beheer en via een kleine uitgeverij die in 2019 is gestopt met publiceren.

Lottes passie ligt bij historische verhalen. Haar moeder vertelde haar al dat ze een ‘oude ziel’ heeft. Soms denkt Lotte zelf ook dat ze in de verkeerde tijd is geboren. Verhalen die zich afspelen in het verleden vindt ze namelijk erg interessant en aangrijpend.

Haar debuut bij Hamley Books Unsinkable werd in het voorjaar van 2021 uitgebracht en is genomineerd voor de Jonge Jury debuutprijs 2022. Naast Unsinkable kwam ook Unwritable uit bij Hamley Books. In 2023 zal het laatste boek in de ‘un-able’-reeks; Unlikable, het licht zien!

Naast schrijven werkt Lotte 40 uur als Content Marketeer bij een marketingbureau in Helmond, daar kan ze haar passie en energie in kwijt. Hiervoor volgde zij de opleiding tot mediavormgever. In het eerste jaar van haar studie ontdekte zij de kwast en het canvas en vanaf toen had Lotte naast schrijven en vormgeven een nieuwe hobby te pakken: schilderen.

Boeken van Lotte van den Noort

Unsinkable

Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Maar het lot van Titanic gooit roet in het eten. Titanic is gedoemd om te zinken. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Unlikable

Victoriaans Londen, 1889 Jack the Ripper was pas het begin. Londen wordt momenteel geteisterd door een nieuwe, nog gruwelijkere ripper. Junior R laat lijken achter alsof het broodkruimels zijn en lijkt geen duidelijk motief te hebben voor zijn kwaadaardige bedoelingen. Eleonora Prime verhuist tijdelijk van haar geliefde Canterbury naar Kennington. Wanneer Eleonora onbewust oog in oog met Junior R komt te staan, beseft ze nog niet dat vanaf dat punt de bloeddorstige moordenaar alleen nog maar oog voor haar zal hebben.

Wat lezers zeggen

Hieronder vind je enkele recensies van Lotte’s boeken. Laat zeker ook je review achter of zet Lotte haar boeken op je leeslijst! 

Lotte achter de schermen

In mijn vrije tijd lees ik graag, schilder ik, luister muziek en kijk Koreaanse series. De perfecte plek om een boek te lezen is op de bank onder een dekentje. Het beste boek aller tijden is Clockwork Princess van Cassandra Clare.

Ontdek nog meer Young Adult Auteurs

Wil je graag meer Hamley Books-auteurs in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!

Dead Girls Don

WAIT

Signed copy available

Exclusively signed by the author on both sides of the book, with your name. Including custom bookmark.

16108