De verdwenen burcht - Sandra J. Paul - Jeugd - Hamleybooks

Kraaidorp is een rustig en vredig dorp dat in het midden van velden ligt. Binnenkort vieren de inwoners de vierhonderdste verjaardag van het dorp. Iedereen is druk bezig met het organiseren van de festiviteiten. Tot een heksenjager verschijnt, die beweert alles af te weten van een heks die ooit in Kraaidorp leefde. Haar naam was Colette Zwart, en ooit was ze onsterfelijk. 

Volgens een legende ligt de bron van Colettes zwarte magie verborgen binnen de muren van een burcht die vierhonderd jaar geleden spoorloos verdween. Degene die de bron vindt, wordt de machtigste mens ter wereld.  Het verhaal van de heksenjager zet het hele dorp op zijn kop. Angst treedt op. Daarom besluit de dertienjarige Quinten om in het grootste geheim op te zoek te gaan naar de mysterieuze burcht, zonder te beseffen wat hij daarmee aanricht.

ISBN9789464208399 NUR 283 – YCFB
Aantal pagina’s:  220
publicatiedatum: november 2021

Recensies

Petra

Standaard Boekhandel
jul 14, 2020

Een geweldig boek voor jong en oud – samen gelezen met mijn dochter en evenveel genoten als zij. Een heel leuk, spannend boek waar ik met plezier op terugkijk.

Chelsey (Lees mee met mij)

Hebban.nl
jul 14, 2020

Ik vond dit een zeer leuke jeugdthriller. Dit is het tweede boek dat ik voor Hamley Books mag recenseren en ook dit boek vond ik zeer sterk. De schrijfstijl van Sandra J. Paul is zeer aangenaam en leest enorm vlot. Ook vond ik het zeer leuk dat Sandra dit boek samen met haar zoon heeft bedacht. Het was een spannend boek en als ik dit als kind had gelezen durfde ik gegarandeerd die avond niet meer te slapen. Dit boek had echter ook een minpuntje en dat was dat ik sommige dingen wel al zag aankomen of verwachtte dat het die bepaalde richting zou uitgaan. Maar ondanks dat ik een paar dingen zag aankomen wist ik tot 40 pagina’s van het einde echt niet hoe dit verhaal zou eindigen omdat het toen namelijk alle kanten op zou kunnen gaan.

Dit boek was een zeer vlot geschreven boek en een echte aanrader voor kinderen van 10+, het is ook een zeer leuk boek om samen met je kind te lezen of voor te lezen in een klas. Ik denk zeker dat dit boek in de smaak zal vallen bij veel mensen. Ik gaf dit boek 4 sterren omdat ik het een goed boek vond maar toch een aantal dingen zag aankomen. Ik ben dan ook heel blij dat ik besloten heb om dit boek te lezen voor deze blogtour en kijk er naar uit om meer boeken van Hamley Books te lezen (en van Sandra J. Paul natuurlijk).

Dirksboekenkast

Goodreads.com
jul 14, 2020

Dit was echt een wauw boek. Het is het verhaal van drie vrienden die, na zon hevige storm, plots een school ontdekken op een eiland. Daar aangekomen vinden rare dingen plaats en Quinten is de enige die al zijn vrienden kan helpen en redden. Elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger. Het begin van ieder hoofdstuk is heel mooi versiert met pentekeningen en zo geraak je nog meer in het verhaal betrokken. de locaties zijn zo goed beschreven dat je het bijna voor je ziet. Dit is een boek dat volwassen ook graag zullen lezen. Ik kan niet wachten op het vervolg. De personages zijn heel goed uitgeschreven

Aurelie Peeters

Goodreads
jul 14, 2020

Ik kreeg enkele maanden geleden de eer om dit boek te proeflezen. Maanden later komt dit pareltje uit en sta ik te trippelen om het opnieuw te lezen… Vanaf de eerste pagina’s word ik opnieuw meegezogen in een wereld waar ik enorm van hou. Duister, mysterie, hekserij,duivels en demons. Je zoog me weer mee in deze nachtmerrie en daar heb ik geen spijt van. Ondanks dat het voor jeugd is, durf ik deze avond toch niet met een gerust hart te gaan slapen. Want wie weet hoe ik terug kom??? Grotendeels is het griezelig, avontuurlijk en raadselachtig. Toch komt de vriendschap en emotie er met sprankeltjes in en daar werd ik op het einde wel emotioneel van. Je hebt dat weer super goed gedaan. Dit genre is gewoon u ding en keep on going that way, is het enige wat ik hierop kan zeggen. Vervolg hierop? Gegarandeerd en met veel zin kijk ik hier naar uit.

Alexandra peeters

alexandrapeeters.ap@icloud.com
sep 3, 2020

Ik vond het een leuk en spannend verhaal en ik kan echt zien waarom dit boek zo immens populair is bij kinderen, jongeren en ook bij mezelf. 😉 De toppers zijn ook unaniem en vonden het goed maar toch soms wel erg spannend hoor.

Een boek dat mijn kinderen beide gelezen hebben met plezier en wat gezond koud zweet van de spanning. Een boek dat ook ik graag gelezen heb en waarvan ik nu eindelijk weet where the fuzz comes from. 😉

Volledige recensie www.alexs-books-and-socks.com

Glen

foxdale1989@gmail.com
okt 3, 2020

Dit boek is het beste jeugdboek dat ik in de laaste 10 jaar hebt gelezen het verhaal is spannend leuk en de personages hun persoonlijkheid is goed te herkennen ik heb nog een ding over dit boek te zeggen EEN BANGELIJK GOED BOEK

Jorien Van Delm

nov 20, 2020

Toen Sandra J. Paul in een Hamley-Livesessie op Facebook tijdens de eerste coronagolf over De Duistere School vertelde, was ik meteen nieuwsgierig naar het verhaal. Bovendien las ik recensies waar in stond dat het boek vaak wel heel erg spannend werd om door 9-jarigen gelezen te worden, dus saai kon het zelfs voor mij als 23-jarige dan toch niet zijn? En inderdaad, zelfs ondanks dat ik al even niet meer tot de categorie 9 tot 14-jarigen behoor, vond ik het een leuk en spannend boek dat ik vaak maar met moeite tijdelijk kon dichtslaan. De spanning wordt dan ook zeer goed opgebouwd en komt tot een mooie climax op het eind. Ik had misschien al snel een lichtblauw vermoeden hoe de plot zou kunnen zijn aan het eind, maar toegegeven, ik zat er nog ver naast. Naarmate ik dichter bij de uiteindelijke plot kwam viel ik van de ene verbazing in de andere, in de positieve zin, want dit verhaal steekt erg goed ineen. Het einde is inderdaad deels open, waardoor ik goed kan begrijpen dat er veel vraag kwam naar een vervolg. Ik ben dan ook zeer blij dat er inmiddels effectief een deel 2 en straks ook deel 3 is en zal deze dan ook zeker lezen.

Booktrailer

Meer boeken van Sandra?

Ontdek welke boeken Sandra nog heeft geschreven in dit genre.

Het Verlaten Huis

Zes vrienden. Een afgesloten huis. Een mysterieuze kist. Wat doe je als je opgesloten zit in een afgesloten, mysterieus huis? En wat als de kist in het midden van de kamer, plots opengaat?

De Vergeten Tuin

Het jaar 1621. Vijf kinderen. Een heksenkring. De kans om voor eeuwig te leven. Colette verliest haar moeder, maar wat als ze haar met zwarte magie kan terugkrijgen?

Wie is Sandra?

Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers.

Sandra J Paul - Hamley Books

Ontdek nog meer Jeugdboeken

Wil je graag meer Hamley Books-titels in hetzelfde genre ontdekken? Veel leesplezier!